Logo
Cryptofalka
Kezdőknek
Árfolyamok
Tagságok
Tőzsdék
Shop

A weboldalunk sütiket használ 🍪

Az Ön adatainak védelme fontos a számunkra! Tájékoztatjuk, hogy honlapunk a felhasználói élmény fokozása, a webhelyhasználat megértése és marketing tevékenységeink támogatása érdekében sütiket alkalmazhat. További információ erről az Adatvédelmi Tájékoztatóban.
Heti összefoglaló: Ez történt a Polkadot ökoszisztémában

Heti összefoglaló: Ez történt a Polkadot ökoszisztémában

Legfrissebb hírek és fejlemények összefoglalója a Polkadot ökoszisztémából, hogy a könnyedén naprakész maradj a legújabb trendekkel kapcsolatban.

1. A LAOS nyerte a 68. Parachain aukciót a Polkadot-on

Egy crowdloan-t követően, LAOS nyerte meg a 68. parachain aukciót Polkadot-on. Végül 564 résztvevőtől összesen 98 ezer DOT gyűlt össze, aminek értéke 653 ezer USD. A projekt körülbelül az aukció 3/4 - éig az első helyen volt, így papírforma szerinti eredmény született.

A projekt Bridgeless Connectivity–nek köszönhetően az Ethereum-on és a Polygon-on megszünteti a hidak szükségességét és gördülékenyebbé teszi a tranzakciókat. Célja, hogy a digitális birtoklást bizonyító tranzakciókat cross-chain értelmezze, elősegítve a spekuláción túli gyakorlati tokenhasználatot. A LAOS emellett Decentralized Asset Metadata Extension-t is használ, amely lehetővé teszi az NFT leírások különböző platformokon történő kiterjesztését, például a szerzői jogok kezelésére.

2. A Ramp növeli a Polkadot jelenlétét az Asset Hub integrációval

A Ramp mostantól a Polkadot Asset Hub-ba integrálva érhető el, ezzel a DeFi szolgáltatások fejlettebb kapcsolatot kapnak és az ökoszisztémán belüli Parachain-ek is nagyobb kihasználtsággal működhetnek.

A Velocity Labs együttműködése a Ramp-pal kibontakoztatja az Asset Hub teljes potenciálját, javítva annak használhatóságát és csökkenti a korlátozó tényezőket. A Ramp vezető onramp infrastruktúra-szolgáltatóként összekapcsolja a kriptopiacot a globális pénzügyi infrastruktúrával, és így több mint 150 országban kínál egyszerűsített átváltást a kripto- és fiat valuták között.

3. Talisman küldetésekkel $25,000 értékű DOT airdrop érkezik

A Talisman egy felhasználóbarát, multi-chain kripto tárca mind a kezdő és tapasztalt felhasználók számára. A felhasználók körében népszerű pénztárca a legújabb biztonsági funkciókkal rendelkezik, több mint 180 hálózatot támogat és használatával több láncon is stake-elhetünk.

A Talisman nemrég indította el nyílt béta verziójú Quest alkalmazását. A jelenlegi fázis április 30-ig tart, kezdj bele és fedezd fel izgalmas küldetésekkel a Paraverse-t.

A Talisman küldetésekhez a következőkre lesz szükséged:

Talisman Wallet letöltése: Ez az első lépés, hogy csatlakozni tudj a kalandhoz. A felhasználóbarát pénztárca lehetővé teszi, hogy tárold és kezeld a kriptoeszközeid akár több blokkláncon egyszerre.

Csatlakoztass egy Ethereum-fiókot: Kösd össze Ethereum-fiókod a Talisman tárcájával.

Hozz létre a Quests profilt: Ez a profil felelős az előrehaladásod nyomonkövetéséért, és lehetővé teszi a jutalmak igénylését.

4. A W3F 5000 darab Polimec KYC hitelesítőt szponzorál 

Egy úttörő személyazonosság ellenőrzési megoldás érkezik a Polkadot-ra, a Deloitte és a Polimec együttműködésében megvalósuló KYC Credential-nek köszönhetően. A felhasználók egy újrafelhasználható digitális hitelesítő okmányt kapnak, ami minden banki előírásnak megfelel.

A Web3 Foundation által támogatott 5000 hitelesítő okmányt most akár 98%-os kedvezménnyel igényelheted. Az együttműködés hatására a Polkadot hírneve tovább erősödik, ami vonzóvá teszi a céget a blokklánc technológia bevezetését támogató nagyvállalatok, mint például a Deloitte számára. Csatlakozz az új iparági szabványokat bevezető KYC Credential forradalmához.

5. A KILT token elérhető az Omnipool-ban

A Kilt protocol natív tokenje mostantól elérhető a HydraDX Omnipool-ban, lehetővé téve a zökkenőmentes kereskedést a KILT és mintegy 30 másik token között.

A kezdő likviditási pool-hoz szükséges 250 000 token-t a Kilt Protocol kincstára biztosította, amelyet a KILT-tulajdonosok irányítanak az on-chain governance-en keresztül.

