Bitcoin és kriptovaluta kereskedés I Cryptofalka

Tether (USDT) árfolyam grafikon és piaci kapitalizáció

Tether (USDT) jelenlegi árfolyama $1.003 és $79.83 B kapitalizacióval rendelkezik. A Tether ára 0.23% up változott az elmúlt 24 órában, amit a (USDT) árfolyam grafikonon tudsz megtekinteni.


 • tether
  Tether (USDT)
 • Live Price
  $1.003
 • 24h %
  0.23%
 • Market Cap
  $79.83 B
 • Volume
  $29.57 B
 • ATH
  $1.320
 • Available Supply
  79.69 B USDT
 • Rank
  3

 

Tether (USDT) árfolyam grafikon


Loading Data
Please wait, we are loading chart data

 

Tether (USDT) ár kalkulátor

 
Kriptovaluta kereskedő csoport discord I Cryptofalka
[/et_pb_image]
[/et_pb_column]

Mi az a Tether (USDT)?

A Tether (USDT) a legelső és legnagyobb stabilcoin, napi forgalma meghaladja a Bitcoinét is. A hong-kong-i Tether International Limited a kibocsátója ennek az Ethereum alapú kriptovalutának. A forgalomban levő Tether tokenek mögött ugyanannyi fiat (?) fedezet áll, igy egyfajta IOU-ként létezik a kriptopiacon. Értékében a fiat pénzeket tükrözi, gyakorlati használatban pedig a kriptovaluták előnyeivel rendelkezik. 

Eredetileg Realcoin néven indult 2014 júliusában a Bitcoinhoz tartozó Omni platformon, ma már azonban ugyanez az okosszerződés más blokkláncokon is fut (Ethereum, Tron, EOS, Algorand, OMG). A Tether fiatra váltásáról a Tether Ltd gondoskodik, a token honlapján közvetlenül kiutaltatható az USDT dollár értékben bankszámlára. 

Az USDT kriptovaluta, tehát nem esik a fiat pénzekkel egyfajta szabályozás alá, viszont befektetési/kereskedési tekintetben betölti a fiat szerepét. A kripto portfolió nyereségét lehet USDT-ben parkoltatni anélkül, hogy megjelenjen fiatban. A dollárban kifejezett érték mozgatásában a kriptopiacokon kívül is van rá kereslet. Nemzetközi kereskedelemben használják, olyan országokban, ahol külföldi valutákra korlátozás van érvényben.

Ha szeretnél részletesebb altcoin bemutatókat olvasni, akkor látogass el az altcoin összefoglaló oldalunkra.

Ha erről a coinról nem lenne információ, akkor feltöltés alatt van még. Ez esetben nézz vissza később.

 

CryptoFalka heti hírlevél!

Szeretnél ingyenes altkoin elemzéseket kapni? Érdekel mi történt a Bitcoinnal és a Criptopiaccal a héten? Iratkozz fel heti hírlevelünkre!

Köszönjük! Sikeresen feliratkoztál hírlevelünkre.