Logo
Cryptofalka
Kezdőknek
Árfolyamok
Tagságok
Tőzsdék
Shop

A weboldalunk sütiket használ 🍪

Az Ön adatainak védelme fontos a számunkra! Tájékoztatjuk, hogy honlapunk a felhasználói élmény fokozása, a webhelyhasználat megértése és marketing tevékenységeink támogatása érdekében sütiket alkalmazhat. További információ erről az Adatvédelmi Tájékoztatóban.
Grayscale vagyonkezelő: FIAT értékvesztés? A Bitcoin a kiút!

Grayscale vagyonkezelő: FIAT értékvesztés? A Bitcoin a kiút!

A Bitcoin jelenleg a befektetők legjobb lehetősége a FIAT pénzek értékvesztésével szemben - következik a Grayscale vagyonkezelő jelentéséből.

 

Befektetők figyelem!

A FIAT pénzek értékvesztésére és egyben az amerikai dollár elértéktelenedésére figyelmeztet a Grayscale, a világ legnagyobb kripto-vagyonkezelő cége egy újonnan megjelent "Quantitative Tightening" (Mennyiségi Megszorítás) című jelentésében. A központi bankok határtalan pénznyomtatásával szemben hívja fel a a befektetők figyelmét a Bitcoinra, mint potenciális megoldásra a Grayscale vagyonkezelő.

 

Arany és társai ≠ biztos menedék

A jelentés értelmében, az arany többé már nem tekinthető a modern kor biztos menedékének. Ez ugyanígy igaz a FIAT pénzekre és az állami kötvényekre is, melyekkel szemben a Bitcoin bizonyítja rátermettségét a Grayscale szerint.


Jelenleg, a Bitcoin a létezése óta a legagresszívabb monetáris politika van érvényben, mely a tarthatatlan mértékű adósságokból és az elterjedt hibáktól való félelmeken alapul.

"A FIAT pénzek értékvesztésen mennek keresztül, az állami kötvények alacsony vagy negatív reálkamattal bírnak, és a szállítási problémák az arany, mint biztos menedék, idejétmúlt szerepét jelzik. Egy környezetben, melyet a bizonytalanság formál, véges a lehetőségek száma."

A Grayscale jelentés címe a Bitcoin májusi blokk jutalom felezésére is utal. A központi bank korlátlan mennyiségi lazításával szember a Bitcoin felezi a készletének gyarapodását. Egyes források ezt mennyiségi keményítésnek is nevezik, ahol a "kemény" a felkeményedő, egyre nehezebben hozzáférhető készletre utal. Szemben a FIAT-tal, mint "könnyű" pénzzel, melyeknek a mennyiségi felső korlátja végtelen.

A Grayscale jelentés összegzéséből kiderül, hogy a Bitcoin jelentheti az új menedéket:

"És miközben a világ látszólag minden porcikáját megkérdőjelezi annak, hogy mi lehetséges, eljött az ideje egy újabbnak - miszerint a FIAT pénzek egyszer visszanyerik az értéküket. Itt az ideje, hogy elkezdjünk a Bitcoinra figyelni."

 

A jegybank és a jövő

A Cointelegraph jelentése szerint a Grayscale jó kereskedési időszakot zárt, a márciusi hatalmas Koronavírus pánik ellenére is. A cég jelenleg 3 milliárd Dollár befektetéssel bír, emellett pedig a a teljes Bitcoin készlet 1,7%-a a kezükben van.

A jelentésben egyértelműen látszik a központi bank kritikája, miszerint a befektetőnken meg kell érteniük a kormány pénzügyi és költségvetési beavatkozásainak hatásait.

Ezzel egybehangzó az ismert "The Bitcoin Standard" könyv szerzőjének, Saifedean Ammous-nak a véleménye is: könyvében nyíltan taglalja a FIAT pénzek gyengeségét.

Zárásképp emlékezzünk a Keiser Report pénzügyi hírműsor utolsó részének kulcsmondatára Max Keisertől:

"Nem lehetséges a jólétbe nyomtatni magadat"

Kép forrása: LINK
Tartalom forrása: Cointelegraph.com

 

További ajánlott cikkeink:

  1. Mi a Bitcoin, blockchain technológia vagy a kriptovaluta kereskedés?
  2. Eljött a nap, amikor az olaj ára olcsóbb lett, mint a vízé
  3. Starbucks és McDonalds teszteli a kínai digitális yüant
  4. Komoly módosítások a Facebook Libra kriptovalutájánál
  5. Blockchain technológia, már a Telsa és a BMW is használja
  6. A Huawei fogja segíteni a kínai blockchain adoptációt
  7. CryptoFalka kriptovaluta kereskedés kisokos

Hogy mi is az a Cryptofalka Kereskedő Közösség?

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól 2018-óta!

Válassz tagságaink közül

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

Bitcoin BTC 2.99% $66,547.31
Ethereum ETH 6.65% $3,256.79
BNB BNB 4.40% $583.75
Solana SOL 7.49% $154.04
XRP XRP 5.49% $0.5178
Dogecoin DOGE 5.66% $0.1652
Cardano ADA 4.83% $0.4922
Litecoin LTC 2.84% $81.96
További árfolyamok
A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!