Öt kínai kriptovaluta tőzsde is beszüntette tevékenységét

nov 29, 2019 | 0 hozzászólás

Öt kínai kriptovaluta tőzsde is szünetelteti vagy bezáratta tevékenységét válaszul az érzékelt anti kripto hozzáállásra a kormány részéről. Korábbi cikkünkben mi is írtunk a szigorú kínai fellépésről az illegálisan! működő kriptovaluta kereskedelemmel, kriptovaluta tőzsdékkel szemben. Úgy látszik hatékony eddig a stratégia. 

 

Hullanak a kriptovaluta tőzsdék

Elsőként november 23-n a Bitsoda exchange jelentette be szolgáltatásainak szüneteltetését, majd követte őket az Akdex rögtön másnap, november 24-n.

Szintén november 24-n az Idax kriptovaluta tőzsde is kínai kormány hozzáállására hivatkozva záratta be tevékenységét. Megemlítették, hogy a bezárás oka, hogy megóvják felhasználóikat a jövőben előforduló kellemetlenségektől. 

Hasonlóképpen, a kormány szigorú hozzáállására hivatkozva, a Btuex kriptovaluta tőzsde is a szolgáltatásaink azonnali befagyasztása mellett döntött. Hozzátették, hogy a jövőben újra tervezik nyitni tevékenységüket, azonban ezúttal tengerentúli felhasználók számára.

Korábban pedig, november 4-én a Biss nevezetű kriptovaluta tőzsde jelentette be, hogy aktívan együttműködnek a hatóságokkal működésüket tekintve, és mihamarabb szeretnék folytatni a tevékenységüket.

Érezhető tehát a szigor, és annak eredménye. A tőzsde offok mellett a hatóságok tíz gyanúsítottat is őrizetbe vettek, akik ugyanúgy a kripto váltókhoz köthetőek. A letartóztatásokkal és a különböző kriptovaluta tőzsde bezáratásokkal kapcsolatban egyelőre nem sok információt lehet tudni. Egyes helyekről tudni vélik, hogy az említett Biss váltónál folytatott nyomozás során kiderült, hogy teljesen szembe megy a kínai kormány elveivel. 

 


Félelem az iparban

Az események nem kis visszhangot vertek. A Bloomberg egyenes a legnagyobb tisztogatásnak tartja az akciót a szektorban a 2017-s kínai kripto tőzsde tiltás óta. 

A Bloomberg tudni véli, a Chainalysis blockchain intelligencia vállalat adataira hivatkozva, hogy 20 az 50 legnagyobb kriptovaluta tőzsde közül az ázsiai, csendes ócieáni térségben működik, valamint, hogy 2019 első felében körülbelül a Bitcoin tranzakciók 40%-t bonyolították le ebben a térségben.

A traderek a hírek hallatán idegeskednek. A Bloomberg tudosításai szerint kétszeresére nőtt a Tether (USDT) tranzakciók száma a 10 millió felhasználóval rendelkező Imtoken e-pénztárca applikáción. Az akciót ugyanúgy a kínai hírekhez kötik. A Tether középutat szolgál a fiat kripto tranzakciók közt. 

Továbbá a Binance hivatalos fiókja a legnagyobb kínai blogger oldalon, a Weibo-n, megszűnt november közepén, ahogyan a Tron Foundation-é (TRX) is.

A Cointelegraph tudósításai szerint a korábban említett Idax tőzsde beszüntette a ki – és beutalást váltójukon, a CEO-juk állítólagos eltűnése után.


Az eredeti cikk szerzője és a háttérkép tulajdonosa a cointelegraph.com oldal.

 

Cryptofalka háttér

 

Elérhetőségek:

Privát kereskedő csoport: https://cryptofalka.hu/privat-csoport/

CryptoFalka oktatási csomagok: https://cryptofalka.hu/uzlet/#csomagok

Facebook: https://www.facebook.com/cryptofalka/

Twitter: https://twitter.com/CryptofalkaH

Instagram: https://www.instagram.com/cryptofalka/

Támogass minket: Ha tetszik, amit csinálunk és szeretnéd biztosítani, hogy a Cryptofalka továbbra is a megszokott minőségi tartalmakat biztosítja az olvasók számára, a következő címeken tudod támogatni a munkánkat. Köszönjük!

Bitcoin donate (BTC): 3JvaNrY3Gb1hLcQsJXWTvZQDGKBQ4syqnT
Ethereum donate (ETH): 0xB21D62e01474DAd0c11007f0e2385699520610f5
Litecoin donate (LTC): LMTSuVeN8YbUd3W7x6intW38F8XnYRraVf

—————————————————————————————————————————————————–

A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval! 

Hogy mi is a CryptoFalka Platform? 

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! 

Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól! 

Előző fél év átlagos havi profitjai

Cryptofalka Start cikkek

Satoshi Nakamoto, a titokzatos programozó a Bitcoin mögött!

A kriptovilág domináns valutája, a Bitcoin kapcsán jogosan merülhet fel bennünk, hogy miként jött létre, ki áll mögötte. A létrehozó, ötletgazda személye után kutatva sok érdekes dologra...

Mi a Bitcoin és a Blokklánc? (2/2 rész)

A köznyelvben a Bitcoin magába foglalja az egész kriptovilágot, pedig a lényeg és a valóban forradalmi újítás a színfalak mögött, magában a rendszerben, az úgynevezett blokklánc technológiában van....

Ethereum (ETH), programok és projektek egy blokkláncon

A kriptovaluták világát ismerők és nem ismerők számára egyaránt a legnépszerűbb eszköz a bitcoin. Nem csak történeti háttere okán, hanem piaci részesedését, piaci kapitalizációját figyelembe véve is...

Kriptovaluta adózás ultimate kisokos 2019 – Cryptofalka

Összegyűjtöttünk minden fontos információt, amit tudnod kell a kriptovaluta adózásról, legyen szó kereskedésről vagy bányászatról, adózz akár magánszemélyként, egyéni vállalkozóként vagy céges...

Mi is az a kriptovaluta bányászat? (1/2 rész)

Ebben a részben a kriptovaluta bányászattal fogunk megismerkedni, illetve azokkal az eszközökkel, amelyekkel passzív jövedelemre lehet szert tenni. Elsőre furcsának tűnhet a bányászat szó mindenki...

Mi a Bitcoin és a Blokklánc? (1/2 rész)

Mi a Bitcoin? A legtöbb embernek kevés, vagy egyáltalán nincsen tapasztalata a digitális valutákkal, ezért gyakran hallhatjuk a következő kérdést: „Mi az a Bitcoin és hogyan működik?”. Egyszerűen...

Hogyan tároljuk a kriptovalutáinkat! – Kriptotárca ismertető

A kriptovaluta megvásárlását követően a következő ,,gond”, hogy hol tároljuk, hol tartsuk azokat biztonságosan, erre lehet alkalmas egy kriptotárca. Ahogyan neve is utal rá, a kriptovaluta is egy...

Mi is az a kriptovaluta bányászat? (2/2 rész)

Mi az a kriptovaluta bányászat első részében megismerkedtünk azokkal az eszközökkel amelyekkel bányászni tudunk különböző poolokban. Ebben a cikkben pedig mélyebben megismerkedünk azokkal a...

CryptoFalka heti hírlevél!

Szeretnél ingyenes altkoin elemzéseket kapni? Érdekel mi történt a Bitcoinnal és a Criptopiaccal a héten? Iratkozz fel heti hírlevelünkre!

Köszönjük! Sikeresen feliratkoztál hírlevelünkre.