Plusz 10%-ot ugrott tegnap a Bitcoin ár, hova tovább?

Szerző: | nov 26, 2019 | Árfolyam elemzés

Hosszas csökkenő trend után mutatott némi életjelet a Bitcoin ár, mai technikai elemzésünkben azt nézzük meg, hogy ezzel kint vagyunk-e az erdőből!

 

BITCOIN ÁR ELEMZÉS NAPI NÉZET – HOSSZÚ TÁVÚ ELEMZÉS

A hosszabb távú macro trendünket a napos Bitcoin ár grafikonján szoktuk megjeleníteni, itt egy darab gyertya 1 nap mozgásait foglalja össze. Alapvetően látható, hogy jelenleg van egy megelőző Bika emelkedő trendünk az Ichimoku felhő felett, amit egy szinte azonos hosszúságú csökkenő árcsatorna követ. Ezzel a macro trendünkre nem lehetne se azt mondani, hogy emelkedő, se azt, hogy csökkenő. Közömbös jelzővel lehet illetni.

Bitcoin ár Cryptofalka

BTCUSD-1d-20191126

Amilyen irreális volt év elején a BTC pumpa, most kezdett annyira irreális lenni ez a mostani zuhanás is. A tegnapi nap például egy tökéletes lehetőséget adott long pozíciók nyitására. Ugyanis a Bitcoin ára hirtelen mínuszokat szenvedett el, ezzel pedig pontosan a csökkenő árcsatorna és egy korábbi vízszintes támasz zónájába került. Ez mellé társult még egy kisebb bika divergencia az RSI-ben, aminek meg is lett a hatása és több, mint +10%-ot ugrott a Bitcoin ára. Ezt egy tőkeáttételes longal megrakva szép profitokat lehetett szerezni akár egyetlen nap alatt is!

Fontos kiemelni, hogy átlag feletti volumen mellett történt tegnap a Bitcoin ár emelkedés, illetve a legtöbb indikátor szintén szépen fest. RSI, SRSI indikátor is túladott zónában van, ez szépen egybevág az árcsatorna aljával. Azonban egyelőre nem beszélnénk többről, mint egy túladott zónából történő pattanásról. Ugyanis ez még kevés egy potenciális trendfordításhoz.

 

MI KELL AHHOZ, HOGY POTENCIÁLIS TRENDFORDÍTÁSRÓL BESZÉLHESSÜNK?

Egyelőre a medvék dominálnak, ugyanis a Bitcoin ára a napi mozgó átlagok és a napi Ichimoku felhő alatt tanyázik. Ezek rendre ellenállásként tudnak funkcionálni és lefelé tudják szorítani a Bitcoin árát (Ahogyan tették is ezt korábban).

A 10 napos exponenciális mozgó átlag (zöld görbe) jelenleg 7560 dollárnál van, ezt tekintenénk első számú ellenállásnak. Egyelőre benne van a pakliban, hogy a mostani zónából történő pattanás eddig elmegy, de az igazi teszt utána jön csak! El kell döntenie a Bitcoin ár-nak, hogy áttöri ezt az ellenállást vagy folytatja a további csökkenő trendjét.

Amire még szükségünk lenne, hogy megmaradjon a vásárlói nyomás és továbbra is szép és magas kereskedési volument láthassunk. Ez mellett jó lenne látni valamilyen trendfordító bika alakzatot a Bitcoin ár grafikonján. Itt a következő ábrákon lévő 3 alakzat jöhet szóba:

Tőzsdei_alakzatok_by_CryptoFalka

 

BITCOIN ÁR ELEMZÉS 4 ÓRÁS NÉZET – RÖVID TÁVÚ ELEMZÉS

A Bitcoin ár 4 órás nézeten szintén kemény harc meg a bikák és a medvék között, itt sikerült már legyűrni a 10-es exponenciális mozgó átlagot. Viszont még a rövid távú ellenállásunk alatt vagyunk. (7380 dollár)

Bitcoin ár Cryptofalka

BTCUSD-4h-20191126

 

Az elkövetkező 1-2 napban el fog dőlni, a rövid távú irányunk is, hogy merre tovább. Vagy áttörjük a piros ellenállást és ez esetben megyünk tovább a napi nézeten megjelölt 7560-as ellenállásig. Vagy ismét bekerül a Bitcoin ár a zöld görbével jelölt ellenállás alá és folytatja útját lefele.

 

CryptoFalka_jelölések

CryptoFalka_jelölések

TÁMOGASD A CRYPTOFALKA MŰKÖDÉSÉT 

Ha tetszik, amit csinálunk és szeretnéd biztosítani, hogy a Cryptofalka továbbra is a megszokott minőségi tartalmakat tudja nyújtani az olvasók számára, a következő linken tudod támogatni a munkánkat. Köszönjük! 👋

Donation: ➡️ LINK ⬅️

Oldalunk ellenőrzött Brave alkotó, így ha Brave böngészőt használsz BAT segítségével is tudod támogatni a munkánkat.

—————————————————————————————————————————————————–

A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval! 

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

# NamePrice

Hogy mi is a CryptoFalka Platform? 

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! 

Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól! 

Discord I Cryptofalka

Így gyűjts passzív jövedelemet a PancakeSwap segítségével

A PancakeSwap egy Binance Smart Chain (BSC) alapú DEX (decentralizált tőzsde), amit ismeretlen fejlesztők hoztak létre. Alapötletében az Ethereum blokkláncon működő SushiSwap-hoz hasonlít, tehát közösségi irányítással üzemel, és farmolásra nyújt lehetőséget likviditás biztosítása ellenében, valamint további funkciókat kínál jutalmak bezsebelésére.

Elakadtál? Kérdésed van? Konzultálj a Cryptofalka szakembereivel! 

Bitcoin és kriptovaluta konzultáció I Cryptofalka

Hallgasd a Bitcoin kisokos podcast műsorát!

Bitcoin kisokos podcast cryptofalka

CryptoFalka heti hírlevél!

Szeretnél ingyenes altkoin elemzéseket kapni? Érdekel mi történt a Bitcoinnal és a Criptopiaccal a héten? Iratkozz fel heti hírlevelünkre!

Köszönjük! Sikeresen feliratkoztál hírlevelünkre.