A 18 milliomodik Bitcoin kibányászásra kerül ma

Szerző: | okt 18, 2019 | Kriptovaluta

A Bitcoin algoritmusa alapján a mai napon fog a 18 milliomodik Bitcoin kibányászásra kerülni, már csak 3 millió lesz hátra. Ennek bányászata viszont 2140-ig is el fog tartani!

 

Már csak 3 millió bitcoint lehet kibányászni

A Bitcoin előre rögzített algoritmusa alapján a mai napon záródik be az a block, amelynek jutalma a 18 milliomodik koin lesz, ezzel már csak 3 millió marad hátra a jövő bányászainak. Ugyanis a teljes készlete limitálva van (ellentétben a hagyományos Fiat pénzekével), mégpedig 21 millió darabban.

A Morgan Creek Digital Assets társalapítója Anthony Pompliano a twitteren így nyilatkozott:

A 18 milliomodik Bitcoin kerül kibányászásra pénteken, már csak 3 millió marad! Használjuk ezen a napon a #3MillionLeft hashtaget, hogy másokhoz is eljuthasson a Bitcoin híre

A kezdeményezés nem meglepő Pomplianótól, egy korábbi CNBC-s interjújában azt nyilatkozta, hogy a vagyona több, mint felét Bitcoinban (BTC) tartja.

bitcoin tranzakció cryptofalka

 

A Bitcoin block jutalma feleződni fog jövő májusban

Ahogyan kibányászásra kerülnek az újabb és újabb Bitcoinok, a bányászoknak az értük járó block jutalom egyre feleződik. Ezzel megőrizve és biztosítva a digitális valuta “ritkaságát” és értékét. Ezért a jövőben egyre nehezebb lesz hozzájutni ehhez a kriptovalutához, aminek nagy valószínűséggel árfelhajtó hatása is lesz (ahogyan a múltban is volt). PlanB crypto twitterező próbálta meg eddig talán legjobban bemutatni a blokkok felezésével kialakuló “ritkaság” és a Bitcoin ár közötti kapcsolatot. Stock to flow modellje a legnagyobb tőzsdei elemzőknek is felnyitotta a szemét.

PlanB_StocktoFlow

 

Az ábrán a kékkel jelölt Stock to Flow model mutatja a Bitcoin “ritkaságát”, valamint egyértelműen kivehetőek benne a 4 évenkénti ugrások. Ezek mutatják a Bitcoin blokk felezéseit, ahogyan látható 2020 májusánál is. A piros pontok sokasága mutatja a Bitcoin/USD árat. Szépen kivehető, hogy a készlet egyre nehezebb felszabadításának milyen árfelhajtó hatása van.

A következő blokk felezés megközelítőleg 2020 május közepén lesz. Ekkor egy Bitcoin blokk lezárásáért 12,5 BTC helyett már csak 6,25 BTC-t fognak kapni a minerek a blokkok kibányászására. Szintén fontos jelző, hogy már a teljes bitcoin készlet 85,7%-a elosztásra került!

Ahogyan a kibányászásra váró koinok száma egyre csökken, a verseny a birtoklásukért egyre csak nő! A Cointelegraph szeptemberi cikke szerint a Bitcoin hash rate-je ebben a hónapban record magasságokba tört, mégpedig 102 quintillion hash ratet mértek. Ez a történelem eddigi legmagasabb értéke!

Az eredeti cikk szerzője és a háttérkkép tulajdonosa a cointelegraph.com oldal.

TÁMOGASD A CRYPTOFALKA MŰKÖDÉSÉT 

Ha tetszik, amit csinálunk és szeretnéd biztosítani, hogy a Cryptofalka továbbra is a megszokott minőségi tartalmakat tudja nyújtani az olvasók számára, a következő linken tudod támogatni a munkánkat. Köszönjük! 👋

Donation: ➡️ LINK ⬅️

Oldalunk ellenőrzött Brave alkotó, így ha Brave böngészőt használsz BAT segítségével is tudod támogatni a munkánkat.

—————————————————————————————————————————————————–

A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval! 

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

# NamePrice

Hogy mi is a CryptoFalka Platform? 

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! 

Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól! 

Discord I Cryptofalka

Így gyűjts passzív jövedelemet a PancakeSwap segítségével

A PancakeSwap egy Binance Smart Chain (BSC) alapú DEX (decentralizált tőzsde), amit ismeretlen fejlesztők hoztak létre. Alapötletében az Ethereum blokkláncon működő SushiSwap-hoz hasonlít, tehát közösségi irányítással üzemel, és farmolásra nyújt lehetőséget likviditás biztosítása ellenében, valamint további funkciókat kínál jutalmak bezsebelésére.

Elakadtál? Kérdésed van? Konzultálj a Cryptofalka szakembereivel! 

Bitcoin és kriptovaluta konzultáció I Cryptofalka

Hallgasd a Bitcoin kisokos podcast műsorát!

Bitcoin kisokos podcast cryptofalka

CryptoFalka heti hírlevél!

Szeretnél ingyenes altkoin elemzéseket kapni? Érdekel mi történt a Bitcoinnal és a Criptopiaccal a héten? Iratkozz fel heti hírlevelünkre!

Köszönjük! Sikeresen feliratkoztál hírlevelünkre.