Microsoft fejlesztésű blockchain játék érkezik

dec 2, 2019 | 0 hozzászólás

Blockchain játék fejlesztésén dolgozik a Microsoft, ami egy 1980-as játékkönyvön alapul. Akkoriban hatalmasat kaszáltak a szóban forgó sztorival, vajon sikerül-e újra megcsinálni?

 

Komoly blockchain játék érkezik, olyan nagy nevek fejlesztik, mint a Microsoft

A blockchain játék megalkotásához a Microsoft két másik cég, az Eidos és a Fabled Lands fejlesztőit is segítségül hívta, együtt készítik el az innovatív új játékot. December 1-én egy sajtóközleményben jelentették be, hogy a fejlesztendő blockchain játék egy 1980-as játékkönyvön, a “The Way of the Tiger“-ön fog alapulni. Ez az új játék pedig egy kártyajáték lesz, ami a nagy sikerű játékkönyvre fog építeni.

A játékkönyv egyfajta egyszemélyes szerepjáték. A hagyományos regényekkel ellentétben a könyvet nem lineárisan kell olvasni, hanem előre-hátra lapozgatva, a könyv utasításának vagy a véletlen (például kockadobás) hatásának megfelelően.

 

blockchain játék

 

A blockchain játék címe „Arena of Death” (Halál arénája) lesz. Melyben a játékosok egy fantasy témájú kártyajátékban harcolnak az eredeti játékkönyv-sorozat elemeinek felhasználásával.

 

A blockchain játék előnyeiről nyilatkozott a könyv írója

Jamie Thomson a korábbi könyvsorozat írója és egyben a Fabled Lands vezérigazgatója így nyilatkozott:

Eleinte a könyvsorozatot a klasszikus számítógépes játék formátumában szerettük volna újraindítani, de végül blockchain játék kifejlesztése mellett döntöttünk. Úgy gondolom, hogy ezzel az új technológiával jobban kitudjuk fejezni azt a világot, amit létre szeretnénk hozni.

 

Képzeljék csak el mondjuk a “Magic the gathering-et”, de úgy, hogy ha birtokolsz egy kártyát akkor biztos lehetsz benne, hogy az valóban csakis a tied. Vagy mondjuk, hogy 100 különböző kiadása lesz egy tárgynak vagy képességnek és ekkor tudod, hogy valóban csak annyi lesz belőle.

A blockchain játék fejlesztéséhez úgynevezett “nem-helyettesíthető tokenek” (NFT) használatát tervezik, amihez a Vechain blokkláncát hívják segítségül. Az alapvetően vállalkozásokkal és az ellátási lánc menedzsmentjével társított projekt itt  a játékon belüli eszközök tulajdonjogát fogja biztosítani.

A Vechain lehetővé teszi kártyák és tárgyak létrehozását anélkül, hogy “blokklánc fejlesztéssel kellene foglalkoznod”. nyilatkozta Thomson.

 

Növekszik az érdeklődés a blockchain alapú játékok iránt

Úgy néz ki kezd felpörögni a játékokon belüli digitális tokenizálás, egyre több blockchain játék van születőben. Nemrégiben jelentették be a blokklánc alapú F1 Delta Time nevű játékot, melyet a hivatalos Formula 1 is engedélyezett. Ez a blockchain játék szintén NFT “nem-helyettesíthető tokeneket” használna az autók egyedisége érdekében.

Forrás: https://cointelegraph.com/news/formula-1-branded-blockchain-game-to-auction-digital-race-car-tokens

 

Az Ethereum (ETH) alapú kártyajáték, a Gods Unchained, a Blizzard játékfejlesztővel kapcsolatos cenzúra-botrány után messze meghaladta a CryptoKitties sikereit is. Napi közel fél millió NFT transzfert ért el.

Az eredeti cikk szerzője és a háttérkép tulajdonosa a cointelegraph.com oldal.

