Logo
Cryptofalka
Kezdőknek
Árfolyamok
Tagságok
Tőzsdék
Shop

A weboldalunk sütiket használ 🍪

Az Ön adatainak védelme fontos a számunkra! Tájékoztatjuk, hogy honlapunk a felhasználói élmény fokozása, a webhelyhasználat megértése és marketing tevékenységeink támogatása érdekében sütiket alkalmazhat. További információ erről az Adatvédelmi Tájékoztatóban.
Elon Musk cégei 1,3 milliárd dollárnyi bitcoint tartanak

Elon Musk cégei 1,3 milliárd dollárnyi bitcoint tartanak

Az Arkham Intelligence jelentése szerint a két Elon Musk tulajdonában lévő vállalat együttesen mintegy 1,3 milliárd dollár értékű bitcoint birtokol.

Felfedte Elon kriptotárcáit az Arkham

Az Elon Musk tulajdonában lévő két vállalat, a Tesla és a SpaceX együttesen körülbelül 1,3 milliárd dollár értékű Bitcoint (BTC) tartanak, egy friss Arkham Intelligence (ARKM) jelentés szerint. A "blokklánc nyomozók" szerint felfedezték azon tárcákat, amelyek a két cég Bitcoin tartalékait tárolják, összességében több mint egy milliárd dollár értékben a világ vezető kriptovalutájában.

A Bitcoin befektetések a SpaceX és Tesla könyvelésében

Az Arkham Intelligence által közzétett jelentés részletesen bemutatja a vállalatok Bitcoin tranzakciós előzményeit, visszanyúlva egészen 2021 elejéig. Érdekes módon, a 2022 májusi kriptotél kezdetekor, amikor a Bitcoin ára meredeken esni kezdett, mind a Tesla, mind a SpaceX több százmillió dollár értékben adott el BTC-t. Ezek az eladások a SpaceX számára nettó veszteséget, míg a Tesla számára nagyjából nullszaldós eredményt jelentettek.

Nyereség a bikapiac beköszöntével

A SpaceX Bitcoin befektetése csak a 2022-es novemberi időszakban tért vissza a nyereségesség állapotába, amikor a Bitcoin ára elkezdte jelenlegi emelkedését. November óta a BTC ára megkétszereződött, a korábbi 35 000 dollárról 70 000 dollár fölé emelkedett. Az Arkham Intelligence szerint a SpaceX jelenleg 132 millió dollár, míg a Tesla 455 millió dollár nyereséggel rendelkezik.

Elon Musk és a kriptovaluták integrációjának kihívásai

Bár korábban is ismert volt, hogy mindkét Musk tulajdonában lévő cég jelentős Bitcoin pozíciókkal rendelkezik, az Arkham Intelligence elemzése szerint ezeknek a befektetéseknek a mértéke eddig alábecsült volt.

Elon Musk hosszú ideje próbálja integrálni a kriptovalutákat, mint például a Bitcoint, cégei működésébe. A Tesla 2021 márciusában kezdett el Bitcoint elfogadni új autók vásárlásakor, de a programot kevesebb mint két hónappal később, a Bitcoin bányászatának környezeti hatásaira hivatkozva, véglegesen megszüntették.

Hogy mi is az a Cryptofalka Kereskedő Közösség?

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól 2018-óta!

Válassz tagságaink közül

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

Bitcoin BTC -0.86% $64,145.76
Ethereum ETH 0.07% $3,422.73
BNB BNB -0.10% $571.76
Solana SOL 1.52% $161.09
XRP XRP -5.97% $0.555
Dogecoin DOGE -1.83% $0.1199
Cardano ADA -2.97% $0.4242
Litecoin LTC -1.00% $71.22
További árfolyamok
A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!