Logo
Cryptofalka
Kezdőknek
Árfolyamok
Tagságok
Tőzsdék
Shop

A weboldalunk sütiket használ 🍪

Az Ön adatainak védelme fontos a számunkra! Tájékoztatjuk, hogy honlapunk a felhasználói élmény fokozása, a webhelyhasználat megértése és marketing tevékenységeink támogatása érdekében sütiket alkalmazhat. További információ erről az Adatvédelmi Tájékoztatóban.
Milyen hatással vannak a kriptovaluták az online kaszinóiparra?

Milyen hatással vannak a kriptovaluták az online kaszinóiparra?

Hogy milyen előnyei vannak a digitális fizetőeszközöknek, és hogy milyen hatással van ez az egész kriptoforradalom az online kaszinókra? Miben különböznek a digitális fizetőeszközök a hagyományos be- és kifizetési módoktól? Ebben a cikkben ezt a témát járjuk körül! Ha érdekel egy forradalmi fizetési technológia és annak hatása a netes kaszinóiparra, olvass tovább!

Már a magyarok körében is elterjedt a kriptokaszinó

Az online kaszinók fejlődése az elmúlt években rendkívül látványos volt. A játékok sokkal jobb grafikát és lebilincselőbb hanghatásokat kaptak, sőt, új játékkategóriák is megjelentek a szerencsejáték-oldalakon, gondoljunk például csak a crash játékokra. Ezenfelül teljesen új technológiák is elérhetővé váltak az online szerencsejáték-iparban, például megnyíltak az első a VR- és AR-kaszinók egy-két országban.

kaszino I Cryptofalka

De a fizetési módok terén is sok minden történt: számos online kaszinóban új szolgáltatások jelentek meg a be- és kifizetéshez, például a kriptovaluták. A Gamblizard listája alapján azt láthatjuk, hogy ma már a magyar játékosok is több tucat kriptokaszinóban regisztrálhatnak.

 

Nagyobb biztonság és jobb adatvédelem

A kriptovaluták használata számos előnnyel jár az online kaszinókban, ilyen például a nagyobb biztonság és a jobb adatvédelem. A blokklánc-technológiának és a titkosításnak köszönhetően a tranzakciók sokkal nehezebben manipulálhatók, így csökkentve a csalás és adatlopás kockázatát. Ez nagyban hozzájárul a megbízható és biztonságos játékélményhez.

 

A kriptotranzakciók biztonsági előnyei

A kriptovaluták különlegessége abban rejlik, hogy az úgynevezett blokklánc-technológián alapulnak. Ez azt jelenti, hogy a tranzakciók hitelesítése nem egy központi rendszerben történik, hanem több végpont felel a folyamatért. Ennek köszönhetően a tranzakciók gyorsak és hatékonyak, és minimalizálják a hagyományos fizetési módokkal járó kockázatokat.

 

A személyes és szenzitív adatok védelme

Egy online kaszinóban a be- és kifizetéshez a felhasználóknak általában rengeteg személyes és szenzitív adatot meg kell adniuk, például a bankkártya számát, lejárati dátumát stb. Ezt érthető módon sokan nem szívesen teszik meg, hiszen senki nem szeretné azt, hogy ezek a szenzitív adatok illetéktelenek kezébe kerüljenek. A tradicionális fizetési módokkal ellentétben azonban a kriptovaluták esetében ez szinte teljesen kizárt dolog.

A tranzakciókhoz ugyanis csak egy kódot kell megadni, vagy egy QR-kódot beszkennelni, így semmilyen banki adatunk nem lesz kitéve kockázatnak.

 

Globális elérhetőség és tranzakciók

A digitális fizetőeszközök lehetővé teszik az online kaszinóknak a terjeszkedést a globális piacon is. A decentralizált jelleg miatt ugyanis nincs szükség közvetítőkre vagy hagyományos pénzintézetekre a nemzetközi tranzakciókhoz.

Ez természetesen megkönnyíti a játékosok dolgát, hiszen szinte bármilyen országból könnyen játszhatnak (legrosszabb esetben egy VPN-nel), és gyorsan, hatékonyan végezhetnek pénzügyi tranzakciókat.

 

Határokon átnyúló technológia

A kriptovaluták azért is egyre népszerűbbek a lakosság körében, mert határon átnyúló tranzakciókat biztosítanak. A blokklánc-technológia révén a tranzakciók a legtöbb esetben néhány perc alatt teljesülnek, az adatok biztonsága garantált, és még a nemzetközi jogszabályok vagy a banki korlátozások miatt sem kell igazán aggódni. A gyakorlatban ez azt jelenti, hogy legtöbbször néhány százalékos gas fee mellett utalhatunk pénzt.

