Logo
Cryptofalka
Kezdőknek
Árfolyamok
Tagságok
Tőzsdék
Shop

A weboldalunk sütiket használ 🍪

Az Ön adatainak védelme fontos a számunkra! Tájékoztatjuk, hogy honlapunk a felhasználói élmény fokozása, a webhelyhasználat megértése és marketing tevékenységeink támogatása érdekében sütiket alkalmazhat. További információ erről az Adatvédelmi Tájékoztatóban.
A 18 milliomodik Bitcoin kibányászásra kerül ma

A 18 milliomodik Bitcoin kibányászásra kerül ma

A Bitcoin algoritmusa alapján a mai napon fog a 18 milliomodik Bitcoin kibányászásra kerülni, már csak 3 millió lesz hátra. Ennek bányászata viszont 2140-ig is el fog tartani!

 

Már csak 3 millió bitcoint lehet kibányászni

A Bitcoin előre rögzített algoritmusa alapján a mai napon záródik be az a block, amelynek jutalma a 18 milliomodik koin lesz, ezzel már csak 3 millió marad hátra a jövő bányászainak. Ugyanis a teljes készlete limitálva van (ellentétben a hagyományos Fiat pénzekével), mégpedig 21 millió darabban.

A Morgan Creek Digital Assets társalapítója Anthony Pompliano a twitteren így nyilatkozott:

A 18 milliomodik Bitcoin kerül kibányászásra pénteken, már csak 3 millió marad! Használjuk ezen a napon a #3MillionLeft hashtaget, hogy másokhoz is eljuthasson a Bitcoin híre

A kezdeményezés nem meglepő Pomplianótól, egy korábbi CNBC-s interjújában azt nyilatkozta, hogy a vagyona több, mint felét Bitcoinban (BTC) tartja.

bitcoin tranzakció cryptofalka

 

A Bitcoin block jutalma feleződni fog jövő májusban

Ahogyan kibányászásra kerülnek az újabb és újabb Bitcoinok, a bányászoknak az értük járó block jutalom egyre feleződik. Ezzel megőrizve és biztosítva a digitális valuta "ritkaságát" és értékét. Ezért a jövőben egyre nehezebb lesz hozzájutni ehhez a kriptovalutához, aminek nagy valószínűséggel árfelhajtó hatása is lesz (ahogyan a múltban is volt). PlanB crypto twitterező próbálta meg eddig talán legjobban bemutatni a blokkok felezésével kialakuló "ritkaság" és a Bitcoin ár közötti kapcsolatot. Stock to flow modellje a legnagyobb tőzsdei elemzőknek is felnyitotta a szemét.

PlanB_StocktoFlow

 

Az ábrán a kékkel jelölt Stock to Flow model mutatja a Bitcoin "ritkaságát", valamint egyértelműen kivehetőek benne a 4 évenkénti ugrások. Ezek mutatják a Bitcoin blokk felezéseit, ahogyan látható 2020 májusánál is. A piros pontok sokasága mutatja a Bitcoin/USD árat. Szépen kivehető, hogy a készlet egyre nehezebb felszabadításának milyen árfelhajtó hatása van.

A következő blokk felezés megközelítőleg 2020 május közepén lesz. Ekkor egy Bitcoin blokk lezárásáért 12,5 BTC helyett már csak 6,25 BTC-t fognak kapni a minerek a blokkok kibányászására. Szintén fontos jelző, hogy már a teljes bitcoin készlet 85,7%-a elosztásra került!

Ahogyan a kibányászásra váró koinok száma egyre csökken, a verseny a birtoklásukért egyre csak nő! A Cointelegraph szeptemberi cikke szerint a Bitcoin hash rate-je ebben a hónapban record magasságokba tört, mégpedig 102 quintillion hash ratet mértek. Ez a történelem eddigi legmagasabb értéke!

Az eredeti cikk szerzője és a háttérkkép tulajdonosa a cointelegraph.com oldal.

Hogy mi is az a Cryptofalka Kereskedő Közösség?

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól 2018-óta!

Válassz tagságaink közül

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

Bitcoin BTC -4.35% $63,872.47
Ethereum ETH -4.78% $3,047.95
BNB BNB -5.61% $546.56
Solana SOL -1.08% $137.85
XRP XRP -6.81% $0.4855
Dogecoin DOGE -6.04% $0.1506
Cardano ADA -5.45% $0.4502
Litecoin LTC -5.20% $77.51
További árfolyamok
A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!