Logo
Cryptofalka
Kezdőknek
Árfolyamok
Tagságok
Tőzsdék
Shop

A weboldalunk sütiket használ 🍪

Az Ön adatainak védelme fontos a számunkra! Tájékoztatjuk, hogy honlapunk a felhasználói élmény fokozása, a webhelyhasználat megértése és marketing tevékenységeink támogatása érdekében sütiket alkalmazhat. További információ erről az Adatvédelmi Tájékoztatóban.
Ez történt a héten: Polkadot és Kusama rövid hírek

Ez történt a héten: Polkadot és Kusama rövid hírek

Legfrissebb hírek és fejlemények összefoglalója a Polkadot ökoszisztémából, hogy a könnyedén naprakész maradj a legújabb trendekkel kapcsolatban.

1. Frank McCourt új célja a TikTok felvásárlása és átalakítása

Frank McCourt, a McCourt Global ügyvezető elnöke és a Project Liberty alapítója a TikTok felvásárlására pályázik. A TikTok anyavállalatának eladására irányuló amerikai kormányzati nyomás közepette McCourt egy olyan új internetes korszakot képzel el, ahol a felhasználók birtokolják identitásukat és az adataikat.

A DSNP-t (Decentralized Social Networking Protocol) és a Frequency parachain-t felhasználva, McCourt célja a közösségi média újradefiniálása. A MeWe-nek köszönhetően, ami a Frequency által fejlesztett közösségi média oldal, már több mint 1 millió felhasználó kapott hozzáférést a Web3 világához, ahol a decentralizáció, a felhasználói adatok birtoklása és védelme kerül a középpontba.

"Azt szeretnénk, hogy a befektetői tőke az internet egy új és jobb változatát preferálná, ahol az egyéneket tiszteletben tartják, ahol a felhasználók birtokolják, ellenőrzik identitásukat és adataikat" - mondta Frank McCourt.

2. Peaq részt vesz a díjnyertes Mastercard programban

peaq-et beválasztották a blokklánc és a digitális eszközök számára kialakított díjnyertes Mastercard Start Path programba. Az együttműködés célja a DePIN-ek és a TradFi (tradicionális pénzügyek) kényelmének egyesítése.

A peaq közösség számára ez izgalmas új integrációkat jelent és továbbra is előkelő pozíciót biztosít a Web3-as alkalmazások élvonalában. A program lehetőséget kínál a peaq számára, hogy stratégiai együttműködésekben vegyen részt, a törvényeknek megfelelő fizetési módokat alkalmazzon és szélesebb körű hozzáférhetőséget biztosítson. A decentralizált és a hagyományos pénzügyi rendszerek közötti átmenet a jövőben így zökkenőmentesebb lehet.

3. Az OriginTrail által működtetett ChatDKG.AI egy új lépést tesz a nyílt mesterséges intelligencia felé

Az internet, a kriptográfia és az AI összefűzése lehetséges, hogy megoldja az AI jelenlegi kihívásait és felszabadítja a benne rejlő társadalom számára is hasznos potenciált.

A ChatDKG az OriginTrail decentralizált tudásgráfját (DKG) kihasználva, olyan nyílt megoldást kínál, amelyben a felhasználók ellenőrzött információkon alapuló modellhez férhetnek hozzá.

Ez a decentralizált keretrendszer biztosítja az adatok tulajdonjogát, ellenőrizhetőségét miközben támogatja a különféle AI-modelleket. Az alkotók csatlakozhatnak a ChatDKG induló programjához, hogy újgenerációs AI-megoldásokat hozzanak létre és részt vegyenek a kialakulóban lévő tudásalapú gazdaságban.

Csatlakozz a nyílt mesterséges intelligencia első felhasználóihoz a chatdkg.ai oldalon történő jelentkezéssel.

4. A Scytale Digital és a BOTLabs GmbH által alapított PoKe

A Web3 Foundation Decentralized Futures Program-ja által finanszírozott PoKe (Polkadot Key Account Unit) célja, hogy összekapcsolja a Polkadot-ot a vállalatokkal és a kormányokkal. A KILT parachain mögött álló Scytale Digital és BOTLabs GmbH közreműködésével indított PoKe célja, a Polkadot integrálása nagyobb intézményi rendszerekbe.

A PoKe stratégiai megközelítése az intézményi elfogadásra összpontosít, valamint magába foglalja a kutatást, az iparági elkötelezettséget és a lobbitevékenységet. Ez a kezdeményezés kulcsfontosságú lépés a Polkadot alkalmazásainak népszerűsítésére és a vállalati szintű partnerségi kapcsolatok kiépítésére.

