Logo
Cryptofalka
Kezdőknek
Árfolyamok
Tagságok
Tőzsdék
Shop

A weboldalunk sütiket használ 🍪

Az Ön adatainak védelme fontos a számunkra! Tájékoztatjuk, hogy honlapunk a felhasználói élmény fokozása, a webhelyhasználat megértése és marketing tevékenységeink támogatása érdekében sütiket alkalmazhat. További információ erről az Adatvédelmi Tájékoztatóban.
Bitcoin árfolyam 2024 - Reális a 100 ezer dolláros ár?

Bitcoin árfolyam 2024 - Reális a 100 ezer dolláros ár?

A Bitcoin (BTC) szép évet tudhat maga mögött, amit meg is érdemelt az igen gyengécske 2022-es esztendő után. Mindez azonban már a múlté, az elmúlt 365 napot tekintve a token több, mint 159%-os emelkedést ért el. 

Bíztató bitcoin előrejelzések 2024-re

A Bitcoin azonban itt nem áll meg. A korai előrejelzések arra utalnak, hogy a jövő év még az ideinél is jobban sülhet el, és egyes elemzők még a 100 ezer dolláros árfolyamot is el tudják képzelni.

A Bitcoint 2024-ben több tényező is pozitívan befolyásolhatja. Az egyik ilyen az áprilisi Bitcoin felezési esemény, amely várhatóan feltornássza majd a BTC árát. Ha pedig minden úgy történik, ahogyan a történelmi ármintázatok alapján megfigyelhető, akkor 2024-ben bizony egy új árfolyam-csúcs is várható.

A Bitcoin árfolyamát azonban nem csak a BTC leendő felezése, hanem a spot Bitcoin ETF-ek körüli izgalom is befolyásolhatja. A SEC jóváhagyására talán már csak pár hetet kell várnunk.

Az elfogadásból a Bitcoinon túl akár egy új token, a Bitcoin Minetrix (BTCMTX) is profitálhat. Ez az új projekt friss szemléletet hoz a kisbefektetőknek Bitcoin bányászati gyakorlatába. Az érme jelenleg az előértékesítésénél tart, ezért érdemes vele mélyebben is megismerkedni. Különlegessége, hogy nem csak a Bitcoin árfolyamára reagál.

Nézd meg a Bitcoin Minetrix előértékesítését!

A Bitcoin Minetrix környezetkímélőbb módot kínál a Bitcoin bányászatához

A Bitcoin Minetrix nemcsak egy újdonság a piacon, de képes sokkal egyszerűbbé tenni a Bitcoin bányászat folyamatát a hétköznapi kriptórajongók számára. Az ICO számait vizsgálva azt láthatjuk, hogy a csapat már több, mint 5,7 millió dollárt gyűjtött össze. Eddig tehát úgy néz ki, hogy a Bitcoin Minetrix sorra éri el a maga elé állított célokat. 

btcmtx I Cryptofalka

Úgy nagy általánosságban véve a Bitcoin bányászatban sok a nehézség. Az egyik ilyen, hogy rengeteg energia szükséges hozzá. Mondjuk ki, hogy a bányászat csak óriási méretű adatközpontokban zajlik igazán hatékonyan, de akkor itt ipari méretekről beszélhetünk. Lássuk be, ez a kritérium rengeteg mindenkit kizár a BTC bányászatból.

Ütős mód a decentralizált bányászatra tokenlekötéssel kombinálva 

Először is vizsgáljuk meg, mit is jelent igazából a felhőbányászat fogalma! A felhőbányászat direkt a hétköznapi befektetők kedvéért született, és a következőket takarja: magánszemélyek szerződéseket kötnek olyan vállalatokkal, amelyek bányászati berendezéseket bérelnek. Ekkor ezek a személyek voltaképp a saját Bitcoinjaik bányászatát végzik.

