Logo
Cryptofalka
Kezdőknek
Árfolyamok
Tagságok
Tőzsdék
Shop

A weboldalunk sütiket használ 🍪

Az Ön adatainak védelme fontos a számunkra! Tájékoztatjuk, hogy honlapunk a felhasználói élmény fokozása, a webhelyhasználat megértése és marketing tevékenységeink támogatása érdekében sütiket alkalmazhat. További információ erről az Adatvédelmi Tájékoztatóban.
A social média lelkesedése az egyik legjobb indikátor?

A social média lelkesedése az egyik legjobb indikátor?

Amerikai kutatók azt vizsgálták, vajon milyen hatással bír a közösségi média hangulata a kriptodevizák árfolyamára. Amit találtak, az szöges ellentétben áll más pénzügyi piacokkal.

A közösségi média hangulata kihat az árfolyamokra

A Pennsylvaniai Állami Egyetem kutatói nemrégiben azt elemezték, hogy a kriptopénzekkel kapcsolatos hangulatok és érzelmek segíthetnek-e megjósolni a hozamokat. A csapat kutatási anyaga szerint a közösségi média kiemelkedő szerepet játszik a kriptovaluták elfogadásában és az aktivitási arányokban, míg a "kriptopénz-újságírás" nem hangsúlyos a piaci mozgásokban. közösségi média I Cryptofalka
"Eredményeink azt mutatják, hogy a közösségi média hangulata jelentősen előre jelezheti a kriptodevizák hozamát, míg a hírmédia hangulata sokkal kevésbé".
 

Több mint 300 kriptovalutát vizsgáltak

A kutatók több millió pénzügyi hírcikket és közösségi média bejegyzést elemeztek, majd 53 témakör és számos mutató mentén több mint 300 kriptovaluta esetében generáltak hangulatpontszámokat. Ezután összehasonlították az adatokhoz tartozó hozamokat egy adott időszakban az egybeeső hírportálok híreivel és a közösségi média hangulatával. közösségi média kriptók I Cryptofalka A közösségi médiafigyelem és a kriptopiac tőkeértéke Az egyik legérdekesebb megállapítás az a következtetés volt, hogy míg a közösségi média hangulata jó előrejelzője a kriptohozamoknak, a hivatalos kockázatvállalási csatornák már kevésbé. (A kockázati csatorna egyfajta mutató, amelyen keresztül a fogyasztók befektetési döntéseket hoznak. Közvetlenül kapcsolódik a piaci és eszközvolatilitáshoz.)
"Nem találtunk bizonyítékot a kockázati csatornát alátámasztó piaci hangulatra, és a hangulat nem állt összefüggésben a kockázat-hozam arány elvével. Ehelyett eredményeink arra utalnak, hogy a piaci hangulat, különösen a piaci lelkesedés, befolyásolja az árakat és serkenti a spekulatív keresletet.
 

A magas kockázat sem ijeszti el a kriptobefektetőket

A kriptovaluták gyakran úgy kerülnek szóba, mint rendkívül volatilis befektetési eszközök. A tipikus pénzügyi piacokon az ilyen volatilitás általában magasabb kockázati prémiumhoz és alacsonyabb elfogadáshoz / aktivitáshoz vezet. Példaként vegyük az ingatlanpiacot: kutatások azt mutatják, hogy a piaci volatilitás növekedésével a fogyasztói hangulat csökken, és a potenciális vásárlók általában kockázatkerülővé válnak. A Penn State által végzett kutatás viszont azt mutatja, hogy ez nem igaz a kriptovaluták esetében. Következtetésükben a csapat megállapítja, hogy a piaci lelkesedés pozitív kapcsolatban van a lendülettel, de "nem jelzi pozitívan a volatilitást". Közösségi média | Cryptofalka
Míg az olyan események, amelyeket a kriptovaluta értékének "fundamentálisnak" tekinthetünk, mint például a tranzakciós sebességekről, kódfrissítésekről, anonimitásról, valutaelfogadásról és technológiai innovációkról szóló hírek befolyásolják a piaci hangulatot, nem magyarázzák teljes mértékben azt. Fontos megállapításunk, hogy az "magyarázhatatlan" érzelmek, amit most "lelkesedésnek" nevezünk, következetesen és jelentős mértékben jósolják előre a kriptovaluta hozamait.
A kutatók végül arra a következtetésre jutnak, hogy ennek egyik oka a nagyszámú fogyasztói kripto-befektetői jelenlét lehet a közösségi médiában.  

Hogy mi is az a Cryptofalka Kereskedő Közösség?

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól 2018-óta!

Válassz tagságaink közül

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

Bitcoin BTC -1.42% $61,720.65
Ethereum ETH -0.41% $3,032.36
BNB BNB -0.14% $532.21
Solana SOL 0.88% $133.36
XRP XRP -0.43% $0.4927
Dogecoin DOGE -2.12% $0.1497
Cardano ADA -1.38% $0.4443
Litecoin LTC 0.45% $79.18
További árfolyamok
A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!