Logo
Cryptofalka
Kezdőknek
Árfolyamok
Tagságok
Tőzsdék
Shop

A weboldalunk sütiket használ 🍪

Az Ön adatainak védelme fontos a számunkra! Tájékoztatjuk, hogy honlapunk a felhasználói élmény fokozása, a webhelyhasználat megértése és marketing tevékenységeink támogatása érdekében sütiket alkalmazhat. További információ erről az Adatvédelmi Tájékoztatóban.
Heti összefoglaló: Polkadot és Kusama rövid hírek

Heti összefoglaló: Polkadot és Kusama rövid hírek

Legfrissebb hírek és fejlemények összefoglalója a Polkadot ökoszisztémából, hogy a könnyedén naprakész maradj a legújabb trendekkel kapcsolatban.

1. Az Integritee megnyerte a 69. parachain aukciót a Polkadot hálózaton

Az Integritee megnyerte a 69. parachain aukciót a Polkadot-on, melyhez összesen 1,000 DOT (kb. 6623 USD) tokenre volt szüksége. Az Integritee már másodszor nyert sikeresen aukciót, így az előző 23-as számú után már második alkalommal szerez magának parachain-t.

Az Integritee az egyik legjobban skálázható nyilvános blokklánc megoldás az érzékeny üzleti és személyes adatok feldolgozására. Egyszerre használja a publikus blokklánc által kínált megbízhatóságot és a Trusted Execution Environment (TEE) bizalmas számítási kapacitásait, amelyek lehetővé teszik a titkosított adatok feldolgozását és a biztonságos környezetben történő végrehajtást.

2. Az Asynchronous Backing élesre váltott a Polkadot-on

A Polkadot bemutatja az Asynchronous Backing-et, egy úttörő fejlesztést, amely egyszerűsíti blokkok érvényesítését a Relay Chain-en. A szokásos biztonság mellet a blokkok kétszer gyorsabban keletkeznek, 5-ször több extrinsic-et tudnak befogadni és 10-szer nagyobb blockspace-t kínálnak, így ez az újítás kb. 8-szorosára növeli az átviteli sebességet.

A „Polkadot 2.0” egyik sarokkövének tekintett fejlesztés az Elastic Scaling és az Agile Coretime mellett a skálázhatóság új korszakát hozza el, amely létfontosságú az a nagyobb erőforrás igényű Web3 alkalmazások számára, mint a játékok és a DeFi.

A Hyperbridge volt a Polkadot-on az első olyan parachain, amely aktiválta ezt a technikai újítást. Várhatóan hamarosan több másik parachain-en is bevezetésre kerül.

3. Az Acala bemutatja az egyszerűsített DOT Liquid Staking-et

Az Acala platform-ján aktiválódott a liquid staking, amivel a nem használt DOT tokened egyetlen kattintással stake-elheted. A gyakori bridge gondokat elkerülve használhatod ezt az új funkciót a Polkadot, Moonbeam vagy HydraDX láncok segítségével. A felhasználóbarát Acala dashboard és a jelenleg elérhető 19,17%-os APY csábító lehet mindenki számára.

4. Újra elindul a Polkadot és Kusama Decentralized Voices programja

A Decentralized Voices program, amelyet a Web3 Foundation csapata kezdeményezett újra fogadja a jelentkezéseket a második körre. A program célja, hogy elősegítse az aktív governance részvételt, jelentős szavazati jogot adva különböző közösségi tagoknak a Polkadot és a Kusama ökoszisztémában.

Az olyan fejlesztésekkel, mint a megnövekedett delegációk és a treasury track hozzáadása, a kezdeményezés célja, hogy felerősítse a különböző hangokat és elősegítse az átlátható governance-t. Az érdeklődők, akik szeretnének hozzájáruljni a Polkadot ökoszisztéma decentralizált fejlődéséhez már beadhatják jelentkezésüket, ha kitöltik ezt a jelentkezési lapot. A döntés várhatóan két héten belül megszületik.