Fontos azonban megemlíteni, hogy egyre több országban dolgoznak ki jogszabályokat a kriptovaluták szabályozása érdekében. Magyarországon például 2022. január 1. óta teljesen új szabályok vonatkoznak a kriptotranzakciókra, ami hatással van az adózásra is.

 

Gyorsabb tranzakciók két ország között

A kriptovaluták az online kaszinóiparban azért is előnyösek, mert gyorsabb tranzakciókat tesznek lehetővé két ország között. A hagyományos banki átutalások és valutaváltások időigényesek és költségesek lehetnek, míg a kriptovaluták azonnali és olcsó tranzakciókat biztosítanak a játékosoknak globális szinten. Ez felgyorsítja a nyeremények kifizetését, valamint fokozza a játékélményt az online kaszinókban.

 

Alacsony tranzakciós költségek

A kriptovalutás tranzakcióknak van még egy óriási előnye: a tranzakciók alacsony költsége. A közvetlen pénzátutalások minimalizálják a hagyományos banki díjakat és tranzakciós jutalékokat. Ez elősegíti a hatékonyabb pénzmozgást a játékos és a kaszinó között.

 

A kriptovalutás tranzakciók költségei más fizetési módokkal összevetve

Mielőtt be- vagy kifizetést teljesítünk egy online kaszinó felületén, érdemes alaposan átnézni a fizetési módok listáját és a szolgáltatások költségeit. Ha ezt megtesszük, azt láthatjuk, hogy a kriptovalutás tranzakciók költségei általában alacsonyabbak más hagyományos fizetési módokhoz képest. Míg a banki átutalások és hitelkártya-tranzakciók hosszabb időt vehetnek igénybe és magasabb díjakkal járhatnak, a kriptovalutákkal való fizetés gyakran olcsóbb és gyorsabb is.

Az online kaszinók általában nem számolnak fel külön díjat a kriptovalutás fizetések esetében, tehát csak a gas fee-vel, vagyis a hálózat használatának költségeivel kell számolnunk.

 

Ezért előnyös az alacsony költség mindkét fél számára

Az alacsony tranzakciós költségek mind a kaszinó, mind a játékosok számára előnyösek lehetnek. A játékosoknak kevesebb pénze megy el a tranzakciókra, ami egyben azt is jelenti, hogy nagyobb összeggel kezdhetnek el játszani. Ez hosszabb játékidőt eredményezhet, tehát a játékos több időt tölt a kaszinó oldalán – ez a kaszinónak jó. A felhasználónak pedig nagyobb esélye lesz óriási nyereményekre lecsapni, ami a nagyobb kezdőtőkének köszönhető.

A költséghatékony, olcsó tranzakciók tehát egyértelműen fokozzák az online kaszinóélményt, és a szerencsejáték-oldalaknak is nagyobb profitot eredményezhetnek.

 

Mire számíthatunk a jövőben?

Már az elmúlt néhány évben is nagyon sok minden változott a kriptovalutás fizetések terén, de a fejlődés a jövőben sem fog megállni. A szakértők szerint a kriptovaluták várhatóan még szélesebb körben fognak elterjedni az online kaszinóiparban és az e-kereskedelemben.

Az új technológiai fejlesztéseknek és az átdolgozott jogszabályoknak köszönhetően egyre több helyen fogadják majd el a bitcoint, a litecoint és az ethereumot is, sőt, még az altcoinokat is. Az innovatív megoldások és a blokklánc-technológia tovább növelheti a tranzakciók sebességét, megbízhatóbbá és biztonságosabbá tehetik azokat, így még kényelmesebb és izgalmasabb játékélmény várható a közeljövőben.

 

Kriptoforradalom az online kaszinóiparban

A kriptovaluták forradalma az online kaszinóipart sem kerülte el. Az alacsony költségek, a gyors tranzakciók és a magasabb szintű adatvédelem teljesen átalakította és új szintre emelte a játékélményt. A globális elérhetőség és határokon átnyúló technológia új dimenziókat nyitott a játékosok számára, és hol van még a forradalom vége? A kriptovaluták teljesen új korszakot nyitottak az online térben, ami a kaszinóipar teljes átalakulását eredményezheti.

 

Press Release

Hogy mi is az a Cryptofalka Kereskedő Közösség?

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól 2018-óta!

Válassz tagságaink közül

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

Bitcoin BTC -0.75% $64,116.96
Ethereum ETH -1.19% $3,065.68
BNB BNB 0.59% $561.06
Solana SOL -0.97% $144.2
XRP XRP 2.83% $0.5141
Dogecoin DOGE 0.87% $0.1558
Cardano ADA 8.31% $0.4973
Litecoin LTC 1.40% $82.62
További árfolyamok
A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!