Logo
Cryptofalka
Kezdőknek
Árfolyamok
Tagságok
Tőzsdék
Shop

A weboldalunk sütiket használ 🍪

Az Ön adatainak védelme fontos a számunkra! Tájékoztatjuk, hogy honlapunk a felhasználói élmény fokozása, a webhelyhasználat megértése és marketing tevékenységeink támogatása érdekében sütiket alkalmazhat. További információ erről az Adatvédelmi Tájékoztatóban.
Heti összefoglaló: Polkadot és Kusama rövid hírek

Heti összefoglaló: Polkadot és Kusama rövid hírek

Legfrissebb hírek és fejlemények összefoglalója a Polkadot ökoszisztémából, hogy a könnyedén naprakész maradj a legújabb trendekkel kapcsolatban.

1. Gavin Wood és Vitalik Buterin beszélgettek az ETH Prague 2024 rendezvényen

Az ETH Prague 2024 rendezvényen a résztvevőknek rendkívüli élményben volt részük, Gavin Wood csatlakozott Vitalik Buterin-hez egy rövid beszélgetésre. A találkozás azért is különleges mert most beszéltek nyilvánosan először, miután Gavin kilépett az Ethereum-ból, és úgy döntött, hogy a semmiből kezdi el a Polkadot építését.

A Polkadot az ETH Prague egyik szponzoraként volt jelen a rendezvényen. Az Ethereum jövőbeli lehetőségeire fókuszáló esemény fejlesztőket, hackereket és aktív gondolkodókat bátorított arra, hogy a következő évtized kihívásainak megoldására vállalkozzanak. A résztvevők egy offline hackathon-on vettek részt, ahol fenntartható és decentralizált projekteken dolgoztak. Különböző kategóriákban indultak az elérhető különleges nyereményekért, valamint lehetőségük volt magas színvonalú workshopok és előadások látogatására.

Nézd meg Vitalik Buterin és Gavin Wood közötti beszélgetést az alábbi linken.

2. A Mythical Games a Pudgy Penguins-el együttműködve új mobil partijátékot készít

A Consensus 2024-en a Mythical Games bejelentette, hogy partnerségre lép a Pudgy Penguins-el, egy jeges témájú új mobilos partijáték kifejlesztése érdekében. A Mythos Chain-en megjelenő AAA stílusú játékban Pudgy Penguins szeretett karakterei fognak szerepelni és várhatóan 2025-ben lesz elérhető.

A Mythical Games Web3 játékfejlesztés terén szerzett szakértelmét és a Pudgy Penguins népszerű NFT kollekcióját egyesítve az együttműködés célja, hogy világszerte milliók számára nyújtson magával ragadó és elérhető játékélményt.

3. A TVVIN arany tokeneket indít a Polkadot-on

A TVVIN Real-World Asset (RWA) tokenizációs platform, elindítja az LBMA által tanúsított arany tokenjét (VVG) és a platform utility tokenjét (TVVIX) a Polkadot-on. Az együttműködés célja, hogy tokenizált nemesfémeket, köztük, aranyat, ezüstöt, a platinát és a palládiumot juttasson el tömegekhez decentralizált módon a Polkadot segítéségével.

A TVVIN továbbra is elkötelezett az multi-chain stratégiája mellett, és a jövőben más bevezetéseket is tervez a Cardano és más ökoszisztéma felé. 

4. A Talisman Quests 0. fázisa lezárult

Elsöprő érdeklődés és részvétel mellett, a Talisman Quests kezdeti szakasza lezárult. A Talisman már el is küldte az első DOT airdrop-ot, a lelkes korai felhasználóknak. 

A jutalmakat az AssetHub-on nézheted meg, így ha részt vettél, ellenőrizd a Talisman pénztárcádat.

5. A DATS projekt csatlakozik a peaq ökoszisztémához 

A DATS Project, a kiberbiztonsági szolgáltatások DePIN-je csatlakozik a peaq ökoszisztémához, és a decentralizált blokklánc technológia segítségével veszi fel küzdelmet a kiberbűnözés ellen.