5. A Decentralized Futures program új kedvezményezettje az AirLyft 

A Web3 Foundation Decentralized Futures programjának új kedvezményezettjeként az AirLyft forradalmasítja a decentralizált növekedést, lojalitást és tesztelést segítő folyamatokat a Polkadot-on.

Az ökoszisztéma népszerűsítését tűzték ki célul, a saját platformjuk használatával segítsék az új emberek oktatását, elindulását és kis feladatokkal különböző láncok felfedezésére ösztönözzön. Az AirLyft lehetővé teszi a projektcsapatok számára, hogy a saját kutatásokra összpontosítsanak, miközben leveszi a marketing és oktatáshoz kapcsolódó terheket a vállukról.

Az AirLyft automatizálja a termékek népszerűsítésének szakaszait a láncon kívüli/láncon belüli indexerek, API-k, automatizált jutalom elosztások és más eszközök segítségével biztosítva, hogy a jutalmak valós felhasználókhoz kerüljenek.

6. A Mythos Chain elérhető lett a Subscan block explorer-ben

Remek hír a Mythos Chain követői számára, akik végre használhatják a Subscan block explorer-t különböző on-chain adatok megjelenítésére. Sokan nagy lelkesedéssel várják a hamarosan induló parachain-t és annak hatását a Mythical játékaira.

A Mythos Chain izgalmas hetek előtt áll, hiszen várhatóan júniusban érkezik a v2, amelyben elérhető lesz a staking,az NFT-k és a HydraDX-en való kereskedés.

Fedezd fel a Mythos Chain-ben rejlő lehetőségeket a https://mythos.subscan.io oldalon.

7. A Velocity Labs által meghirdetett Polkadot DeFi & Infrastructure Bounty várja a jelentkezőket

A Polkadot a DeFi reformálásán dolgozó Velocity Labs most bemutatja a DeFi and Infrastructure Polkadot Bounty-t, amelynek célja az ökoszisztéma fejlődésének támogatása. A kezdeményezés célja, hogy orvosolja a kritikus hiányosságokat és bővítse az elérhető eszközök kínálatát, ezzel biztosítva a stabil és biztonságos DeFi ökoszisztéma működését.

A program keretében különös figyelmet fordítanak arra, hogy a projektek számára hozzáférhető, kiváló minőségű infrastruktúrát hozzanak létre és támogassák annak fejlődését.

Az olyan létfontosságú témákra összpontosító támogatás nyújtása, mint a token-ek hálózati fejlesztése és az egyszerű onchain átjárhatóság. A Polkadot közösség minden résztvevőt arra kér, hogy együttműködésekkel és alapos tervezéssel alakítsák a DeFi jövőjét. Itt tudsz jelentkezni, az űrlap kitöltésével.

8. A MEXC listázta a DED tokent 

A DED Kickstarter indítási kampányának lezárása után a felhasználók összesen 49 939 063 MX-ot ajánlottak fel a MEXC tőzsdére felvezetés elősegítésére. Az airdrop jutalmakat kiosztották a kampányban résztvevő felhasználók számláira.

A tőzsdei bevezetés során megnyíltak a befizetések, a DED/USDT kereskedése 2024. május 9-én kezdődik az innovációs zónában, majd 2024. május 10-től a tokenek kiutalása is elérhető lesz.

9. A Unique Network által támogatott DED MINE meghaladta a 11 000 játékost

A DED Games által fejlesztett DED MINE egyszerű téglatörő játékot, már több mint 11 000 regisztrált játékos próbálta ki. A DED MINE a Unique Network segítségével fejlett NFT funkciókat kínál a boldog tulajdonosoknak, mint például a nested NFT-k lehetősége.

Különböző parachain-ek és közösségek logóit gyűjthetjük össze, ebben a teljesen ingyenes játékban és ha pénztárcát is csatlakoztatunk, az összegyűjtött pontjainkat is megjegyzi a játék adatbázisa. 

