Monero HardFork, te már készen állsz a CPU bányaszatra?

nov 23, 2019 | 0 hozzászólás

Közeledik a Monero hardfork! Az XMR újra algoritmust fog váltani annak érdekében, hogy a hálózat ellenállását új alapokra helyezze az Asicokkal és Fpga-kkal szemben. A harmadik Monero hardfork a 1.978.433. blokknál fog történni, ennek elérése nagyjából 2019.11.30-án esedékes. A jelenlegi gpu barát algoritmust (CryptoNightR), cpu barát algoritmus (RandomX) fogja felváltani.

 

Mit is hoz az új Monero hardfork?

Azt, hogy mostantól bárki bányászhat Monerot, akinek van számítógépe! Többé nem lesz szükség VGAra a hatékony bányászathoz, ugyanis  November 30. után a VGA-k hatékonysága drasztikusan csökkeni fog a monero fork után. Aki továbbra is Monerot szeretne bányászni, ezt már processzorral kell tennie, egy régi i5 (2400-500) is már egy jobb VGA teljesítményével fog hashelni a hálózaton (1200h/s).

monero_hardfork_2

Forrás: https://www.coinbureau.com/analysis/monero-hard-forks-successfully-four-new-projects/

Jelenleg újként kapható nagyon olcsó G4400/G3900-as processzorok is egy VGA hash-sel fognak felérni. Ám a fork igazi nyertesei a Ryzenek. Jelenleg a legjobb hash/watt arányt a Ryzen 5 3600 (6 200 h/s / 65w ) tudja, ez nem kevesebb mint 8 rx570es hashének felel meg 65W-on! RandomX másik sztárja a Ryzen 9  3900x, nem kevesebb mint 12-14 000 h/s 150W-on. Igen ez három rig teljesítmény egy processzortól! Ezért elmondható, hogy igazán nagy változást hoz az új Monero hardfork!

Az alábbi táblázatban, megnézheted, hogy a processzorod  mire képes:

https://randomx.monerobenchmarks.info/

 

Hogyan álljunk neki a kriptovaluta bányázatnak a monero hardfork után?

Loki (LOKI) már Június 24-e óta az új algoritmust használja, így a hálózata ideális lehet egy monero hardfork előtti teszteléshez. Szükségünk van még egy megbízható poolra, én személy szerint a https://loki.hashvault.pro -t válaszotottam. Ha úgy alakulna, hogy leállna a bányád akkor email értesítőt is tudnak küldeni, viszont fontos, hogy ezt csak regisztrált tagoknak! Ezért úgy gondolom, hogy érdemes regisztrálni hozzájuk a Monero hardfork után is.

kriptovaluta bányászat cryptofalka

 

Bányász programra is szükség lesz, ezt egyenesen az Xmrig GitHubjáról szerezhetitek be: https://github.com/xmrig/xmrig/releases/tag/v5.0.1. Itt mindenki megtalálhatja, a saját operációs rendszere számára megfelelő verziót. Chrome, Firefox automatikusan lefogja tiltani, ezért vagy engedélyezzük a beállításokban, vagy használjuk a jó öreg Explorert.

 

Hogyan állítsuk be a rendszerünket a bányászathoz?

Kicsomagolás után, ha a Chrome vagy a vírusirtó nem tiltott le semmit, így fog kinézni a mappa tartalma:

A start.bat-ot note paddel szerkesztve adhatjuk meg a többi kívánt paramétert. Először irányítsuk Hashvault felé a gépünket (-o pool.hashvault.pro:443), majd írjuk be a saját Loki címünket. A pénztárca letölthető a hivatalos weboldalról https://docs.loki.network/Wallets/WalletsOverview/ vagy akár tőzsdére is bányászhatunk a Monero hardfork után is: https://tradeogre.com/market

A következő képen a saját batom látható optimalizálás előtt:

Jobb klikk futtatás adminisztrátorként, és már mehet is a bányászat. 

Segítségként a saját batom: xmrig.exe –donate-level 5 -o pool.hashvault.pro:443 -u LUq1WSKQCJg3SvTTvRUFBPEYzPtc5DMQqhoc7NUcpotiGk2A22PP5ZdXcdtQE1qD3uDon7RquF1UvR37LDXtSVsU22z4JZx -p ryzen3600 -k –tls

 

A cikk folytatását ITT találod! A Monero hardfork cikksorozat ezen részében optimalizáljuk a környezetet, hogy a lehető legtöbbet hozzuk ki a kriptovaluta bányászgépünkből (+20-40% ).

 

Ha így elsőre bonyolult volt, hogy mi is az a kriptovaluta bányászat akkor ajánljuk korábbi alapozó cikkeinket a témában: Mi is az a kritpovaluta bányászat 1/2 rész ; Mi is az a kritpovaluta bányászat 2/2 rész

A háttérkép tulajdonosa a cointelegraph.com oldal.

Cryptofalka háttér

 

Elérhetőségek:

Privát kereskedő csoport: https://cryptofalka.hu/privat-csoport/

CryptoFalka oktatási csomagok: https://cryptofalka.hu/uzlet/#csomagok

Facebook: https://www.facebook.com/cryptofalka/

Twitter: https://twitter.com/CryptofalkaH

Instagram: https://www.instagram.com/cryptofalka/

Támogass minket: Ha tetszik, amit csinálunk és szeretnéd biztosítani, hogy a Cryptofalka továbbra is a megszokott minőségi tartalmakat biztosítja az olvasók számára, a következő címeken tudod támogatni a munkánkat. Köszönjük!

Bitcoin donate (BTC): 3JvaNrY3Gb1hLcQsJXWTvZQDGKBQ4syqnT
Ethereum donate (ETH): 0xB21D62e01474DAd0c11007f0e2385699520610f5
Litecoin donate (LTC): LMTSuVeN8YbUd3W7x6intW38F8XnYRraVf

—————————————————————————————————————————————————–

A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval! 

Hogy mi is a CryptoFalka Platform? 

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! 

Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól! 

Vásárolj kriptovalutát

Cryptofalka kereskedési stratégiák tőzsde

Privát csoport korábbi elemzései

Kriptovaluta projekt ismertetők

CryptoFalka heti hírlevél!

Szeretnél ingyenes altkoin elemzéseket kapni? Érdekel mi történt a Bitcoinnal és a Criptopiaccal a héten? Iratkozz fel heti hírlevelünkre!

Köszönjük! Sikeresen feliratkoztál hírlevelünkre.