Ez az együttműködés lehetővé teszi a közösség tagjai számára, hogy jutalmakat szerezzenek azzal, hogy szabad számítási teljesítményüket a kiberfenyegetések elleni küzdelem számára biztosítsák. Az 1184 számítógéppel és 7562 CPU-maggal rendelkező DATS Project fokozott biztonsági megoldásokat, átláthatóságot és skálázhatóságot kínál. A peaq publikus blokkláncát kihasználva pedig biztosítja a hatékony erőforrás-kezelést és jutalomelosztást.

6. A Hypersign együttműködik a Phyken Network-kel a multichain KYC-megoldásokért

A Hypersign vezető KYC-szolgáltató, további fejlesztések érdekében együttműködik a Phyken Network-kel, hogy zökkenőmentes, több blokkláncot átfogó on-chain KYC-rendszert hozzon létre.

Ez az együttműködés biztosítja a felhasználók következetes személyazonosság ellenőrzését, fokozva a Phyken Network valós eszközök (RWA) tokenizálási és DeFi műveleteinek biztonságát és törvényi megfelelőségét. A Hypersign szabványosított protokolljai és intelligens szerződései leegyszerűsítik az integrációt, ami nélkülözhetetlenné teszi a kialakulóban lévő szabályozási környezetben navigáló vállalkozások számára. 

7. A HASHI hídkapcsolat Liberland-hoz

A HASHI Substrate bridge mostantól lehetővé teszi a Liberland blokklánchoz való csatlakozást, ami zökkenőmentes token átvitelt tesz lehetővé a Liberland és a SORA hálózat között. A kapcsolatnak köszönhetően LLD és LLM natív Liberland valutáit könnyedén küldhetjük a két hálózat között. Nézd meg a Polkaswap-on.

A Liberland, egy szuverén állam a Duna partján, ami olyan libertárius értékeket képvisel, mint az autonómia és a minimális állami beavatkozás. A Liberland mikronemzet pedig a Polkadot SDK felhasználásával indította el saját blokkláncát, hogy saját állami közigazgatása egy átlátható, korrumpálhatatlan, decentralizált hálózaton, a Liberland blokkláncon futhasson.

8. A Spacewalk Bridge integrálja a Stellar-

A Stellar és annak okos szerződéses platformja, a Soroban, a Pendulum által fejlesztett Spacewalk bridge-n keresztül integrálódik a Polkadot hálózatába. A kapcsolat fokozza a Polkadot DeFi képességeit, és új lehetőségeket nyit az együttműködésre, különösen a határokon átnyúló fizetések terén.

A fejlesztők kihasználhatják a Soroban eszközeit, hogy olyan dApp-okat építsenek, amelyek mindkét ökoszisztémával együttműködnek. Tárj fel új piacokat és növekedési lehetőségeket a Spacewalk Bridge segítségével, kezd el a felfedezést még ma.

9. A SingularityNET és az OriginTrail együttműködnek

A SingularityNET és a Trace Labs OriginTrail stratégiai partnerséget jelentett be a decentralizált tudásgráfok (DKG-k) fejlesztése érdekében. Ez az együttműködés a SingularityNET AI platformját és az OriginTrail Verifiable Internet for AI-t használja fel az olyan kihívások kezelésére, mint a mesterséges intelligencia hallucináció és az adatok torzítása. Gyakori probléma ugyanis, hogy a modell képzelt összefüggéseket közöl tényként.

A decentralizált AI-modelleket és intelligens szerződéseket integrálva a partnerség célja, hogy biztonságos, hatékony és adatvédelmi központú AI-megoldásokat hozzon létre különböző ágazatokban, többek között az ipar 4.0 és a decentralizált tudomány területén.

A cikk a Polkadot Hungary által íródott a Polkadotters munkája alapján.

Részt veszünk a Polkadot Network formálásában és folyamatosan tanítjuk közösségünket a Polkadot rendszereinek használatára.

Hogy mi is az a Cryptofalka Kereskedő Közösség?

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól 2018-óta!

Válassz tagságaink közül

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

Bitcoin BTC -0.97% $66,593.54
Ethereum ETH -0.24% $3,476.79
BNB BNB -2.13% $581.01
Solana SOL -1.42% $176.22
XRP XRP 0.45% $0.5973
Dogecoin DOGE -2.02% $0.135
Cardano ADA -3.66% $0.4198
Litecoin LTC -3.97% $71.21
További árfolyamok
A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!