Logo
Cryptofalka
Kezdőknek
Árfolyamok
Tagságok
Tőzsdék
Shop

A weboldalunk sütiket használ 🍪

Az Ön adatainak védelme fontos a számunkra! Tájékoztatjuk, hogy honlapunk a felhasználói élmény fokozása, a webhelyhasználat megértése és marketing tevékenységeink támogatása érdekében sütiket alkalmazhat. További információ erről az Adatvédelmi Tájékoztatóban.
Egyre több aggodalom övezi a Worldcoint

Egyre több aggodalom övezi a Worldcoint

A Worldcoin elindítása új vitát váltott ki a decentralizált identitás jövőjéről, a mesterséges intelligenciáról és arról, hogy az íriszszkennelés az egyetlen út a jövőbe.

Digitális személyazonossági rendszer

A Worldcoin azt állítja, hogy az AI technológia fejlődésével egyre nehezebb lesz megkülönböztetni az embereket és a botokat az interneten. Ezért létrehozott egy digitális személyazonossági rendszert, amely a "személyazonosság bizonyításán" alapul. Ezt a digitális azonosítót az egyén íriszének szkennelésével hozzák létre, és egy "World ID"-t adnak neki.

Bercoin bercode I Cryptofalka

A cég állítása szerint az összes biometrikus adatot egy decentralizált blokkláncra mentik, és a projekt nem tárol személyes adatokat. Egy zéró-tudás bizonyítékot generál annak igazolására, hogy a felhasználó ember, anélkül, hogy felfedné a bizonyíték létrehozásához használt adatokat. A kenyai belügyminisztérium most határozottan fellépett a Worldcoin (WLD) kriptopénz ellen. A minisztérium hivatalos közleményt adott ki a Facebook-oldalán, amelyben bejelentette a Worldcoin működésének felfüggesztését az országon belül.

Kenya felfüggesztette a Wordcoin projektet

A lépésre a kriptopénz által a polgárok íriszadatainak gyűjtésével kapcsolatos növekvő aggodalmak miatt került sor, ami arra késztette a kormányt, hogy vizsgálatot kezdeményezzen különböző szempontok, többek között a gazdasági következmények, a nemzetbiztonsági kockázatok és az adatvédelmi aggályok miatt.

A kenyai hatóságok által felvetett elsődleges aggodalom középpontjában a Worldcoin által a felhasználóktól gyűjtött íriszadatok állnak. Az íriszadatok, mint egyedi biometrikus azonosítók, rossz kezelés esetén adatvédelmi és biztonsági problémákat vetnek fel.

A jól ismert chatbotot, a ChatGPT-t kifejlesztő platform társalapítója július 24-én jelentette be a 10 milliárd token forgalomba hozatalát - 75%-ban a Worldcoin közösségnek kiosztva. A kezdeményezés ajánlatot tett a felhasználóknak, akiknek egy digitális személyazonosító igazolványért cserébe be kell nyújtaniuk íriszük szkennelését. Továbbá, kiválasztott országokban a felhasználóknak csábító ösztönzőként ingyenes kriptopénzt kínálnak, egy teljesen új "identitás- és pénzügyi hálózat" létrehozására irányuló nagyobb vízió részeként.
"Az illetékes biztonsági, pénzügyi szolgáltatási és adatvédelmi ügynökségek vizsgálatokat és nyomozást indítottak a fent említett tevékenységek hitelességének és jogszerűségének megállapítása érdekében" - közölte Kithure Kindiki belügyminiszter.

A Worldcoin világszerte jelentős figyelmet kap

Keddtől kezdve a helyi média a Worldcoin regisztrációjának elképesztő növekedéséről számolt be, több mint 350 000 kenyai regisztrált lelkesen a platformra. A részvételért cserébe a felhasználók ingyenes kriptovaluta-tokeneket kapnak jutalmul, amelyek összege körülbelül 7000 kenyai shilling (49,09 dollár). https://twitter.com/sama/status/1684297687708098565 Indulása óta a Worldcoin világszerte jelentős figyelmet kapott, és különböző országokból, például Németországból, Spanyolországból és Franciaországból is vonzott magánszemélyeket. A lelkes felhasználók özönlöttek a regisztrációs oldalakra, és alig várták, hogy sorra kerüljenek, és megtapasztalhassák a folyamatot, amikor egy futurisztikus gömb alakú "orb" fürkészi a szemüket.

Hogy mi is az a Cryptofalka Kereskedő Közösség?

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól 2018-óta!

Válassz tagságaink közül

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

Bitcoin BTC -1.13% $65,735.58
Ethereum ETH -3.67% $3,458.51
BNB BNB -1.53% $597.14
Solana SOL -7.78% $137.31
XRP XRP 0.19% $0.4947
Dogecoin DOGE -9.65% $0.1224
Cardano ADA -7.82% $0.3809
Litecoin LTC -6.05% $73.66
További árfolyamok
A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!