5. A Pendulum mostantól elérhető a Subscan.io-n

A Polkadot ökoszisztéma vezető Web3 block explorer szolgáltatójaként egy újabb lánc érhető el a népszerű Subscan.io oldalon. Fedezd fel a Pendulum blokkláncadatait, tranzakcióit és még sok mást a Subscan felhasználóbarát felületén keresztül.

Az integráció növeli az átláthatóságot és a hozzáférhetőséget, lehetővé téve a felhasználók számára, hogy mélyebben elmerüljenek a Pendulum blokklánctevékenységeiben.

6. Raoul Pal interjút készített Gavin Wood-al a Polkadot-ról és a JAM-ről.

A "The Journey Man" legújabb epizódjában Raoul Pal interjút készített Gavin Wood-dal, amiben a kriptovaluták múltjáról, jelenéről és jövőjéről beszélgettek.

Az interjú során az Ethereum, a Polkadot és a JAM is szóba került és részletesen tárgyalták a blokklánc-technológia fejlődéstörténetét. 

Az interjú sorozatban több alkalommal fognak beszélgetni, ezért érdemes követni az eseményeket.

7. A Crust csatlakozik a Tanssi Let's Forkin Dance  tesztnet kampányához

A Crust bejelentette, hogy részt vesz a Tanssi tesztnet kampányában. A Crust egy alkalmazásláncot telepített a teszt hálózatra, ezzel decentralizált tárolási szolgáltatásokat kínál a Tanssi közösség számára.

"Let's Forkin Dance" kampány, amelyben fejlesztők, alkalmi felhasználók és a hálózat kulcsfontosságú támogatói vehetnek részt. A résztvevők játékos módon tesztelhetik a hálózat kapacitásait.

Vegyél részt, hogy részesedést szerezz a bőkezű kampány jutalmakból. További részletekért látogass el a Tanssi tesztnet kampány weboldalára.

 8. A vMANTA elérhető a Manta Network Pacific hálózaton

A vMANTA mostantól elérhető a Manta Network Pacific hálózatán. A LayerZero Labs és a Polkadot XCM segítségével az EVM verziót használók az Omni.ls dApp-on keresztül liquid stake-be helyezhetik a MANTA tokeneiket.

A vMANTA Atlantic-on történő kiadását követően ez a második nagy lépés a Bifrost LST termékkínálat szélesítésében. Az elkövetkező hetekben további DeFi termékeket és felhasználási lehetőségeket fognak bejelenteni, amelyek tovább növelik a vMANTA interoperabilitását.

9. Történelmi Bid-to-Earn árverés indult a Moonbeam Network-ön

A különleges élményt kínáló Bid-to-Earn árverések mostantól elérhetőek a Moonbeam Network-ön. Tedd meg első licited a gavinwood.gbm.auction oldalon, ahol a blokklánc történetének egy egyedi darabjára tehetsz ajánlatot. Az árverésen a Polkadot megalkotója, Dr. Gavin Wood által aláírt eredeti dokumentumokra licitálhatsz.

10. A Starlay Finance felhasználói airdrop-ra számíthatnak az Acala Network-ön

Azok a felhasználók, akik a Starlay Finance-en rendelkeznek aktivitással, jogosultak egy jövőbeli Neemo Finance airdrop-ra. A tokenomics véglegesítése után hamarosan a részleteket nyilvánosságra kerülnek. Ezen kívül jelenleg egy aktivitási pont rendszer is élőben könyveli a felhasználók lépéseit, ezért érdemes követni a Starlay Finance-t a friss hírekért.

A Neemo, a Starlay Finance új spin-off-ja, egy olyan staking protokoll, amely a Liquid Staked Tokens (LST) révén növeli a BTC Layer 2 hálózati biztonságát.

A cikk a Polkadot Hungary által íródott a Polkadotters munkája alapján.

Részt veszünk a Polkadot Network formálásában és folyamatosan tanítjuk közösségünket a Polkadot rendszereinek használatára.

  • Szeretnél DOT-ot stakelni, de nem tudod, hogyan kell? Csatlakozz a Polkadot Hungary Pool-hoz: Pool ID: 219

  • Delegáld szavazati erődet a Nova Wallet segítségével a Polkadot Hungary Community-hez. 

  • Kérdezz a magyar csapattól a Polkadot Hungary Telegram csatornáján.

Hogy mi is az a Cryptofalka Kereskedő Közösség?

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól 2018-óta!

Válassz tagságaink közül

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

Bitcoin BTC -2.17% $60,952.38
Ethereum ETH 0.16% $3,370.33
BNB BNB 1.06% $572.1
Solana SOL 9.66% $135.81
XRP XRP 1.51% $0.477
Dogecoin DOGE 3.71% $0.1228
Cardano ADA 4.23% $0.3867
Litecoin LTC -0.10% $70.63
További árfolyamok
A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!