Logo
Cryptofalka
Kezdőknek
Árfolyamok
Tagságok
Tőzsdék
Shop

A weboldalunk sütiket használ 🍪

Az Ön adatainak védelme fontos a számunkra! Tájékoztatjuk, hogy honlapunk a felhasználói élmény fokozása, a webhelyhasználat megértése és marketing tevékenységeink támogatása érdekében sütiket alkalmazhat. További információ erről az Adatvédelmi Tájékoztatóban.
Öt kínai kriptovaluta tőzsde is beszüntette tevékenységét

Öt kínai kriptovaluta tőzsde is beszüntette tevékenységét

Öt kínai kriptovaluta tőzsde is szünetelteti vagy bezáratta tevékenységét válaszul az érzékelt anti kripto hozzáállásra a kormány részéről. Korábbi cikkünkben mi is írtunk a szigorú kínai fellépésről az illegálisan! működő kriptovaluta kereskedelemmel, kriptovaluta tőzsdékkel szemben. Úgy látszik hatékony eddig a stratégia. 

 

Hullanak a kriptovaluta tőzsdék

Elsőként november 23-n a Bitsoda exchange jelentette be szolgáltatásainak szüneteltetését, majd követte őket az Akdex rögtön másnap, november 24-n.

Szintén november 24-n az Idax kriptovaluta tőzsde is kínai kormány hozzáállására hivatkozva záratta be tevékenységét. Megemlítették, hogy a bezárás oka, hogy megóvják felhasználóikat a jövőben előforduló kellemetlenségektől. 

Hasonlóképpen, a kormány szigorú hozzáállására hivatkozva, a Btuex kriptovaluta tőzsde is a szolgáltatásaink azonnali befagyasztása mellett döntött. Hozzátették, hogy a jövőben újra tervezik nyitni tevékenységüket, azonban ezúttal tengerentúli felhasználók számára.

Korábban pedig, november 4-én a Biss nevezetű kriptovaluta tőzsde jelentette be, hogy aktívan együttműködnek a hatóságokkal működésüket tekintve, és mihamarabb szeretnék folytatni a tevékenységüket.

Érezhető tehát a szigor, és annak eredménye. A tőzsde offok mellett a hatóságok tíz gyanúsítottat is őrizetbe vettek, akik ugyanúgy a kripto váltókhoz köthetőek. A letartóztatásokkal és a különböző kriptovaluta tőzsde bezáratásokkal kapcsolatban egyelőre nem sok információt lehet tudni. Egyes helyekről tudni vélik, hogy az említett Biss váltónál folytatott nyomozás során kiderült, hogy teljesen szembe megy a kínai kormány elveivel. 

 


Félelem az iparban

Az események nem kis visszhangot vertek. A Bloomberg egyenes a legnagyobb tisztogatásnak tartja az akciót a szektorban a 2017-s kínai kripto tőzsde tiltás óta. A Bloomberg tudni véli, a Chainalysis blockchain intelligencia vállalat adataira hivatkozva, hogy 20 az 50 legnagyobb kriptovaluta tőzsde közül az ázsiai, csendes ócieáni térségben működik, valamint, hogy 2019 első felében körülbelül a Bitcoin tranzakciók 40%-t bonyolították le ebben a térségben.

A traderek a hírek hallatán idegeskednek. A Bloomberg tudosításai szerint kétszeresére nőtt a Tether (USDT) tranzakciók száma a 10 millió felhasználóval rendelkező Imtoken e-pénztárca applikáción. Az akciót ugyanúgy a kínai hírekhez kötik. A Tether középutat szolgál a fiat kripto tranzakciók közt. 

Továbbá a Binance hivatalos fiókja a legnagyobb kínai blogger oldalon, a Weibo-n, megszűnt november közepén, ahogyan a Tron Foundation-é (TRX) is.

A Cointelegraph tudósításai szerint a korábban említett Idax tőzsde beszüntette a ki - és beutalást váltójukon, a CEO-juk állítólagos eltűnése után.


Az eredeti cikk szerzője és a háttérkép tulajdonosa a cointelegraph.com oldal.

Hogy mi is az a Cryptofalka Kereskedő Közösség?

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól 2018-óta!

Válassz tagságaink közül

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

Bitcoin BTC 0.34% $70,323.32
Ethereum ETH 0.35% $3,563.38
BNB BNB 3.41% $607.58
Solana SOL 0.21% $186.42
XRP XRP 0.26% $0.618
Dogecoin DOGE 8.87% $0.2162
Cardano ADA 0.11% $0.6458
Litecoin LTC -1.26% $94.31
További árfolyamok
A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!