Bitcoinba menekül a kínai jüan a megszorítások elől?

Szerző: | szept 2, 2019 | Kriptovaluta

Tízéves mélyponton a kínai yüan fizetőeszköz a dollárral szemben, a bitcoin eközben csúcsokat döntöget az ázsiai piacokon. Vajon véletlen?

A cikk szerzője és tulajdonosa a partneroldalunk a Coincolors.co, az eredeti cikket a következő linken éritek el: Link

Elképesztően hasít a bitcoin az ázsiai piacokon (is). Nemrég 10 százalékos, hirtelen árnövekedésével háromhetes magaslatba emelkedett Kínában, miközben a jüan tízéves mélypontjára süllyedt a zöldhasúval szemben. A kínaiak nagybevásárlásba kezdtek?

Jüan lent, bitcoin fent

Ahogyan azt korábban már számtalan alkalommal láthattuk, a bitcoin és más kriptopénzek árfolyamát jelentős mértékben Ázsia, azon belül pedig sokszor Kína diktálja. Néhány nappal ezelőtt a bitcoin háromhetes csúcsokat ért el, amikor a grafikonok szerint 11.850 dollár volt az árfolyam. Ezzel akkor kevesebb mint 24 óra alatt több mint 10 százalékot növekedett a vezető kriptovaluta értéke.

Több olyan tényező létezik, amelyek alapjában hozzájárultak ehhez a lendülethez. Az egyik ezek közül azon short pozíciók masszív likvidációja, amelyekből több mint 100 millió dollárnyit oldottak fel a kereskedők, jelezve ezzel a medve piac végét.

yüan_vs_dollar

Egy másik indok a kínai jüan zuhanása, amellyel most 7 CNY/USD-n, vagyis az évtized leggyengébb árfolyamán kereskednek. A CNN egyik hétfő reggeli jelentése szerint a jüan azután kezdett hirtelen gyengülésbe, hogy a Kínai Jegybank a valuta napi referancia-kamatlábát 6,9225-es értékben állapította meg. A jegybank a kereskedelmi védővámrendszert és a Kínára kiszabott új vámokat jelölte meg a lépés okaként.

Trump tovább szigorít

Donald Trump amerikai elnök eközben tovább folytatja kereskedelmi háborúját – múlt héten újabb vámokat vetett ki Kínára. A valuta elértéktelenítése egyfajta gazdasági fegyver Kína kezében az Egyesült Államokkal szemben, viszont ennek „bevetése” közel sem kockázat nélküli. A valutagyengítés megnöveli a félelmet az országba beáramló tőke irányából. Peking már életbe léptetett olyan korlátozásokat, amelyek a tőkekiáramlást hivatottak mérsékelni, viszont – nem meglepő módon – a bitcoin továbbra is az egyik legfontosabb menekülőeszköz maradt.

Kyle Bass, a Hayman Capital Management befektetési vezetője több iparági szakértővel közösen a Twitteren ad hangot világgazdasággal kapcsolatos véleményének:

Az (offshore) kínai jüan a szemünk láttára dől össze… A tajvani dollár sincs messze ettől. Tömeges tőkekivonás tapasztalható a CNH-ból és HKD-ből. Az összeomlás még csak most kezdődött el.

Ran NeuNer, CNBC-házigazda és kriptobefektető szintén megerősítette a fenti véleményt:

A kínai piac 5%-os mínuszban;
Hongkong 1,5%-os mínuszban;
A Dow határidősök 125 pontos mínuszban;
A bitcoin 5%-os pluszban.

„Ezzel egy olyan új ciklusba léptünk, amelyben a befektetők a bitcoinba menekülnek, amikor a részvénypiacok zuhannak” – tette hozzá.

A kínaiak egyébként mindig is optimistán viseltettek a bitcoin iránt még akkor is, amikor a kormány mindent megtett a kriptopénzek tiltása érdekében (a kínai lakosság leleményességéről már 2017-ben is beszámoltunk). Az egyre fokozódó gazdasági bizonytalanságok közepette pedig biztosak lehetünk benne, hogy ezek a kínai bikák még hevesebben fognak száguldani.

A cikk szerzője és tulajdonosa a partneroldalunk a Coincolors.co, az eredeti cikket a következő linken éritek el: Link

TÁMOGASD A CRYPTOFALKA MŰKÖDÉSÉT 

Ha tetszik, amit csinálunk és szeretnéd biztosítani, hogy a Cryptofalka továbbra is a megszokott minőségi tartalmakat tudja nyújtani az olvasók számára, a következő linken tudod támogatni a munkánkat. Köszönjük! 👋

Donation: ➡️ LINK ⬅️

Oldalunk ellenőrzött Brave alkotó, így ha Brave böngészőt használsz BAT segítségével is tudod támogatni a munkánkat.

—————————————————————————————————————————————————–

A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval! 

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

# NamePrice

Hogy mi is a CryptoFalka Platform? 

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! 

Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól! 

Discord I Cryptofalka

Mi a Binance Earn és hogyan farmolhatsz kamatokat vele?

Kriptovalutát szerezni nem csak vásárlással, bányászással, vagy kereskedéssel lehet. A Binance tőzsde Binance Earn platformja számos blokklánc alapú saját pénzügyi termék tőkealapjához biztosít fedezetet és/vagy likviditást. Aki a tőzsde hitelezési, stakelési és DeFi tevékenységeihez hozzáteszi a lekötött tőkéjét, részesül a nyereségből passzív bevétel formájában.

Elakadtál? Kérdésed van? Konzultálj a Cryptofalka szakembereivel! 

Bitcoin és kriptovaluta konzultáció I Cryptofalka

Hallgasd a Bitcoin kisokos podcast műsorát!

Bitcoin kisokos podcast cryptofalka

CryptoFalka heti hírlevél!

Szeretnél ingyenes altkoin elemzéseket kapni? Érdekel mi történt a Bitcoinnal és a Criptopiaccal a héten? Iratkozz fel heti hírlevelünkre!

Köszönjük! Sikeresen feliratkoztál hírlevelünkre.