Volt PayPal vezető: Bitcoin forradalmasítja a nemzetközi utalásokat

Szerző: | szept 12, 2023 | Kriptovaluta

A volt PayPal elnök, David Marcus szerint a Bitcoin Lightning Network forradalmasíthatja a nemzetközi pénzátutalásokat.

 

Továbbra is a “fax korszakában” a fizetési rendszerünk

Marcus szerint még mindig nincs univerzális protokoll az interneten keresztüli értékek hatékony továbbításához. Ha például pénzt szeretnél küldeni az USA-ból külföldre, akkor meg kell szerezned a bankszámlaszámát és fel kell keresned a bankodat, hogy aztán 50 dollárt fizethess egy nemzetközi utalásért. Ha péntek 5 után próbálkozol ezzel, akkor pedig várhatsz hétfőig.

Míg az információ ma már könnyen továbbítható az interneten keresztül e-mailben vagy szöveges üzenetben, a globális fizetések még mindig a “fax korszakában” vannak. Nyilatkozta David Marcus, a PayPal volt elnöke egy CNBC interjúban.

 

A Bitcoin Lightning Network lehet a megoldás

A PayPal korábbi vezetője ma már a Bitcoin Lightning network fejlesztésére fókuszál és a Lightspark nevű cég társalapítója. Úgy véli, hogy a Lightning hálózat nyújthat megoldást erre a nehézkes és elavult folyamatra. A cég jelenleg is azon dolgozik, hogy ezt a problémát megoldja a Bitcoin Lightning hálózata segítségével.

Főként a nemzetközi utalásokban dominálhat szerinte a Bitcoin

Marcus szerint a BTC Lightning hálózatát főként nem a mindennapi vásárlásokhoz, hanem a nemzetközi átutalásokhoz fogják használni. Vagyis a Bitcoin lesz az az eszköz, amelyet amerikai dollár helyett küldenek el, és a másik oldalon, például japán jenben vagy euróban kapja meg a fogadó fél.

Ebben pedig az instant és szinte ingyenes tranzakciókat lehetővé tevő Lightning Network fog tudni segíteni.

TÁMOGASD A CRYPTOFALKA MŰKÖDÉSÉT 

Ha tetszik, amit csinálunk és szeretnéd biztosítani, hogy a Cryptofalka továbbra is a megszokott minőségi tartalmakat tudja nyújtani az olvasók számára, a következő linken tudod támogatni a munkánkat. Köszönjük! 👋

Donation: ➡️ LINK ⬅️

Oldalunk ellenőrzött Brave alkotó, így ha Brave böngészőt használsz BAT segítségével is tudod támogatni a munkánkat.

—————————————————————————————————————————————————–

A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval! 

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

# NamePrice

Hogy mi is a CryptoFalka Platform? 

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! 

Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól! 

Discord I Cryptofalka

Mi a Binance Earn és hogyan farmolhatsz kamatokat vele?

Kriptovalutát szerezni nem csak vásárlással, bányászással, vagy kereskedéssel lehet. A Binance tőzsde Binance Earn platformja számos blokklánc alapú saját pénzügyi termék tőkealapjához biztosít fedezetet és/vagy likviditást. Aki a tőzsde hitelezési, stakelési és DeFi tevékenységeihez hozzáteszi a lekötött tőkéjét, részesül a nyereségből passzív bevétel formájában.

Elakadtál? Kérdésed van? Konzultálj a Cryptofalka szakembereivel! 

Bitcoin és kriptovaluta konzultáció I Cryptofalka

[web_stories_embed url="https://cryptofalka.hu/web-stories/mi-a-bitcoin%3f-kriptovaluta-kezdoknek-i-cryptofalka/" title="Mi a Bitcoin? Kriptovaluta kezdőknek I Cryptofalka" poster="" width="360" height="600" align="none"]

Hallgasd a Bitcoin kisokos podcast műsorát!

Bitcoin kisokos podcast cryptofalka