Mik a staking pool-ok?

Szerző: | máj 10, 2022 | Kriptovaluta

Miért fektessünk staking pool-ba? Prok és kontrák a népszerű kriptobefektetési formáról.

 

Mik azok a staking pool-ok?

A staking pool egy olyan eszköz, amely lehetővé teszi több kripto tulajdonos számára, hogy egy helyen összegyűjtse tokenjeit, ezáltal a staking pool üzemeltetője érvényesítő státuszt biztosít, és az összes érdekelt felet tokenekkel jutalmazza számítási erőforrásaik hozzájárulásáért. Sok kriptobefektető számára szerte a világon a staking pool fogalma meglehetősen ismeretlen, és az ilyenbe történő befektetés inkább szkepticizmust vált ki, mintsem befektetők tömegeit vonzza.
 
Staking pool I Cryptofalka

Forrás: blog.rockx.com

 
A staking pool általános koncepciója olyan blokkláncokon érhető el, amelyek tét-bizonyítást (PoS) alkalmaznak, és megkövetelik, hogy az érdekelt felek lezárják tokeneiket egy adott blokklánc-címben vagy pénztárcában, éves százalékos hozam (APY) fejében. Cserébe a blokklánc százalékos jutalmat biztosít az érdekelt feleknek a staking pool üzemeltetőjén keresztül a stakelt tokenek száma alapján.
 
Egy nyilvános poolba történő befektetésnek számos előnye mellett vannak rizikói is. Ezeket fontos figyelembe venni, mérlegelni a befektetés előtt. A nyilvános poolok ideálisak azon lakossági befektetők számára, akik anélkül szeretnének részt venni a befektetési tevékenységben, hogy nagy mennyiségű kriptot kötnek le. Érvényesítéshez vagy privát poolhoz mindig nagyobb tőke kell. Például az ethereum esetében egy befektetőnek 32 ETH-re van szüksége ahhoz, hogy független érvényesítővé váljon. 
 

 

Stakelés megtérülése

A hosszú távú kripto tulajdonosok a stakelt hozamok mellett a token értékének felértékelődésével, tőkenyereséggel is számolhatnak. Egy PoS blokklánc érvényesítőjévé válásához szükséges tokenek töredékével lehet befektetni. A pool napi, heti vagy negyedéves rendszerességgel jutalmazza a felhasználókat, attól függően, hogy milyen kriptovalutát stakelnek. Például a befektetők napi jutalmakért és minimális egyenlegkövetelmény nélkül feltehetik ETH tokenjeiket a Coinbase staking pooljába.
 
ROI I Cryptofalka

Forrás: entrepreneur.com

 
Egy másik népszerű PoS blokklánc a Cosmos. A befektetők a tokenjeiket a Cosmos ökoszisztémában elérhető számos láncon keresztül is leköthetik. A bekerülni kívánt tétkészlet kiválasztása számos tényezőtől függ, beleértve a jutalékkulcsokat, amelyek általában 5% és 6% között mozognak.
 
Az éves százalékos kamatláb (THM) lánconként változik, a Cosmos Hub THM-je 15%, míg az Osmosis esetében 60%, a Juno pedig 150%-ot kínál, ami lényegesen magasabb. Ezeken a tényezőkön kívül sok pool üzemeltető kínál egyedi ajánlatokat, amelyek vonzóvá tehetik őket a potenciális érdekelt felek számára. A Cosmos Antimatter, egy új, fejlődő Cosmos ökoszisztéma ellenőrző projekt, amely a decentralizációt támogatja az érvényesítő hálózaton belül. A fő cél annak biztosítása, hogy ne alakuljanak ki érvényesítő kartellek.
 

 

Miért stakeljünk?

A staking pool-ok a befektetett tokenek arányában kapnak jutalmat, még akkor is, ha a lekötött mennyiség a töredéke annak, ami a blokkláncon érvényesítő státusz eléréséhez szükséges. A poolok lehetővé teszik, hogy bárki passzív bevételhez jusson, miközben továbbra is megtartja a tokeneket a hosszú távú áremelkedés érdekében. Ezen túlmenően, a befektetőknek nem kell aggódniuk amiatt, hogy hogyan működik a befektetés vagy milyen eljárások szükségesek az érvényesítő csomópont felállításához és futtatásához, ugyanis ezt a pool üzemeltetője végzi az összes érdekelt fél nevében.
 
Kriptomat Bitcoin és kriptovaluta váltó
 
A megszerzett jutalmak a téttel ellátott token formájában érkeznek. A blokklánc minden egyes tranzakcióblokk sikeres hozzáadásakor újonnan vert tokenekkel jutalmazza a validátort (a pool üzemeltetőjét). Ez azt jelenti, hogy az érdekeltek a téttel arányosan megkapják a rájuk eső részesedést, és még magasabb hozamot tudnak elérni, ha a lekötött token ára idővel felértékelődik. Tekintettel arra, hogy az érvényesítővé váláshoz szükséges minimális tokenek mennyisége nagyon magas, még a kezdő befektetők is sokkal könnyebben zárolhatják érméiket egy nyilvános pool-ban, hogy kiszámíthatóbb és gyakoribb jutalmakban részesüljenek.
 

