Logo
Cryptofalka
Kezdőknek
Árfolyamok
Tagságok
Tőzsdék
Shop

A weboldalunk sütiket használ 🍪

Az Ön adatainak védelme fontos a számunkra! Tájékoztatjuk, hogy honlapunk a felhasználói élmény fokozása, a webhelyhasználat megértése és marketing tevékenységeink támogatása érdekében sütiket alkalmazhat. További információ erről az Adatvédelmi Tájékoztatóban.
Ünnepeld a 2024-es Bitcoin Pizza napot a Digóban!

Ünnepeld a 2024-es Bitcoin Pizza napot a Digóban!

Május 22-én ünnepli a blokkláncközösség a Bitcoin Pizza napot, és mivel mással ünnepelhetnénk, ha nem a kriptovilág nemzeti ételével: pizzával. Így hát idén sem hagyjuk cserben a kriptósokat, és újra közös akcióval készültünk a Digó Pizzériával. Csapj le a lehetőségre!

Bitcoin Pizza Nap: 25% kedvezmény vár a Digó Lizsében!

Tavaly már találkozhattatok a Digó pizzéria nevével, ugyanis limitált kiadású Bitcoin Pizzát sütöttek a srácok, belopva ezzel magukat a digitális valuta rajongóinak szívébe. 

Idén sem hagyjuk cserben a kriptósokat, és újra egy közös akcióval készültünk. Így most a Digó Lizsé pizzériában a teljes fogyasztásotok végösszegéből június 5-ig Cryptofalka kuponnal 25% kedvezményben részesültök! Kattints a linkre a kupon megszerzéséhez!

 🍕 Cryptofalka x Digó - Nápolyi Pizza kupon 🍕

A kedvezmény kizárólag a nápolyi pizzákra vonatkozik és egyszeri beváltásra jogosít fel!

Digó, az igazi bitcoin-bikák törzshelye

Még nem ismered a Digót? Mindent elmond, hogy európa legjobb pizzázóinak ranglistáján 2021-ben egészen a 8. helyig meneteltek a srácok!

361883385_142130685573902_1758956564590692297_n (1).webp

Igazi sikersztori a nápolyi pizzát készítő Digó, korábban a Street Kitchen is írt már róluk. Fatüzeléses nápolyi kemencében 480 fokon, kevesebb, mint 90 másodperc alatt sül ki a hosszúkelesztésű tészta a legkiválóbb olaszországi feltétekkel.

Nem túlzás azt állítani, hogy Budapest egyik legjobb nápolyi pizzáit itt találod! Nápolyi kemencében sült tészta a legkiválóbb olaszországi feltétekkel. Bitcoin rajongóknak kötelező! 🤩🔥🍕

📍 Kóstolj bele a Digó Lizsé pizzáiba itt: Budapest, Állatkerti krt. 3, 1146 📍
Digó Lizsé Bitcoin Pizza nap I Cryptofalka

Pizzával írt történelmet Hanyecz László

A Bitcoin Pizza Nap egy korai kriptovaluta rajongónak állít emléket, aki 2010. május 22-én két pizzát vásárolt 10 000 bitcoinból. Ez volt az első alkalom, amikor valaki fizikai áruk vásárlására használta fel a bitcoint.

Természetesen ebből a történetből sem maradhat ki a magyar szál; a szóban forgó személy ugyanis Hanyecz László magyar származású floridai programozó volt, aki egyben korai bitcoin-bányászként tevékenykedett.

bitcoin pizza I Cryptofalka

Az akkor 28 éves Hanyecz szerint kezdetben csak körülbelül 20 ember cserélt bitcoint oda-vissza, és sok bányász még ingyen is adta azt azzal a céllal, hogy "terjessze az online valuta hírét".

2010-ben 2 pizzát kaptál 10 000 bitcoinért

Május 18-án Hanyecz a Bitcointalk.org nevű fórumon bejelentette, hogy pizzát szeretne vásárolni - lehetőleg két nagyot - bitcoinból. Felajánlott 10 000 BTC-t annak, aki hajlandó megrendelni és elhozni neki.

