Kriptomat Bitcoin és kriptovaluta váltó

Iota (MIOTA) árfolyam

IOTA (MIOTA) jelenlegi árfolyama $0.3326 és $925.92 M kapitalizacióval rendelkezik. Az ára -2.35% down változott az elmúlt 24 órában.


 • iota
  IOTA (MIOTA)
 • Live Price
  $0.3326
 • 24h %
  -2.35%
 • Market Cap
  $925.92 M
 • Volume
  $29.75 M
 • ATH
  $5.250
 • Available Supply
  2.78 B MIOTA
 • Rank
  68

 

Iota (MIOTA) árfolyam grafikon


Loading Data
Please wait, we are loading chart data

 

Iota (MIOTA) ár kalkulátor

 

Mi az a Iota (MIOTA)?

Az IOTA (MIOTA) egy megosztott főkönyv rendszer egy nagy különbséggel a többi népszerű kriptovalutához képest: nem blokklánc alapú. A tranzakciók validálását biztosító sajátos technológia a Tangle nevet kapta. A platform megalkotói szerint a Tangle sokkal gyorsabb, mint a hagyományos blokkláncok, és ideális megoldást biztosít az Internet of Things rendszerek támogatására.

Mivel nincs blokklánc, nincsenek bányászok, ezért költség sincs, így nem fordulhat elő olyan helyzet, hogy a hálózat túltelítettsége miatt a tranzakciós díjak az egekbe szöknek. Az IOTA egy olyan alapértelmezett platform kíván lenni a jövőben, ami az IoT készülékek közti kommunikáció bonyolításáért lesz felelős. A becslések szerint 2024-re kb. 20.4 milliárd ilyen eszköz lesz használatban, emiatt a platform rendkívül nagy piacon terjedhet el. Az IOTA más területeken is tud megoldást nyújtani az elméletileg határtalan adattovábbítási képességével. A megoszott főkönyv által biztosított digitális azonosíthatóság olyan felhasználási területeket forradalmasíthat, mint például az autóbiztosítások, vagy az okos-városok valós idejű üzemeltetése, de akár globális kereskedési rendszereknek, vagy eredetiség igazolásoknak is kiváló keretrendszere lehet az IOTA.

Eredetileg Jinn néven indult a token értékesítés 2014 szeptemberében, majd 2016-ban állt élesbe a hálózat. Az IOTA Foundation fejlesztői ma már több mint 25 országból dolgoznak a projekten. Az egyik alapító - David Sønstebø – szerint az IOTA nem egy újabb altcoin, hanem a folyton bővülő blokklánc technológia kiegészítése. Célja, hogy szimbiózisban működjön más platformokkal annak érdekében, hogy az adatáramlás hatékony, biztonságos, és valós idejű legyen, akár mikro-tranzakciók szintjén is – díjmentesen. 

Míg más kriptovaluták üzleti projektként jöttek létre, az IOTA Foundation – állítása szerint – szigorúan non-profit alapon működik, az egyetlen cél egy olyan hálózat létrehozása, ami a lehető legelőnyösebb minden felhasználó számára. Törekvéseik eredményeképpen, partneri viszonyt alakítottak ki a Volkswagen autógyártó céggel, és Taipei városának az önkormányzatával annak érdekében, hogy a digitális projektjeiknek egy megbízható infrastruktúrát biztosítsanak.

Ha szeretnél részletesebb altcoin bemutatókat olvasni, akkor látogass el az altcoin összefoglaló oldalunkra.

Ha erről a coinról nem lenne információ, akkor feltöltés alatt van még. Ez esetben nézz vissza később.

 

CryptoFalka heti hírlevél!

Szeretnél ingyenes altkoin elemzéseket kapni? Érdekel mi történt a Bitcoinnal és a Criptopiaccal a héten? Iratkozz fel heti hírlevelünkre!

Köszönjük! Sikeresen feliratkoztál hírlevelünkre.