Gigantikus büntetést kapott Craig Wright

Szerző: | szept 2, 2019 | Kriptovaluta

Adómentes Portugáliában a kriptó | Terjed a blokklánc a felsőoktatásban | Ősszel érkezik a Telegram-token. Elítélték Craig Wright-ot.

A cikk szerzője és tulajdonosa a partneroldalunk a Coincolors.co, az eredeti cikket a következő linken éritek el: Link

 

Adómentes Portugáliában a kriptopénz

Adómentességet élvez Portugáliában a kriptopénzekkel történő kereskedés, valamint az abban történő kifizetések – tisztázta az ország adóhatósága. Egy helyi üzleti újság jelentése szerint az illetékes hivatal kijelentette, hogy mind a kriptopénzek és a hagyományos valuták közötti kereskedés, mind pedig a kriptovalutákban elért fizetések mentesülnek a hozzáadottérték-adó alól. A portugál hatóságok engedékeny hozzáállása úgy derült ki, hogy egy helyi kriptopénzbányász-vállalat hivatalos felvilágosítást kért tőlük. (The Block)

Kapcsolódó: Adómentessé tenné a kriptopénzeket egy volt kritikus

 

Elítélték Craig Wrightot

500.000 bitcoin kártérítést kellene fizetnie Craig Wright ausztrál informatikusnak, aki korábban éveken át azzal haknizott, hogy ő a Bitcoin feltalálója. Egy floridai bíróságon ugyanis bebizonyosodott, hogy még 2014-ben jogtalanul tulajdonított el több mint egymillió dollárt érő vagyoneszközöket akkori üzlettársától. A magát Satoshi Nakamotónak tartó szélhámos a bicoin kezdeti időszakában üzleti partnerével együtt bányászott BTC-t egy floridai cég segítségével. Ketten összesen 1,1 millió BTC-t birtokoltak – ezt tulajdonította el később, üzlettársa halálakor Wright.

A bíró szerint az eljárás alatt a vádlott hamis dokumentumokat nyújtott be, illetve tanúvallomása során is többször ellent mondott saját magának. A kártérítés az elhunyt családját illetné, amennyiben hozzá lehetne jutni ehhez a hatalmas mennyiséghez. A mostani ítélet abban nem foglal állást, hogy valóban Wright lenne-e az igazi Satoshi Nakamoto – erre azonban nincs is szükség, mivel a kriptovilág nagyon jól tudja, hogy nem ő az. (CryptoSlate)

Kapcsolódó: Aláírta a Bitcoin SV halálos ítéletét a Binance

 

Terjed a blokklánc a felsőoktatásban

Hatalmas az érdeklődés a kriptotechnológia iránt a felsőoktatásban – egyre több egyetemista fog hozzá például valamilyen blokklánccal kapcsolatos tanulmány elkészítéséhez. A Coinbase adatai szerint az idei évben megduplázódott a kriptopénzek iránti érdeklődés ezen a téren. A San Fransiscó-i vállalat jelentése szerint a kriptopénzekkel és blokklánccal kapcsolatos kurzusok száma 2018 óta harmadával növekedett a felsőoktatási intézményekben világszerte. Mindez jó mutatja, hogy az egyetemi és főiskolai hallgatók egyre nagyobb lehetőségeket látnak az ágazatban. (Bitcoinist)

Kapcsolódó: Először indul egyetemi blokkláncképzés Budapesten

 

Ősszel érkezik a Telegram-token

Több hónapnyi várakozás után a Telegram egy lépéssel közelebb került a Gram token elindításához. A The New York Times információi alapján a befektetők már október 31-ig megkapják az első tételeket. A tokent az üzenetküldő platform később felhasználóbázisa kétharmada számára szeretné elérhetővé tenni. A korábban lezajlott, privát ICO során a jelentések szerint 1,7 milliárd dollárt sikerült összegyűjteniük. Ha figyelembe vesszük, hogy az alkalmazást 300 millió ember használja világszerte, akkor a fizetőeszköz akár a Facebook Libra vetélytársává is válhat. (CryptoSlate)

Kapcsolódó: Jól halad a Telegram ICO-ja

A cikk szerzője és tulajdonosa a partneroldalunk a Coincolors.co, az eredeti cikket a következő linken éritek el: Link

TÁMOGASD A CRYPTOFALKA MŰKÖDÉSÉT 

Ha tetszik, amit csinálunk és szeretnéd biztosítani, hogy a Cryptofalka továbbra is a megszokott minőségi tartalmakat tudja nyújtani az olvasók számára, a következő linken tudod támogatni a munkánkat. Köszönjük! 👋

Donation: ➡️ LINK ⬅️

Oldalunk ellenőrzött Brave alkotó, így ha Brave böngészőt használsz BAT segítségével is tudod támogatni a munkánkat.

—————————————————————————————————————————————————–

A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval! 

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

# NamePrice

Hogy mi is a CryptoFalka Platform? 

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! 

Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól! 

Discord I Cryptofalka

Elakadtál? Kérdésed van? Konzultálj a Cryptofalka szakembereivel! 

Bitcoin és kriptovaluta konzultáció I Cryptofalka

[web_stories_embed url="https://cryptofalka.hu/web-stories/mi-a-bitcoin%3f-kriptovaluta-kezdoknek-i-cryptofalka/" title="Mi a Bitcoin? Kriptovaluta kezdőknek I Cryptofalka" poster="" width="360" height="600" align="none"]

Hallgasd a Bitcoin kisokos podcast műsorát!

Bitcoin kisokos podcast cryptofalka