Ám itt jön a probléma, az ágazat hemzseg a rosszindulatú csalóktól. Ha valaki át is megy a rostán, olyan összegű kauciót követelnek tőle, és akkora hozamrészesedést kell átadniuk, hogy az ember kedve szinte elmegy az egésztől, és inkább bele sem kezd a folyamatba.

Itt jön a képbe a stake-to-mine funkció, amely arról szól, hogy a befektetők leköthetik az érméiket, és cserébe igazságos mértékű hozamot kereshetnek. Ez a Bitcoin Minetrix esetében már mintegy 392 millió BTCMTX token került lekötésre, ami nem csak egy kiemelkedő szám, de egy akár remek előjele is a projekt biztonságát tekintve.

btcmtx I Cryptofalka

Ebben a projektben végig a befektetők irányíthatnak, és ez abban is megmutatkozik, hogy bármikor kivehetik a lekötött tokenjeiket és eladhatják azokat. Az érmék egyébként becserélhetők bányászati kreditekre is. A kreditek elégetésekor pedig bányászati időt kérhetünk, esetleg részesedést a hozamból. Ezzel pedig megszületett a bányászat zöldebb és olcsóbb módszere, amely egyrészt visszaadja a befektetők hitét a Bitcoin bányászatba, másrészt még a Bitcoin 2024-es árfolyamát is növelheti.

Rengeteg beszédes jel mutat arra, hogy a Bitcoin elérheti a 100 000 dollárt 

A lenti grafikon a Bitcoin (BTC) teljesítményét mutatja az elmúlt 365 napra levetítve. Ebből az látszik, hogy szeptember óta szinte folyamatos az emelkedés. Nem csoda, hiszen az érme 2023-ban végig ellenállt a külső tényezőknek.

bitcoin árfolyam I Cryptofalka

Ez rendkívül jó ómen 2024-re nézve. Sőt, a jövő évi Bitcoin felezési esemény  - ahogyan az eddigiek is - valószínű, hogy kilövi majd a token árát. Az elemzők 2024-re recessziót jósolnak, amitől feltételezhetően megszédül majd a dollár, de a Bitcoinra pontosan ellenkező hatással bír majd, és az árfolyama elkezdhet szárnyalni.

Végül ejtsünk némi szót a Bitcoin ETF-ek fejleményeiről is, melyet várhatóan január elején hagyhatnak majd jóvá. Az elfogadása kifejezetten előnyös hatással lehet a Bitcoinra és a piacra, és erre már bizonyítékok is vannak.

Amikor a BlackRock, a világ legnagyobb vagyonkezelő cége elsőként adta be a SEC-hez a spot Bitcoin ETF kérelmet, az egész piac meghatódott, és az érmék árfolyamnövekedéssel reagáltak. Aztán jött még egy pozitív fordulat: október 24-én a BlackRock által javasolt spot bitcoin ETF megjelent a Depository Trust & Clearing Corporation (szövetségi letéti trösztkezelő) által vezetett IBTC listán. A Bitcoin aznap 12%-kal növekedett, amely igen kiemelkedő momentum volt.

Ezek még csak egészen apró fejlemények, és milyen szépen reagál rájuk a piac, mi lesz, ha jóváhagyják a Bitcoin ETF-eket? Egy biztos, a hír segíteni fogja a Bitcoint, és így nem is tűnik annyira irreálisnak az az előrejelzés, hogy az ár elérheti a 100 ezer dollárt.

Látogasd meg a Bitcoin Minetrix előértékesítését!

 

Hogy mi is az a Cryptofalka Kereskedő Közösség?

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól 2018-óta!

Válassz tagságaink közül

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

Bitcoin BTC 0.81% $62,004.57
Ethereum ETH 1.78% $3,430.06
BNB BNB 1.45% $408.93
Solana SOL -2.57% $128.61
XRP XRP 7.42% $0.6278
Cardano ADA 9.83% $0.7309
Dogecoin DOGE 23.29% $0.1459
Litecoin LTC 6.67% $90.22
További árfolyamok
A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!