Szorul a hurok a Bitcoin körül – Technikai elemzés 08.29

Szerző: | aug 29, 2019 | Árfolyam elemzés

Ahogyan a korábbi cikkünkben említettük a következőre érdemes figyelni a Bitcoin -nál: “jelenleg két fontos dolog van, amire fókuszálni lehet a Bitcoin napos mozgásainál. Az első az Ichimoku felhő. Jelenleg a felhőn belüli “turbulens” zónában vagyunk, ami alapvetően kereskedésre nem igazán ajánlott. Viszont ha esetleg felfele vagy lefele kitörünk ebből, akkor biztosan dinamikus mozgásokra számíthatunk.”

 

BITCOIN / USD NAPI NÉZET – HOSSZÚ TÁVÚ ELEMZÉS

Az elmúlt napok mozgásaival egészen megközelítettük azt az alsó kritikus támasz zónát, mely egyelőre támaszt nyújthat egy nagyobb csökkenés ellen. Ez a zóna a korábban megjelölt 9000-9400 USD-s tartomány ; Kimondottan fontos ugyanis, itt található az Ichimoku felhő támasza és korábbi ármozgások alapján is fontos tartomány. Ha ezt letörnénk nagyon negatív lenne és akár mutathatná a most megkezdett bika piacunk végét is! Egy “must hold” zóna!

Az áprilisi jelenlegi bika piac megkezdésénél sikerült kitörnünk az Ichimoku felhő fölé és bull tartományba kerülni. Azóta még a mostani csökkenésekkel is +100%-ban van az, aki csak erre az indikátorra támaszkodott. Legtöbbször jól mutatja a Bitcoin hosszú távú trendjeit, így igazán fontos lenne, hogy ne essünk be a felhő alá. Ha ez megtörténne akkor további csökkenésre lehetne számítani és a Bitcoin maximális csúcsainak újratesztelése is időben jóval hátrébb tolódna.

Az indikátoraink többnyire közömbös képet adnak. Az RSI indikátor még éppen tartja a fontos 40-es szintjét. Bika piacnál azt szoktuk mondani, hogy az RSI nem megy 40 alá. (Míg medve piacnál nem megy 60 fölé) Ha ez megtörténne az szintén egy váltást mutathatna a jelenleg még tartó emelkedő trendünkben. Az SRSI indikátor alapvetően túladott tartományban van, ami olyan szempontból jó, hogy lesz helye innen hova emelkednie. De fontos kiemelni nála, hogy az SRSI akár hosszabb ideig is túladott tartományban tud akár maradni!

Amit még érdekes megnézni az a továbbra is a “nyári hangulatot” tükröző volume. A tegnapi napon éppen sikerült egy átlag feletti volumeot produkálni, de látható, hogy még ez is mennyire elhanyagolható a korábbi értékekhez képest. Ez főként azt vetítheti előre, hogy ami jelenleg történik az nagyban eltörpül attól, ami jönni fog. Vagyis egy a jelenlegi mozgásoknál jóval nagyobb dinamikára lehet majd számítani, ennek irányát pedig továbbra is az Ichimoku felhőből való kitörés fogja meghatározni.

Ellenállás: 10880-10900 USD ; Fontos ellenállás zóna, itt található az Ichimoku felhő ellenállása és korábbi ármozgások alapján is fontos ellenállás.

Támasz: 9000-9400 USD ; Kimondottan fontos támasz zóna, itt található az Ichimoku felhő támasza és korábbi ármozgások alapján is fontos támasz. Ha ezt letörnénk nagyon negatív lenne és akár mutathatná a most megkezdett bika piacunk végét is! Egy “must hold” zóna!

Bitcoin helyzete összefoglalva:

Megközelítettük az Ichimoku felhő alsó támaszát, melyet mindenképpen tartanunk kéne ahhoz, hogy életben tudjuk tartani a megkezdett emelkedő trendünket. Ha ez elbukna akkor további erőteljes csökkenésre számíthatnánk! Fontos viszont kiemelni, hogy amíg a támasz alatti zárás nem történik meg egyelőre megvan az esélyünk az emelkedő trendünk folytatására is, de lassan már “szorul a hurok”.

Alapvetően továbbra is érződik a “nyári hangulat” az árfolyamon, vagyis az, hogy a kereskedési volume nagyban eltörpül a korábbi értékekhez képest. Ha visszatérnek a bálnák a strandokról és újra ráugranak az árfolyamokra és megjelenik a volume, nagyobb és dinamikusabb mozgásokra számíthatunk.

 

Ábrák jelölései:

TÁMOGASD A CRYPTOFALKA MŰKÖDÉSÉT 

Ha tetszik, amit csinálunk és szeretnéd biztosítani, hogy a Cryptofalka továbbra is a megszokott minőségi tartalmakat tudja nyújtani az olvasók számára, a következő linken tudod támogatni a munkánkat. Köszönjük! 👋

Donation: ➡️ LINK ⬅️

Oldalunk ellenőrzött Brave alkotó, így ha Brave böngészőt használsz BAT segítségével is tudod támogatni a munkánkat.

—————————————————————————————————————————————————–

A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval! 

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

# NamePrice

Hogy mi is a CryptoFalka Platform? 

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! 

Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól! 

Discord I Cryptofalka

Elakadtál? Kérdésed van? Konzultálj a Cryptofalka szakembereivel! 

Bitcoin és kriptovaluta konzultáció I Cryptofalka

Hallgasd a Bitcoin kisokos podcast műsorát!

Bitcoin kisokos podcast cryptofalka

CryptoFalka heti hírlevél!

Szeretnél ingyenes altkoin elemzéseket kapni? Érdekel mi történt a Bitcoinnal és a Criptopiaccal a héten? Iratkozz fel heti hírlevelünkre!

Köszönjük! Sikeresen feliratkoztál hírlevelünkre.