Bitcoin és kriptovaluta oktatás is része lesz a tantervnek Franciaországban

Szerző: | nov 2, 2019 | Kriptovaluta, Kriptovaluta hasznos

Franciaország egy új oktatási elemet szeretne bevezetni a középiskolák számára, aminek része lenne a Bitcoin és kriptovaluta oktatás is. Pörög a Bitcoin adoptáció Franciaországban, így szüksége is van rá az új generációnak. Ők ugyanis egy olyan új világba nőhetnek már fel, ami teljesen különbözik az általunk ismerttől.

 

Bitcoin és kriptovaluta oktatás jöhet a francia középiskolákba

A nemzeti oktatásért felelős miniszter, júniusban mutatta be a tervezetét, aminek része volt a vezető kriptovaluta, a Bitcoin oktatása is. Egy olyan bemutatót szeretnének a diákoknak nyújtani, amiben megértik a diákok, hogy mi a hatása a bitcoinnak és a kriptovalutáknak a francia és a globális gazdaságra. Ezt pedig a Bitcoin és blokklánc oktatás segítségével szeretnék megtenni.

Továbbá három kriptovaluta oktató videóval is felfegyverkezik majd a tanárokat, amelyek a következő témákat fogják érinteni: „A Bitcoin lenne a jövő valutája?”, „Lecserélheti-e a Bitcoin az eurót?”, „Mi a bizalom alapja a valutákban?”

bitcoin tranzakció cryptofalka

 

Mit fog tartalmazni ez a bitcoin és kriptovaluta oktatás?

A miniszter elképzelése szerint, a kriptovaluta oktatás olyan elemeket fog tartalmazni, ahol össze kell hasonlítaniuk a diákoknak a Bitcoint a hagyományos FIAT pénzekkel. Ezzel megértve a Bitcoin és a kriptovaluták hasznosságát, valamint felismerve fontos szerepüket a világ pénzügyi hálózatában.

Mivel csak egy ismertetőt fognak kapni a bitcoin és kriptovaluták világából, ezért nem lesznek a diákok „kriptovaluta expertek”. Azonban fiatal diákoknak befogják mutatni a Bitcoin előnyeit és hátrányait a kriptovaluta oktatás során. Ez a tudás pedig a kriptovaluták elterjedésével csak exponenciálisan nőni fog és egy olyan tudás lesz, amire biztosan szükségük lesz az életük során.

 

Franciaország és a Bitcoin adoptáció a kriptovaluta oktatás mellett

Nem csak a blokklánc oktatás, de a Bitcoin adoptációja is pörög Franciaországban. A Francia startup a Keplerk újraindította a szolgáltatását októberben. Ezzel több, mint 5000 francia dohányboltban lehet már akár fizetni Bitcoinnal is.

Szeptemberben pedig 25 000 eladó helyen és 30 francia viszonteladónál történő fizetési lehetőség látott napvilágot. A hírek szerint a francia Decathlon és a Sephora is el fog majd fogadni Bitcoint 2020-ban.

Így elmondható, hogy igen is szükséges lesz a Bitcoin és kriptovaluta oktatás a fiatal generáció számára. Ők ugyanis egy olyan új világba nőhetnek már fel, ami teljesen különbözik az általunk ismerttől.

Az eredeti cikk szerzője és a háttérkkép tulajdonosa a cointelegraph.com

TÁMOGASD A CRYPTOFALKA MŰKÖDÉSÉT 

Ha tetszik, amit csinálunk és szeretnéd biztosítani, hogy a Cryptofalka továbbra is a megszokott minőségi tartalmakat tudja nyújtani az olvasók számára, a következő linken tudod támogatni a munkánkat. Köszönjük! 👋

Donation: ➡️ LINK ⬅️

Oldalunk ellenőrzött Brave alkotó, így ha Brave böngészőt használsz BAT segítségével is tudod támogatni a munkánkat.

—————————————————————————————————————————————————–

A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval! 

Hogy mi is a CryptoFalka Platform? 

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! 

Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól! 

Bitcoin kisokos cryptofalka E-book

Elakadtál? Kérdésed van? Konzultálj a Cryptofalka szakembereivel! 

