Pangó piaci nyári hangulat – Bitcoin technikai elemzés 08.26.

Szerző: | aug 26, 2019 | Árfolyam elemzés

Továbbra is érződik a nyári hangulat a Bitcoin árfolyamán, eléggé hektikus és trend nélküli mozgásoknak lehetünk tanúi!

 

Bitcoin/USD napi nézet – Hosszú távú elemzés

 

Alapvetően a napi nézet az, amivel kezdeni szoktuk a grafikonok elemzését. Ez jó és biztosabb képet ad a hosszabb távú mozgásokról. Egyértelmű, hogy emelkedő trendről beszélhetünk, ugyanis a napi Ichimoku felhő felett járunk, viszont az elmúlt közel 2 hónapban már inkább csak oldalazik az ár. Egy ilyen viszonylag nagy emelkedés után, mint amit a Bitcoin ebben az évben generált ez pozitívumnak fogható fel. Főleg, hogy a világpiaci dolgok nem festnek a legszebben, de a BTC még így is elég jól megtartotta a megszerzett területeit.

Jelenleg két fontos dolog van, amire fókuszálni lehet a Bitcoin napos mozgásainál, az első az Ichimoku felhő. Jelenleg a felhőn belüli “turbulens” zónában vagyunk, ami alapvetően kereskedésre nem igazán ajánlott. Viszont ha esetleg felfele vagy lefele kitörünk ebből, akkor biztosan dinamikus mozgásokra számíthatunk.

Ellenállás: 10880-10900 USD ; Fontos ellenállás zóna, itt található az Ichimoku felhő ellenállása és korábbi ármozgások alapján is fontos ellenállás.
Támasz: 9000-9400 USD ; Kimondottan fontos támasz zóna, itt található az Ichimoku felhő támasza és korábbi ármozgások alapján is fontos támasz. Ha ezt letörnénk nagyon negatív lenne és akár mutathatná a most megkezdett bika piacunk végét is! Egy “must hold” zóna!

 

Bitcoin/USD 4 órás nézet – Közép távú elemzés

 

Rövidebb 4 órás nézeten viszonylag hektikus mozgásoknak lehetünk tanúi, ennek az oka szerintem főként a nyári hangulat és az alacsony kereskedési volume, ami napi nézeten is bőven átlag alatti az elmúlt hónapokban. A kereskedésnél fontos, hogy megfelelő volumeal rendelkező chartokra próbáljunk építeni, ugyanis minél nagyobb a kereskedési volume, annál több visszajelzésünk van a piac részéről. Az alacsony volume ellenére azonban egy potenciális dupla alj alakzat látható a Bitcoin 4 órás grafikonján, ennek nyakvonala jelenleg 10880-10900 USD-nél van. Ez tökéletesen egybe esik a napi nézetes ellenállásunkkal is.

BitcoinUSD grafikon

 

Összegezve a Bitcoin helyzetét:

 

Jelenleg picit pangó piacról beszélhetünk, de mindenki tudja milyen ez… Egyik nap még stoppot sem állít az ember annyira belekényelmesedik, aztán utána megindul az egész piac és mindenki csak próbálja utolérni magát. Alapvetően pozitív, hogy az oldalazó trendünket egy nagy emelkedő ciklus előzi meg, ezért többnyire a bika oldalra hajlunk! Azonban fontos lesz figyelni a támasz és ellenállás zónákat, a behúzott szimmetrikus háromszögre hajazó trendvonalakat és ezek alapján eldönteni a következő lépésünket!

 

Ábrák jelölései:

 

TÁMOGASD A CRYPTOFALKA MŰKÖDÉSÉT 

Ha tetszik, amit csinálunk és szeretnéd biztosítani, hogy a Cryptofalka továbbra is a megszokott minőségi tartalmakat tudja nyújtani az olvasók számára, a következő linken tudod támogatni a munkánkat. Köszönjük! 👋

Donation: ➡️ LINK ⬅️

Oldalunk ellenőrzött Brave alkotó, így ha Brave böngészőt használsz BAT segítségével is tudod támogatni a munkánkat.

—————————————————————————————————————————————————–

A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval! 

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

#NamePrice

Hogy mi is a CryptoFalka Platform? 

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! 

Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól! 

Discord I Cryptofalka

Elakadtál? Kérdésed van? Konzultálj a Cryptofalka szakembereivel! 

Bitcoin és kriptovaluta konzultáció I Cryptofalka

Hallgasd a Bitcoin kisokos podcast műsorát!

Bitcoin kisokos podcast cryptofalka

CryptoFalka heti hírlevél!

Szeretnél ingyenes altkoin elemzéseket kapni? Érdekel mi történt a Bitcoinnal és a Criptopiaccal a héten? Iratkozz fel heti hírlevelünkre!

Köszönjük! Sikeresen feliratkoztál hírlevelünkre.