 

Mire kell ügyelni befektetés előtt?

A lehetséges megtérülés ellenére a pool üzemeltetésének költségeit mindenképpen figyelembe kell venni a befektetés előtt. Fontos, hogy okosan válasszunk staking pool-t. A tokenek garanciát jelentenek a blokklánc számára, és fontos, hogy a pool üzemeltetője, aki a blokkláncon érvényesítő szerepét tölti be, minden rosszindulatú szándék nélkül végezze a munkáját.
 
befektetési kockázat I Cryptofalka

Forrás: a.poole.ncsu.edu

 
Tegyük fel, hogy egy blokkot érvénytelen vagy csalárd tranzakciókkal hoznak létre. A blokklánc hálózat elégethet egy bizonyos mennyiségű tokent, és azt eredményezheti, hogy a felhasználók pénzt veszítenek. Ezen túlmenően, ha egy befektető úgy dönt, hogy csatlakozik egy poolhoz, a tokenjeit egy adott blokklánc címen vagy egy pénztárcában zárolják, hogy az érdekelt felek ne rendelkezzenek közvetlen ellenőrzéssel a lekötött tokenek felett. Bölcsebb olyan poolt választani, amelyek lehetővé teszi az érdekeltek számára, hogy részt vegyenek a befektetési folyamatban, miközben a nagyobb biztonság érdekében a részesedésüket egy hardvertárcán tartják.
 

 

Hogyan kezdjünk el staking pool-ba befektetni?

Mint minden befektetésnél, először a megfelelő utána járással kell kezdeni. Egy adott tokenhez az összes staking pool-t meg kell vizsgálni. Ki kell választani azokat, amelyek bizonyított múlttal rendelkeznek. 
 
Staking I Cryptofalka

Forrás: coinlive.me

 
A kriptobányászattal ellentétben a kriptobefektetések nem jelentik a bányászati ​​berendezésekbe való befektetést, hogy hozamot termeljenek. Jelenleg megannyi staking pool áll rendelkezésre PoS blokkláncon működő különböző kriptovalutákhoz. Kezdőként érdemes központosított kriptotőzsdék (CEX) staking pooljába befektetni, szemben a privát poolokkal, amelyek magasabb APY-t kínálnak.
 
A pool rangsorának figyelembe vétele mellett ésszerű olyan befektetési poolokat választani, amelyek rendszeresen tájékoztatják az érintetteket a pool teljesítményéről, és működésük átlátható. Ez magában foglalja a kulcsfontosságú döntéshozatalt a csoport jövőbeli ütemtervével kapcsolatban, és azt, hogy az érdekelt feleket hogyan vonják be a folyamatba. Befektetés előtt teljesítmény-felméréseket kell végezni a kiválasztott pool-on. Nem utolsó sorban figyelembe kell venni a tagsági vagy belépési díjat, hogy tisztában legyünk a valós hozammal. 

 

 

További ajánlott cikkeink:

  1. Bitcoin és kriptovaluta konzultáció. Elakadtál? Kérdésed van? Segítünk!
  2. Bitcoin és blokklánc, egy új világ kezdete; Ebook
  3. Bitcoin és kriptovaluta adózás ultimate kisokos 2021
  4. Kriptovaluta és altcoin bemutatók, projekt ismertetők
  5. Bitcoin és kriptovaluta bányászat beállítások, útmutatók
  6. Kriptovaluta tőzsde ismertetők, Bitcoin vásárlás

TÁMOGASD A CRYPTOFALKA MŰKÖDÉSÉT 

Ha tetszik, amit csinálunk és szeretnéd biztosítani, hogy a Cryptofalka továbbra is a megszokott minőségi tartalmakat tudja nyújtani az olvasók számára, a következő linken tudod támogatni a munkánkat. Köszönjük! 👋

Donation: ➡️ LINK ⬅️

Oldalunk ellenőrzött Brave alkotó, így ha Brave böngészőt használsz BAT segítségével is tudod támogatni a munkánkat.

—————————————————————————————————————————————————–

A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval! 

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

# NamePrice

Hogy mi is a CryptoFalka Platform? 

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! 

Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól! 

Discord I Cryptofalka

Elakadtál? Kérdésed van? Konzultálj a Cryptofalka szakembereivel! 

Bitcoin és kriptovaluta konzultáció I Cryptofalka

[web_stories_embed url="https://cryptofalka.hu/web-stories/mi-a-bitcoin%3f-kriptovaluta-kezdoknek-i-cryptofalka/" title="Mi a Bitcoin? Kriptovaluta kezdőknek I Cryptofalka" poster="" width="360" height="600" align="none"]

Hallgasd a Bitcoin kisokos podcast műsorát!

Bitcoin kisokos podcast cryptofalka