Logo
Cryptofalka
Kezdőknek
Árfolyamok
Tagságok
Tőzsdék
Shop

A weboldalunk sütiket használ 🍪

Az Ön adatainak védelme fontos a számunkra! Tájékoztatjuk, hogy honlapunk a felhasználói élmény fokozása, a webhelyhasználat megértése és marketing tevékenységeink támogatása érdekében sütiket alkalmazhat. További információ erről az Adatvédelmi Tájékoztatóban.
Volt PayPal vezető: Bitcoin forradalmasítja a nemzetközi utalásokat

Volt PayPal vezető: Bitcoin forradalmasítja a nemzetközi utalásokat

A volt PayPal elnök, David Marcus szerint a Bitcoin Lightning Network forradalmasíthatja a nemzetközi pénzátutalásokat.

 

Továbbra is a "fax korszakában" a fizetési rendszerünk

Marcus szerint még mindig nincs univerzális protokoll az interneten keresztüli értékek hatékony továbbításához. Ha például pénzt szeretnél küldeni az USA-ból külföldre, akkor meg kell szerezned a bankszámlaszámát és fel kell keresned a bankodat, hogy aztán 50 dollárt fizethess egy nemzetközi utalásért. Ha péntek 5 után próbálkozol ezzel, akkor pedig várhatsz hétfőig.

Míg az információ ma már könnyen továbbítható az interneten keresztül e-mailben vagy szöveges üzenetben, a globális fizetések még mindig a "fax korszakában" vannak. Nyilatkozta David Marcus, a PayPal volt elnöke egy CNBC interjúban.

 

A Bitcoin Lightning Network lehet a megoldás

A PayPal korábbi vezetője ma már a Bitcoin Lightning network fejlesztésére fókuszál és a Lightspark nevű cég társalapítója. Úgy véli, hogy a Lightning hálózat nyújthat megoldást erre a nehézkes és elavult folyamatra. A cég jelenleg is azon dolgozik, hogy ezt a problémát megoldja a Bitcoin Lightning hálózata segítségével.

https://www.youtube.com/watch?v=Rka6EoR-uC0

Főként a nemzetközi utalásokban dominálhat szerinte a Bitcoin

Marcus szerint a BTC Lightning hálózatát főként nem a mindennapi vásárlásokhoz, hanem a nemzetközi átutalásokhoz fogják használni. Vagyis a Bitcoin lesz az az eszköz, amelyet amerikai dollár helyett küldenek el, és a másik oldalon, például japán jenben vagy euróban kapja meg a fogadó fél.

Ebben pedig az instant és szinte ingyenes tranzakciókat lehetővé tevő Lightning Network fog tudni segíteni.

Hogy mi is az a Cryptofalka Kereskedő Közösség?

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól 2018-óta!

Válassz tagságaink közül

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

Bitcoin BTC 0.87% $64,659.56
Ethereum ETH 2.32% $3,146.88
BNB BNB 2.06% $569.5
Solana SOL 3.81% $149.61
XRP XRP 3.91% $0.5274
Dogecoin DOGE 4.00% $0.1617
Cardano ADA 6.53% $0.5035
Litecoin LTC 4.27% $84.91
További árfolyamok
A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!