Logo
Cryptofalka
Kezdőknek
Árfolyamok
Tagságok
Tőzsdék
Shop

A weboldalunk sütiket használ 🍪

Az Ön adatainak védelme fontos a számunkra! Tájékoztatjuk, hogy honlapunk a felhasználói élmény fokozása, a webhelyhasználat megértése és marketing tevékenységeink támogatása érdekében sütiket alkalmazhat. További információ erről az Adatvédelmi Tájékoztatóban.
Az Americana "phygital" értékőrző szolgáltatást indít

Az Americana "phygital" értékőrző szolgáltatást indít

Mind a fizikai, mind a digitális eszközök biztonságosan tárolhatók és megjeleníthetők az OpenSea által támogatott platformon keresztül.

Nívós alapítói listával büszkélkedik a nemrég indult Americana

Az Americana vaulting platform szélesebbre tárja kapuit - de még mindig a biztonság mellett elköteleződve. A tavaly közösségi projektként indult vállalat mára egyablakos üzletté fejlődött, amelynek célja, hogy az online piactér kényelmét, a fizikai páncélterem biztonságát és a blokkláncon keresztül a tulajdonosok hitelesítését biztosítsa. A vállalat mögött nívós lista szerepel. Az OpenSea és a 776, a Reddit társalapítója, Alexis Ohanian által vezetett kockázati tőkecég indította a platformot. A céget Jake Frey vezérigazgató vezeti, akinek Frey Labs digitális dizájnstúdiója korábban az Apple, a Snapchat, a Shopify és a Twitter munkatársa volt.

Bercoin bercode I Cryptofalka

Bár a bankok, műkincsraktárak és hasonlók már a tizenkilencedik század óta tárolnak értékes tárgyakat, ezek a tárgyak általában nem azonnal hozzáférhetőek kiállításra vagy megvásárlásra. Az Americana célja, hogy ezen változtasson.
"Mi magunk is gyűjtőkből álló csapat vagyunk, így a saját problémáinkat oldjuk meg, beszélgetünk a közösségünkkel, hogy megtaláljuk a fájdalmas pontokat és megoldásokat találjunk" - mondta Frey.

Fizikai eszközök digitális kiállítása

Az Americana lehetővé teszi a biztonságosan tárolt fizikai eszközök digitális kiállítását, megosztását és kereskedelmét. A listázott tárgyakat a láncban lévő digitális tanúsítvány garantálja, így azok tokenizált megfelelőiken keresztül tranzakciókat lehet lebonyolítani anélkül, hogy (szükségszerűen) elhagynák a fizikai létesítményt. A platform a gyűjtemények széles skáláját képes páncélterembe helyezni, beleértve a vintage autókat, a limitált kiadású tornacipőket és a képzőművészetet. Frey szerint "a tárgyak lehetnek olyan nagyok és nehezek, mint egy jármű, de olyan kicsik és könnyűek is, mint egy bélyeg". A folyamat egy konzultációval kezdődik, amelynek során a csapat a kiállítókkal együttműködve kidolgoz egy személyre szabott szállítási tervet. Az átvételt követően az eszközöket hitelesítik, digitalizálják és dokumentálják, majd biztonságosan elszállítják. Műalkotások esetében az Americana egyfajta digitális ujjlenyomat-nyomtatási technológiát használ. "Ez leolvassa a molekulák rendszerét a mű egy adott területén, például az aláíráson. A leolvasásokból veszünk egy sorozatot, és egymáshoz viszonyítjuk őket." - mondta Frey.  

NFT formájában hitelesített értékek

Az ellenőrzést követően a darabokat egy óriási 3D-s fotogrammetriás gépen digitalizálják, amely nyolc kamerával rendelkezik, amelyek egy nagy felbontású, 360 fokos képeket készítenek. A platform felületén megtekintve "ez olyan közel van ahhoz, mintha ott lennénk a darabbal, amennyire csak a technológia lehetővé teszi". Végül a tárgy digitális címét az Ethereum blokkláncán biztosított, NFT formájában mintelik. A cím amellett, hogy eredetiségigazolásként szolgál, bizonyító erejű és egy biztosítási kötvényt is magában foglal. A non-custodial ownership koncepciója az elmúlt évben egyre népszerűbbé vált, mivel olyan platformok, mint a StockX és az Ebay, tokenekkel támogatott tárolást kínálnak klímavezérelt páncéltermekben fizikai gyűjtemények, például tornacipők és kereskedelmi kártyák számára.    

Rolex órákát és Pokemon-kártyákat is őriznek már

Az Americana jelenleg olyan alkotók műalkotásait őrzi Rolex órák és drága ékszerek mellett, mint Dustin Yellan és Tom Sachs - köztük a Gucci és a Yuga Labs együttműködésében készült mandzsettagombokat, amelyeket a vezető befektető Ohanian viselt az idei MET-gálán. Emellett ritka, bontatlan Pokemon-kártyákat és még egy Moto Guzzi motorkerékpárt is tartanak.
"Itt az ideje, hogy a blokkláncot olyan dolgokra is használjuk, amelyeknek a átlagos emberek számára is van létjogosultsága" - zárta Frey.
   

Hogy mi is az a Cryptofalka Kereskedő Közösség?

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól 2018-óta!

Válassz tagságaink közül

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

Bitcoin BTC -0.29% $69,988.83
Ethereum ETH -1.38% $3,725.47
BNB BNB 0.02% $616.82
Solana SOL 2.25% $181.36
XRP XRP -3.24% $0.5329
Dogecoin DOGE -1.48% $0.166
Cardano ADA -5.00% $0.4799
Litecoin LTC -1.48% $86.81
További árfolyamok
A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!