Logo
Cryptofalka
Kezdőknek
Árfolyamok
Tagságok
Tőzsdék
Shop

A weboldalunk sütiket használ 🍪

Az Ön adatainak védelme fontos a számunkra! Tájékoztatjuk, hogy honlapunk a felhasználói élmény fokozása, a webhelyhasználat megértése és marketing tevékenységeink támogatása érdekében sütiket alkalmazhat. További információ erről az Adatvédelmi Tájékoztatóban.
Tovább feszíti a húrt a Bitcoin - CryptoFalka technikai elemzés

Tovább feszíti a húrt a Bitcoin - CryptoFalka technikai elemzés

Továbbra is alacsony volume mellé társuló oldalazásnak lehetünk tanúi a Bitcoin grafikonjánál. Az ár még mindig a kritikus támasz és ellenállás között oldalazik, ezzel előfeszítve az elkövetkezendő mozgást.

BITCOIN / USD NAPI NÉZET – HOSSZÚ TÁVÚ ELEMZÉS

A napi Bitcoin / USD ábrán szépen kirajzolódik az a piaci pangó hangulat, aminek tanúi lehettünk a nyáron és amelynek hatása még mindig kitart. Közel 3 hónapja is ugyanannyit adtak egy Bitcoinért, mint most. Önmagában azonban ez egy ekkora nagy emelkedés után, mint amit a Bitcoin mutatott az év korábbi részében pozitívumnak számít. Ugyanis sikerül megtartania a korábban megszerzett tartományokat és egyelőre még nem jelentkezett az eladói nyomás, a korábban bevásárlók profit realizálása.

Viszont akkor lehetünk csak biztosak a macro emelkedő trendünk folytatásban ha sikerül újra a napos Ichimoku felhő ellenállása felett zárni, ez továbbra is kb 10900-11000 dollárnál van. Trendfordításról, vagyis további csökkenésről akkor beszélhetünk ha letörjük az Ichi felhő támaszát 9400 dollárnál. Ameddig valamelyik nem történik meg addig az összes többi mozgás csak “zaj”. Nem célszerű felülni a kisebb mozgások hintájába, azokból lehet a legtöbbet bukni

Bitcoin technikai elemzés CryptoFalka

BTCUSD-1d-20190917

Az indikátorokat megnézve látható, hogy a kereskedési volume rég nem látott értékre esett. Ez önmagában az oldalazással együtt nem is meglepő, viszont egy idő után el fog jönni az a pont, amikor már nem tud hova tovább csökkeni az értéke... Általában ekkor szoktak jönni a döntő lépések és áttörni a támasz / ellenállás zónáját, mégpedig kimagasló volumeal. Úgy gondolom, hogy minél tovább maradunk ebben az "unalmas oldalazásban", annál nagyobbat fog majd szólni a következő lényeges mozgás.

A többi indikátort tekintve többnyire közömbös képet festenek, egyedül az MFI indikátor ad meglepően vételi jelzést.

 

BITCOIN / 4 ÓRÁS NÉZET – KÖZÉP TÁVÚ ELEMZÉS

4 órás nézeten továbbra is esélyes lehet egy bika, fordított fej-váll alakzat kialakulása. A bal váll és fej már kialakult az alakzatból, jelenleg a jobb váll még formálódik. Maga a nyakvonal pedig egybe esik a napi ellenállás 10900-11000 dolláros ellenállásával. Ha ezt sikerülne aktiválni akkor szépen áttudná billenteni a mérleget a napos nézeten is és folytatni az emelkedő trendünket.

A fordított fej-váll alakzat legfőbb jellegzetessége a trendfordítás. Egyértelműen látható, hogy a bal váll és a fej között kialakítottunk egy csökkenő aljat. Ha sikerül továbbra is tartani a 0,618-as Fibonaccinál a támaszunkat akkor elmondhatjuk, hogy az új aljpontunk már nem csökkenő, hanem emelkedő! Ha pedig sikerül áttörni a nyakvonalat akkor ez mellé ki tudunk alakítani egy emelkedő csúcsot is, ezzel megalapozva az emelkedő trendünket. (Emelkedő aljak és csúcsok sorozata)

Bitcoin technikai elemzés cryptofalka

BTCUSD-4h-20190917

Mindig fontosnak tartom, hogy legyen egy stratégiánk a kereskedésünk során. Ezért általában megszoktam határozni azt a pontot, amit ha átvág az ár akkor borul az eredeti elképzelés és hiteltelenné válik számomra az alakzat. Jelenleg ez a pont 9950-10000 dollárnál van. Ugyanis ha letörné az ár a korábbi aljpontunkat (ami amúgy a 0,618-as Fibonacci számmal is egybe esik), akkor azt mondhatnánk, hogy nincs meg az emelkedő trend jellege a jobb vállal. Egészen addig amíg ez nem történik meg a potenciális alakzat kialakulása miatt inkább a bikák felé húz a mérleg nyelve!

Ábrák jelölései:

Bitcoin technikai elemzés CryptoFalka

Hogy mi is az a Cryptofalka Kereskedő Közösség?

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól 2018-óta!

Válassz tagságaink közül

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

Bitcoin BTC -0.29% $69,988.83
Ethereum ETH -1.38% $3,725.47
BNB BNB 0.02% $616.82
Solana SOL 2.25% $181.36
XRP XRP -3.24% $0.5329
Dogecoin DOGE -1.48% $0.166
Cardano ADA -5.00% $0.4799
Litecoin LTC -1.48% $86.81
További árfolyamok
A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!