Cryptofalka háttér

 

Elérhetőségek:

Privát kereskedő csoport: https://cryptofalka.hu/privat-csoport/

CryptoFalka oktatási csomagok: https://cryptofalka.hu/uzlet/#csomagok

Facebook: https://www.facebook.com/cryptofalka/

Twitter: https://twitter.com/CryptofalkaH

Instagram: https://www.instagram.com/cryptofalka/

Támogass minket: Ha tetszik, amit csinálunk és szeretnéd biztosítani, hogy a Cryptofalka továbbra is a megszokott minőségi tartalmakat biztosítja az olvasók számára, a következő címeken tudod támogatni a munkánkat. Köszönjük!

Bitcoin donate (BTC): 3JvaNrY3Gb1hLcQsJXWTvZQDGKBQ4syqnT
Ethereum donate (ETH): 0xB21D62e01474DAd0c11007f0e2385699520610f5
Litecoin donate (LTC): LMTSuVeN8YbUd3W7x6intW38F8XnYRraVf

—————————————————————————————————————————————————–

A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval! 

Hogy mi is a CryptoFalka Platform? 

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! 

Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól! 

Előző fél év átlagos havi profitjai

Cryptofalka Start cikkek

Mi a Bitcoin és a Blokklánc? (2/2 rész)

A köznyelvben a Bitcoin magába foglalja az egész kriptovilágot, pedig a lényeg és a valóban forradalmi újítás a színfalak mögött, magában a rendszerben, az úgynevezett blokklánc technológiában van....

Kriptovaluta adózás ultimate kisokos 2019 – Cryptofalka

Összegyűjtöttünk minden fontos információt, amit tudnod kell a kriptovaluta adózásról, legyen szó kereskedésről vagy bányászatról, adózz akár magánszemélyként, egyéni vállalkozóként vagy céges...

Mi is az a kriptovaluta bányászat? (1/2 rész)

Ebben a részben a kriptovaluta bányászattal fogunk megismerkedni, illetve azokkal az eszközökkel, amelyekkel passzív jövedelemre lehet szert tenni. Elsőre furcsának tűnhet a bányászat szó mindenki...

Hogyan tároljuk a kriptovalutáinkat! – Kriptotárca ismertető

A kriptovaluta megvásárlását követően a következő ,,gond”, hogy hol tároljuk, hol tartsuk azokat biztonságosan, erre lehet alkalmas egy kriptotárca. Ahogyan neve is utal rá, a kriptovaluta is egy...

Satoshi Nakamoto, a titokzatos programozó a Bitcoin mögött!

A kriptovilág domináns valutája, a Bitcoin kapcsán jogosan merülhet fel bennünk, hogy miként jött létre, ki áll mögötte. A létrehozó, ötletgazda személye után kutatva sok érdekes dologra...

Ethereum (ETH), programok és projektek egy blokkláncon

A kriptovaluták világát ismerők és nem ismerők számára egyaránt a legnépszerűbb eszköz a bitcoin. Nem csak történeti háttere okán, hanem piaci részesedését, piaci kapitalizációját figyelembe véve is...

Mi a Bitcoin és a Blokklánc? (1/2 rész)

Mi a Bitcoin? A legtöbb embernek kevés, vagy egyáltalán nincsen tapasztalata a digitális valutákkal, ezért gyakran hallhatjuk a következő kérdést: „Mi az a Bitcoin és hogyan működik?”. Egyszerűen...

Mi is az a kriptovaluta bányászat? (2/2 rész)

Mi az a kriptovaluta bányászat első részében megismerkedtünk azokkal az eszközökkel amelyekkel bányászni tudunk különböző poolokban. Ebben a cikkben pedig mélyebben megismerkedünk azokkal a...

CryptoFalka heti hírlevél!

Szeretnél ingyenes altkoin elemzéseket kapni? Érdekel mi történt a Bitcoinnal és a Criptopiaccal a héten? Iratkozz fel heti hírlevelünkre!

Köszönjük! Sikeresen feliratkoztál hírlevelünkre.