10. Az EWT tokeneknek egyszerű átvitele megnyílt az Energy Web Chain és az Energy Web X között 

A LIFTING funkció sikeres bevezetését követően most most a LOWERING funkció is aktiválásra került az EWT átutalásoknál. A felhasználók könnyen mozgathatják a tokeneket az Energy Web Chain (önálló substrate lánc) és az Energy Web X (Polkadot parachain) között.

Maradj naprakész az Energy Web Marketplace legújabb verziójával, amit a http://energywebx.com/ oldalon érhetsz el.

11. Az Energy Web X alkalmazás mostantól elérhető az AppStore-ban

Az Energy Web X Marketplace alkalmazás sikeresen átment az Apple AppStore szigorú felülvizsgálati eljárásán és 175 országban vált elérhetővé. Helyezd EWT tokeneidet a worker node-okba és szabadítsd fel a bennük rejlő lehetőségeket. Az alkalmazást most az AppStore-ban ezen a linken érheted el.

12. A Vara integrálta az Acurast-ot, hogy decentralizált felhő megoldásokkal támogassa a Web3 fejlesztést

A Vara nemrég bejelentette integrációját az Acurast-tal, egy decentralizált, szerver nélküli felhő szolgáltatással, amelyet a teljesítmény növelésére, fejlesztői támogatásra és a Web3 elterjedésének felgyorsítására terveztek. Az Acurast forradalmasítja a felhőalapú számítástechnikát a dApp-fejlesztők számára, kihasználva az okostelefonok kiaknázatlan számítási teljesítményét..

Ez a partnerség lehetővé teszi a Vara Network fejlesztői számára, hogy hozzáférjenek korábban elérhetetlen decentralizált számítási erőforrásokhoz, elősegítve a Web3 ökoszisztémájának fejlődését. 

13. Az Xcavate ingatlan platform és az Acurast, közös Web3-as fejlesztéseket jelentett be

Az Xcavate, egy vezető ingatlan platform, együttműködik az Acurast-tal, hogy decentralizált felhő megoldásokat használjon a valós ingatlan piaci adatok kezeléséhez. Ez az együttműködés lehetővé teszi az Xcavate számára, hogy hozzáférjen az ingatlanok tokenizálásához elengedhetetlenül fontos láncon kívüli adatokhoz, és ezzel kihasználja a fellendülő Web3 piac előnyeit.

Az Acurast decentralizált Cloud DePIN-je továbbfejlesztett számítási képességeket biztosít, garantálva a titkosságot és a biztonságot. Céljuk, hogy együtt forradalmasítsák az ingatlan piacit ügyleteket, a hozzáférhetőséget és az átláthatóságot.

---------

A cikk a Polkadot Hungary által íródott a Polkadotters munkája alapján.

Részt veszünk a Polkadot Network formálásában és folyamatosan tanítjuk közösségünket a Polkadot rendszereinek használatára.

  • Szeretnél DOT-ot stakelni, de nem tudod, hogyan kell? Csatlakozz a Polkadot Hungary Pool-hoz: Pool ID: 219

  • Delegáld szavazati erődet a Nova Wallet segítségével a Polkadot Hungary Community-hez. 

  • Kérdezz a magyar csapattól a Polkadot Hungary Telegram csatornáján.

Hogy mi is az a Cryptofalka Kereskedő Közösség?

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól 2018-óta!

Válassz tagságaink közül

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

Bitcoin BTC -1.99% $61,041.87
Ethereum ETH 0.24% $3,374.52
BNB BNB 1.19% $572.03
Solana SOL 9.36% $135.63
XRP XRP 1.46% $0.4769
Dogecoin DOGE 3.55% $0.1227
Cardano ADA 4.20% $0.3867
Litecoin LTC -0.18% $70.59
További árfolyamok
A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!