10 000 bitcoint fizetek pár pizzáért... talán 2 nagyért, hogy maradjon másnapra is. Szeretem a hagymát, paprikát, kolbászt, gombát, paradicsomot, pepperónit, stb... csak a szokásos dolgokat, semmi fura halas feltét vagy ilyesmi. Ha érdekel, kérlek, szólj, és megegyezhetünk.

bitcoin pizza I Cryptofalka Forrás: Bitcointalk.org

Május 21-ig még mindig nem sikerült találnia senkit, akivel a bitcoinos pizza-tranzakcióját lebonyolíthatta volna. Aztán végül másnap valaki elfogadta az ajánlatát. Ez volt az a lépés, amellyel később beírta magát a tranzakció a történelembe.

"Csak azt szeretném mondani, hogy sikeresen elcseréltem 10 000 bitcoint 2 pizzára."

A pizzákat a Papa John's készítette, Hanyecz pedig egy 19 éves Jeremy Sturdivant ("jercos") nevű fiatalembertől vásárolta őket.

bitcoin pizza I Cryptofalka

"Nem voltam biztos benne, hogy tényleg elfogadja valaki. De azt gondoltam, hogy viszonylag nagy összeget ajánlok. Megrendeltem Jercostól, ő pedig gondoskodott a kiszervezésről. Egyedül azon aggódtam, hogyan fog ideérni a pizza, ugyanis a vevő brit volt!"

Most a Digó Lizsé pizzériában a teljes fogyasztásotok végösszegéből Cryptofalka kuponnal 25% kedvezményben részesültök! Kattints a linkre a kupon megszerzéséhez!

 🍕 Cryptofalka x Digó - Nápolyi Pizza kupon 🍕

Örökre bevéste magát Hanyecz a bitcoin történelmébe

A következő évtizedben ugyanezek a bitcoinok értéke meglehetősen meredeken emelkedett. Ha Hanyecz eladta volna a teljes készletét a bitcoin 73 835 dolláros történelmi csúcsán, akkor körülbelül 700 millió dollárt keresett volna, ami elég lett volna 47 millió nagy Papa John's pizzára darabonként ~20 dollárért.

"Próbálok nem gondolni rá. Először is, semmi értelme, másodszor pedig az őrületbe kergetne, ha így gondolkodnék. Nem hiszem, hogy hiba volt. Ez olyan, mintha visszamehetnél az időben, és megvehetnéd a Google részvényeit, amikor 1 dollár volt, vagy ilyesmi."

Hanyecz úgy véli  ez volt "a hiányzó darab", amely a bitcoint mindennapi fizetési móddá tehette, nem pedig olyan eszközzé, amit "az emberek csak azért vesznek, hogy megpróbáljanak meggazdagodni".

bitcoin pizza I Cryptofalka

"Pizzát kaptam azért, mert hozzájárultam egy nyílt forráskódú projekthez. Általában a hobbi pénznyelő, de ebben az esetben a hobbimért vacsorát kaptam. Úgy voltam vele, hogy 'Ember, összekötöttem ezeket a GPU-kat, most kétszer olyan gyorsan fogok bányászni és ingyen fogok enni, soha többé nem kell majd kaját vennem!" - mesélte Hanyecz László évekkel később.

A 10 000 bitcoin később egy tárcába került, amelyet Jercos a kiadásai fedezésére fordított, miközben az akkori barátnőjével az Egyesült Államokban utazgattak. A brit férfi elmondta, hogy "a történtek ismeretében biztosan másképp cselekedett volna, de ez szerinte bárkiről elmondható." 

Most a Digó Lizsé pizzériában a teljes fogyasztásotok végösszegéből Cryptofalka kuponnal 25% kedvezményben részesültök! Kattints a linkre a kupon megszerzéséhez!

 🍕 Cryptofalka x Digó - Nápolyi Pizza kupon 🍕

Hogy mi is az a Cryptofalka Kereskedő Közösség?

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól 2018-óta!

Válassz tagságaink közül

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

Bitcoin BTC -2.38% $61,324.44
Ethereum ETH -0.49% $3,388.9
BNB BNB 0.16% $575.18
Solana SOL 8.12% $136.33
XRP XRP 0.68% $0.4786
Dogecoin DOGE 2.35% $0.1235
Cardano ADA 2.51% $0.3877
Litecoin LTC -1.55% $70.78
További árfolyamok
A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!