Bitcoin és kriptovaluta konzultáció I Cryptofalka

Kriptovaluta projekt ismertetők

Bitcoin újratöltve! Mi a Bitcoin Cash és hogyan jött létre?

A Bitcoin legnagyobb alternatívája. Kicsit privát, kicsit okosszerződéses, kicsit Bitcoin. Miért jobb? Miért nem? Tekintsük át a Bitcoin Cash eredetét és legfontosabb jellemzőit.

A dobogóért is versenyző stabilcoin! Tether projekt ismertető

A stabilcoin, ami kiszorította a fiat valuták jó részét a napi kripto kereskedésből. Ismerjétek...

Mitől 3. generációs kriptovaluta a Cardano? Megmutatjuk!

A kriptovaluta ami a megszokottnál hosszabb tervezés és szélesebb közösség munkájának eredményeképp jött létre. Az Ethereumnál szerzett tapasztalatok alapján újragondolt okoszerződés platform még fejlesztés alatt áll, de az eddigi eredmények és a folyamat kivitelezése magáért beszél. Bemutatjuk a Cardano blokklánc ADA coinját.

Chainlink: Okosszerződések és a valós világ közötti kapocs

Az okosszerződés platformok ideális megoldást nyújtanak számos applikáció, program, hálózat futtatására, ugyanakkor a használatuk a saját kódjaikon megírt program szerint történik. Egy működőképes blokklánc megoldásra való átállás megkívánja a végfelhasználók átirányítását egy okosszerződés dApp-ra. A Chainlink teremti meg a hidat a meglevő programok és okosszerződések között. 

Crypto.com: közösségi kriptohitelezés és más DeFi megoldások

A kriptohitelezés fedezetnyújtási és kölcsönzési szempontból is növekvő érdeklődésre talált az elmúlt években. A Crypto.com lehetőséget biztosít a forgalomban levő kriptovaluták közvetítésére hitelezők és adósok között. A cég saját CRO coinja a hitelezési és egyéb szolgáltatásokkal kapcsolatos díjak kedvezményére jogosítanak.

Ez a Binance coin, a legnagyobb kriptovaluta tőzsde terméke

Mitől lesz sikeres egy centralizált coin és egy kripto tőzsde? Attól hogy ugyanaz a csapat egyszerre indítja be a kettőt! A Binance zseniális ötletét vettük górcső alá.

Mi az Ethereum? Részletes kriptovaluta projekt ismertető

MI AZ ETHEREUM? EGY DECENTRALIZÁLT OKOSSZERZŐDÉS PLATFORM   Ethereum legfontosabb adatai:...

A magyarok kedvenc altcoinja! Ripple projekt ismertető

Az alapoktól mutatjuk be nektek, hogy mivel foglalkozik a Ripple kriptovaluta projekt....

Monero ismertető: mindenki kedvenc privát coinja

Az anonim kriptovaluták a készpénzhez hasonló peer-to-peer módon kínálnak online fizetéseket, viszont a coinok minden korábbi állomása és címek minden későbbi küldése visszavezethető használat során. A tranzakciók titkosítására a Bitcoin hálózatán van mód, és egyes kriptovaluták tudnak ilyen opciót nyújtani, a Monero azonban az a coin aminek a blokkláncán ez a funkció alapértelmezett, de szükség esetén a tárca tulajdonosok megmutathatják az egyenlegüket, vagy igazolhatnak egy tranzakciót.

A digitális ezüst! Mit érdemes tudni a Litecoinról?

A Bitcoin legnagyobb alternatívája. Kicsit privát, kicsit okosszerződéses, kicsit Bitcoin. Miért jobb? Miért nem? Tekintsük át a Bitcoin Cash eredetét és legfontosabb jellemzőit.

Hallgasd a Bitcoin kisokos podcast műsorát!

Bitcoin kisokos podcast cryptofalka

CryptoFalka heti hírlevél!

Szeretnél ingyenes altkoin elemzéseket kapni? Érdekel mi történt a Bitcoinnal és a Criptopiaccal a héten? Iratkozz fel heti hírlevelünkre!

Köszönjük! Sikeresen feliratkoztál hírlevelünkre.