Áramlik ki a Bitcoin készlet a tőzsdékről, erősödik a HODL

Szerző: | jún 10, 2020 | Bitcoin hír, Kriptovaluta

Legutóbb, amikor hasonló Bitcoin kiutalásokat láttunk a tőzsdékről, akkor a Bitcoin ára 88%-ot tudott emelkedni. 🚀 Vajon a csökkenő készlet ismét hasonlóhoz vezethet?🤔

 

Szűkül a tőzsdéken lévő Bitcoin készlet

Úgy néz ki, hogy a járvány elcsendesedése és a sikeres blokkfelezés pozitív hangulatnak ágyazott meg a kriptovaluta piacon. ☀️ Ugyanis úgy tűnik, hogy a befektetői “HODL” megveszed majd hosszú ideig tartod hangulat erősödni látszik. Június 8-án például 27 000-el több Bitcoint utaltak ki a tőzsdékről, mint amennyit be.

Ez miért is fontos? Azért mert ha a tőzsdéken lévő BTC készlet csökken, de az érdeklődés szintje azonos marad akkor annak árfelhajtó hatása lehet. A legutóbb, amikor hasonlónak lehettünk tanúi akkor +88%-ot emelkedett a Bitcoin ár. Március óta egyértelműen csökken a tőzsdéken tárolt Bitcoin készlet, viszont a most júniusban kiutalt Bitcoinok száma még ezt is erősen túlszárnyalja.

Bitcoin készlet HODL I Cryptofalka

Forrás: Glassnode

 

A tőzsdei Bitcoin készlet csökkenése a HODL hangulat erősödésére utalhat

Általánosságban elmondható, hogy amikor valaki hosszú távra szeretne befektetni akkor azokat a digitális valutákat nem tőzsdén, hanem saját privát tárcában tárolja. Legyen ez mondjuk paper wallet vagy egy Ledger Nano. Ennek főként biztonsági oka van.🔒 Viszont ha szeretnél megszabadulni a Bitcoinodtól akkor azt általában tőzsdére mozgatod, ahol el tudod adni másoknak.

Ezért a Bitcoin készlet mozgásából az vehető ki, hogy egyre többen mozgatják a tőzsdéken tárolt Bitcoinjaikat privát tárcákba. Ez pedig a HODL hangulat erősödésére utalhat, vagyis arra, hogy egyre kevesebben szeretnék a közeljövőben eladni a Bitcoinjaikat.

crypto-wallet

A májusi Bitcoin blokk felezéssel az újonnan kibányászott Bitcoin készlet így is már 1800 Bitcoinról 900-ra csökkent. Ez mellett pedig arról is írtunk nektek, hogy a Grayscale befektetési alap az elmúlt hónapokban napi 600 Bitcoint vásárolt fel. Így ezzel a korábbi 1800 Bitcoinról jócskán 300-ra zsugorodott az újonnan elérhető napi Bitcoin készlet. Az azonos érdeklődési szint mellett pedig a zsugorodó kínálatnak egyértelműen árfelhajtó hatása van!

Egyedül az a kérdés, hogy az érdeklődés a Bitcoin és a kriptovaluták iránt azonos-e, mint korábban? Ha igen akkor egy újabb paraméter ágyazhat meg a Bitcoin ár hosszú távú emelkedésének! 📈

 

További ajánlott témánk:

 

Ha szeretnéd a futást, házimunkát vagy az utazást hatékonyan eltölteni, hallgasd a Bitcoin kisokos-ra hallgató podcastünket! 🎤 Spotify és iTunes segítségével érhetőek el a Bitcoinról és blokkláncról szóló hanganyagainkat. 🎧 

 

[buzzsprout episode=’3770012′ player=’true’]

TÁMOGASD A CRYPTOFALKA MŰKÖDÉSÉT 

Ha tetszik, amit csinálunk és szeretnéd biztosítani, hogy a Cryptofalka továbbra is a megszokott minőségi tartalmakat tudja nyújtani az olvasók számára, a következő linken tudod támogatni a munkánkat. Köszönjük! 👋

Donation: ➡️ LINK ⬅️

Oldalunk ellenőrzött Brave alkotó, így ha Brave böngészőt használsz BAT segítségével is tudod támogatni a munkánkat.

—————————————————————————————————————————————————–

A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval! 

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

# NamePrice

Hogy mi is a CryptoFalka Platform? 

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! 

Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól! 

Discord I Cryptofalka

Elakadtál? Kérdésed van? Konzultálj a Cryptofalka szakembereivel! 

Bitcoin és kriptovaluta konzultáció I Cryptofalka

[web_stories_embed url="https://cryptofalka.hu/web-stories/mi-a-bitcoin%3f-kriptovaluta-kezdoknek-i-cryptofalka/" title="Mi a Bitcoin? Kriptovaluta kezdőknek I Cryptofalka" poster="" width="360" height="600" align="none"]

Hallgasd a Bitcoin kisokos podcast műsorát!

Bitcoin kisokos podcast cryptofalka