A KILT egy identitás blokklánc gerinceként, decentralizált azonosítókat (DID) és ellenőrizhető hitelesítő adatokat kínál a különböző ágazatok azonosítási megoldásaihoz.

6. Mesterséges intelligencia ügynökök a Phala network-ön

Az Agent Wars a Phala network által fejlesztett kísérlet, amiben a tokenek gazdaságtana vegyül a mesterséges intelligenciával irányított ügynökökkel. Az AI ügynökök autonóm intelligens rendszerek, amelyek emberi beavatkozás nélkül hajtanak végre specifikus feladatokat. A szervezetek az AI ügynököket arra használják, hogy meghatározott célokat és hatékonyabb üzleti eredményeket érjenek el.

Ez a felhasználóbarát játék lehetővé teszi bárki számára, hogy AI-ügynököket hozzon létre és monetáris javakért cserébe értékesítse azokat. A folyamatos fejlődés irányát és az ügynökök tulajdonságait, a DAO tulajdonosok közösen döntik el. Legyél részese ennek az úttörő AI-ügynökgazdaságnak, csatlakozz a várólistához a https://phala.network/ai oldalon.

7. Egyedi Conor Daly NFT-k, a rózsaszín versenyautók gyűjteménye

Hamarosan Conor Daly elindul az Indy 500-on a Polkadot-ot népszerűsítő rózsaszín versenyautójával, ezért a Unique NFT Network elindított egy támogató közösségi kampányt. Összesen 25 résztvevő 500 USD értékű DOT token jutalomban fog részesülni.

A verseny május 3-ig tart, úgyhogy igyekezz és küldd be Te is a művedet! Nézd meg a már elkészült közösségi Polkadot x Conor Daly kollekciót, amely lenyűgöző rózsaszín versenyautókat ábrázoló műveket tartalmazó oldalon.

8. A Hashi Bridge-nek köszönhetően a Polkaswap elérhető az Acala hálózatán

A Polkaswap legújabb, v1.33.0-s frissítése elérhetővé tette az Acala Network-öt. Ez az integráció magában foglalja a HASHI bridge kapcsolatot, amely lehetővé teszi a Polkaswap és az Acala közötti könnyed interakciót.

Az Acala elkötelezettsége az új híd kapcsolatok létrehozására, erősíti az interoperabilitást és további lehetőségeket biztosít a  Polkaswap DEX felhasználói számára. Fedezd fel az új funkciókat a https://polkaswap.io/#/bridge/ oldalon.

9. A MapMetrics DePIN projekt a Solana-ról, a Peaq Network-re vált

A MapMetrics, a drive-to-earn DePIN projekt bejelentette, hogy a Solana blokkláncról átvált a Peaq Network-re. Ezzel a váltással a célja, hogy kihasználja a peaq által nyújtott speciális DePIN és a valós eszközökre (RWA) szabott megoldásait.

A globális térképezésre öszpontosító MapMetrics token-ekkel és NFT-kkel jutalmazza az élő forgalmi és térkép adatokat megosztó felhasználóit. Brent van der Heiden, a MapMetrics társalapítója több hasznos Peaq funkciót is megemlített, ami miatt az átállás mellett döntöttek. Ilyen például a moduláris funkciók, mint például a Peaq ID, ami segít a gépek identitását kezelni és egy adatellenőrzési keretrendszert biztosít.

A MapMetrics számára több növekedési és partnerségi lehetőség lesz elérhető, a Peaq ökoszisztémán belüli projektek segítségével.

10. A Litentry 20 000 USDT összjutalmazású kampányba kezd

Litentry elindította az IdentityHub V0.8 verzióját és ezzel együtt a 20 000 USDT összjutalmazású kampányát is. Ha te is részesülnél belőle akkor nincs más dolgod mint részt venni az adatok validálásával és azonosítás kezelőkkel kapcsolatos feladatokban.

Ez az új frissítés több felhasználói interakciót kínál, valamint új funkciókat mutat be a jobb azonosítás kezelő eszközök könnyebb használatára. Csatlakozz az IdentityHub-hoz exkluzív előnyökért és lehetőségekért.

A cikk a Polkadot Hungary által íródott a Polkadotters munkája alapján.

Részt veszünk a Polkadot Network formálásában és folyamatosan tanítjuk közösségünket a Polkadot rendszereinek használatára.

  • Szeretnél DOT-ot stakelni, de nem tudod, hogyan kell? Csatlakozz a Polkadot Hungary Pool-hoz: Pool ID: 219

  • Delegáld szavazati erődet a Nova Wallet segítségével a Polkadot Hungary Community-hez. 

  • Kérdezz a magyar csapattól a Polkadot Hungary Telegram csatornáján.

Hogy mi is az a Cryptofalka Kereskedő Közösség?

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól 2018-óta!

Válassz tagságaink közül

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

Bitcoin BTC 0.07% $67,662.97
Ethereum ETH -1.81% $3,780.51
BNB BNB -0.06% $597.12
Solana SOL 0.42% $168.87
XRP XRP 0.50% $0.5295
Dogecoin DOGE 2.17% $0.1664
Cardano ADA 1.15% $0.4599
Litecoin LTC 0.86% $83.4
További árfolyamok
A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!