A Bitcoin használata egy új fejlesztéssel egyszerűsödhet

Szerző: | jún 18, 2020 | Bitcoin hír, Kriptovaluta

A “Layer 2” megoldásoknak köszönhetően a Bitcoin használata annyira egyszerűvé válhat, mint a dolláré. A Kraken vezérigazgatójának jóslata szerint legalább annyira elterjedt és magától értetődő lesz a felhasználása is. 📱

 

Lenyomja a Bitcoin a dollárt a “Layer 2” megoldásokkal?

Jesse Powell a Kraken vezérigazgatója a Bloombergneknek adott nyilatkozatában azt mondta, a Bitcoin értékállósága hosszú távon vetekszik az aranyéval. A “Layer 2” megoldásoknak köszönhetően olyan világpénz szerepet ölthet magára a Bitcoin (BTC), mint amilyet ma az Egyesült Államok dollárja képvisel. Szerinte az új fejlesztéssel nagyban egyszerűsödhet a Bitcoin használata. 

A Bitcoinhoz való hozzáállást utilitarista szemlélet jellemzi. A kriptopénz iránti megemelkedett kereslet a csordaszellem elvén alapulva fokozatosan bevonzza a nagyobb, intézményi befektetőket is. A nemzetközi környezet kedvez is ezeknek a hatásmechanizmusoknak, tekintve pl. a FED dollár-manipulációját. Az értékvesztés elkerülése érdekében Powell kiváló hosszútávú befektetési eszközt lát a Bitcoinban.

bitcoin-dollar

 

Egyszerűsödik a Bitcoin használata

Powell a Bitcoin sikerét abban látja, hogy kiváló értékőrző eszköz, különösképp, ha összevetjük napjaink hagyományos befektetési eszközei körül kialakult bizonytalanságokkal. Tekintve, hogy a BTC “kibocsátás” kiszámítható előmenetelt mutat, stabil befektetési állomány mutatkozik a kriptovaluta oldalán. Ezért a hagyományos eszközosztályokkal szemben valós és kiváló befektetési alternatívát képvisel.

Ugyanakkor elmondható róla az is, hogy az aranyhoz és a készpénzhez hasonlóan nem szükséges “fizikailag mozgatni” a Bitcoint a tranzakciók végrehajtásához. Az olyan készpénzes alkalmazások, mint a PayPal és a Venmo lehetővé teszik a fiat- valuták nem fizikai formában történő mozgatását. Így a jövőben a “Layer 2” megoldásoknak köszönhetően könnyen használható eszközöket biztosítanak a Bitcoin birtokosoknak is.

bitcoin-layer2-exchange

 

Jesse Powell így látja a jövőt:

“Hamarosan az összes technológia, amely a Bitcoin mögött áll, egyszer csak “eltűnik”, és olyan lesz, mint az amerikai dollár – senki sem érti, hogyan működik, de mindenki használja.”

 

Új befektetői kör megjelenése

Az elmúlt három hónapban szignifikánsan nőttek az új számlák, melyek mögött változatos felhasználói kör áll: fedezeti alapok, vagyonkezelők, lakossági befektetők és napi kereskedők. A régóta várt intézményi befektetők tömeges megjelenése és magatartása mögött a piaci csordaszellem húzódik.

Az olyan elismert alapkezelők, mint pl. Paul Tudor Jones, nyilatkozataikkal hatással vannak a piaci magatartásra, így az a tény, hogy a billiárdos üzletember portfóliójának közel 2 %-a bitcoinban van, ösztönzi mások befektetési hajlandóságát is. Ez a hatás jelenleg az intézményi befektetők vonatkozásában mutat markáns vonásokat. Ahhoz viszont, hogy a mainstream is felkapja a Bitcoin használatát sokat kell még egyszerűsödnie a vezető kriptovalutának, ebben fog segíteni a “Layer 2”.

paul-tudor-jones-bitcoin

Paul Tudor Jones – billiárdos befektető

 

A kriptovalutapiacok bálnák általi esetleges manipulációját illetően Powell rámutatott, hogy a hagyományos piacok esetében is ugyanúgy megvalósul is manipuláltak:

„Nézzék meg, hogy a Fed miként vásárol értéktelen kötvényeket bukott egyesült államokbeli vállalatoktól. Ez egy vicc. A piac manipulálva van. Több ezer dollárt nyomtatnak a nyilvánosan forgalmazott részvények értékének felpumpálása érdekében. Manapság nem tanácsos dollárban beárazni a dolgok értékét, hiszen az infláció itt hamarosan ellenőrizetlen lesz. Személy szerint bitcoint vásárolnék az infláció ellen.”

 

Ha szeretnéd a futást, házimunkát vagy az utazást hatékonyan eltölteni, hallgasd a Bitcoin kisokos-ra hallgató podcastünket! 🎤 Spotify és iTunes segítségével érhetőek el a Bitcoinról és blokkláncról szóló hanganyagainkat. 🎧 

[buzzsprout episode=’3770012′ player=’true’]

TÁMOGASD A CRYPTOFALKA MŰKÖDÉSÉT 

Ha tetszik, amit csinálunk és szeretnéd biztosítani, hogy a Cryptofalka továbbra is a megszokott minőségi tartalmakat tudja nyújtani az olvasók számára, a következő linken tudod támogatni a munkánkat. Köszönjük! 👋

Donation: ➡️ LINK ⬅️

Oldalunk ellenőrzött Brave alkotó, így ha Brave böngészőt használsz BAT segítségével is tudod támogatni a munkánkat.

—————————————————————————————————————————————————–

A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval! 

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

# NamePrice

Hogy mi is a CryptoFalka Platform? 

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! 

Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól! 

Discord I Cryptofalka

Mi a Binance Earn és hogyan farmolhatsz kamatokat vele?

Kriptovalutát szerezni nem csak vásárlással, bányászással, vagy kereskedéssel lehet. A Binance tőzsde Binance Earn platformja számos blokklánc alapú saját pénzügyi termék tőkealapjához biztosít fedezetet és/vagy likviditást. Aki a tőzsde hitelezési, stakelési és DeFi tevékenységeihez hozzáteszi a lekötött tőkéjét, részesül a nyereségből passzív bevétel formájában.

Elakadtál? Kérdésed van? Konzultálj a Cryptofalka szakembereivel! 

Bitcoin és kriptovaluta konzultáció I Cryptofalka

[web_stories_embed url="https://cryptofalka.hu/web-stories/mi-a-bitcoin%3f-kriptovaluta-kezdoknek-i-cryptofalka/" title="Mi a Bitcoin? Kriptovaluta kezdőknek I Cryptofalka" poster="" width="360" height="600" align="none"]

Hallgasd a Bitcoin kisokos podcast műsorát!

Bitcoin kisokos podcast cryptofalka