A Bitcoin és kriptovaluta oktatás is része lesz a tantervnek Franciaországban.

nov 2, 2019 | 0 hozzászólás

Franciaország egy új oktatási elemet szeretne bevezetni a középiskolák számára, aminek része lenne a Bitcoin és kriptovaluta oktatás is. Pörög a Bitcoin adoptáció Franciaországban, így szüksége is van rá az új generációnak. Ők ugyanis egy olyan új világba nőhetnek már fel, ami teljesen különbözik az általunk ismerttől.

 

Bitcoin és kriptovaluta oktatás jöhet a francia középiskolákba

A nemzeti oktatásért felelős miniszter, júniusban mutatta be a tervezetét, aminek része volt a vezető kriptovaluta, a Bitcoin oktatása is. Egy olyan bemutatót szeretnének a diákoknak nyújtani, amiben megértik a diákok, hogy mi a hatása a bitcoinnak és a kriptovalutáknak a francia és a globális gazdaságra. Ezt pedig a Bitcoin és kriptovaluta oktatás segítségével szeretnék megtenni.

Továbbá három kriptovaluta oktató videóval is felfegyverkezik majd a tanárokat, amelyek a következő témákat fogják érinteni: „A Bitcoin lenne a jövő valutája?”, „Lecserélheti-e a Bitcoin az eurót?”, „Mi a bizalom alapja a valutákban?”

bitcoin tranzakció cryptofalka

 

Mit fog tartalmazni ez a bitcoin és kriptovaluta oktatás?

A miniszter elképzelése szerint, a kriptovaluta oktatás olyan elemeket fog tartalmazni, ahol össze kell hasonlítaniuk a diákoknak a Bitcoint a hagyományos FIAT pénzekkel. Ezzel megértve a Bitcoin és a kriptovaluták hasznosságát, valamint felismerve fontos szerepüket a világ pénzügyi hálózatában.

Mivel csak egy ismertetőt fognak kapni a bitcoin és kriptovaluták világából, ezért nem lesznek a diákok „kriptovaluta expertek”. Azonban fiatal diákoknak befogják mutatni a Bitcoin előnyeit és hátrányait a kriptovaluta oktatás során. Ez a tudás pedig a kriptovaluták elterjedésével csak exponenciálisan nőni fog és egy olyan tudás lesz, amire biztosan szükségük lesz az életük során.

 

Franciaország és a Bitcoin adoptáció a kriptovaluta oktatás mellett

Nem csak a kriptovaluta oktatás, de a Bitcoin adoptációja is pörög Franciaországban. A Francia startup a Keplerk újraindította a szolgáltatását októberben. Ezzel több, mint 5000 francia dohányboltban lehet már akár fizetni Bitcoinnal is.

Szeptemberben pedig 25 000 eladó helyen és 30 francia viszonteladónál történő fizetési lehetőség látott napvilágot. A hírek szerint a francia Decathlon és a Sephora is el fog majd fogadni Bitcoint 2020-ban.

Így elmondható, hogy igen is szükséges lesz a Bitcoin és kriptovaluta oktatás a fiatal generáció számára. Ők ugyanis egy olyan új világba nőhetnek már fel, ami teljesen különbözik az általunk ismerttől.

Az eredeti cikk szerzője és a háttérkkép tulajdonosa a cointelegraph.com oldal.

Cryptofalka háttér

 

Elérhetőségek:

Privát kereskedő csoport: https://cryptofalka.hu/privat-csoport/

CryptoFalka oktatási csomagok: https://cryptofalka.hu/uzlet/#csomagok

Facebook: https://www.facebook.com/cryptofalka/

Twitter: https://twitter.com/CryptofalkaH

Instagram: https://www.instagram.com/cryptofalka/

Támogass minket: Ha tetszik, amit csinálunk és szeretnéd biztosítani, hogy a Cryptofalka továbbra is a megszokott minőségi tartalmakat biztosítja az olvasók számára, a következő címeken tudod támogatni a munkánkat. Köszönjük!

Bitcoin donate (BTC): 3JvaNrY3Gb1hLcQsJXWTvZQDGKBQ4syqnT
Ethereum donate (ETH): 0xB21D62e01474DAd0c11007f0e2385699520610f5
Litecoin donate (LTC): LMTSuVeN8YbUd3W7x6intW38F8XnYRraVf

—————————————————————————————————————————————————–

A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval! 

Hogy mi is a CryptoFalka Platform? 

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! 

Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól! 

Előző fél év átlagos havi profitjai

Cryptofalka Start cikkek

Kriptovaluta adózás ultimate kisokos 2019 – Cryptofalka

Összegyűjtöttünk minden fontos információt, amit tudnod kell a kriptovaluta adózásról, legyen szó kereskedésről vagy bányászatról, adózz akár magánszemélyként, egyéni vállalkozóként vagy céges...

Ethereum (ETH), programok és projektek egy blokkláncon

A kriptovaluták világát ismerők és nem ismerők számára egyaránt a legnépszerűbb eszköz a bitcoin. Nem csak történeti háttere okán, hanem piaci részesedését, piaci kapitalizációját figyelembe véve is...

Mi a Bitcoin és a Blokklánc? (2/2 rész)

A köznyelvben a Bitcoin magába foglalja az egész kriptovilágot, pedig a lényeg és a valóban forradalmi újítás a színfalak mögött, magában a rendszerben, az úgynevezett blokklánc technológiában van....

Mi a Bitcoin és a Blokklánc? (1/2 rész)

Mi a Bitcoin? A legtöbb embernek kevés, vagy egyáltalán nincsen tapasztalata a digitális valutákkal, ezért gyakran hallhatjuk a következő kérdést: „Mi az a Bitcoin és hogyan működik?”. Egyszerűen...

Satoshi Nakamoto, a titokzatos programozó a Bitcoin mögött!

A kriptovilág domináns valutája, a Bitcoin kapcsán jogosan merülhet fel bennünk, hogy miként jött létre, ki áll mögötte. A létrehozó, ötletgazda személye után kutatva sok érdekes dologra...

Mi is az a kriptovaluta bányászat? (2/2 rész)

Mi az a kriptovaluta bányászat első részében megismerkedtünk azokkal az eszközökkel amelyekkel bányászni tudunk különböző poolokban. Ebben a cikkben pedig mélyebben megismerkedünk azokkal a...

Mi is az a kriptovaluta bányászat? (1/2 rész)

Ebben a részben a kriptovaluta bányászattal fogunk megismerkedni, illetve azokkal az eszközökkel, amelyekkel passzív jövedelemre lehet szert tenni. Elsőre furcsának tűnhet a bányászat szó mindenki...

Hogyan tároljuk a kriptovalutáinkat! – Kriptotárca ismertető

A kriptovaluta megvásárlását követően a következő ,,gond”, hogy hol tároljuk, hol tartsuk azokat biztonságosan, erre lehet alkalmas egy kriptotárca. Ahogyan neve is utal rá, a kriptovaluta is egy...

CryptoFalka heti hírlevél!

Szeretnél ingyenes altkoin elemzéseket kapni? Érdekel mi történt a Bitcoinnal és a Criptopiaccal a héten? Iratkozz fel heti hírlevelünkre!

Köszönjük! Sikeresen feliratkoztál hírlevelünkre.