7 tipp a felelősségteljes kriptovaluta kereskedéshez

Szerző: | aug 24, 2021 | Kriptovaluta

A felelősségteljes kereskedés nagy része a megfelelő tervezésből következik. Egy konkrét kereskedési terv létrehozása segíthet abban, hogy a későbbiekben elért eredmények könnyen mérhetők és összehasonlíthatóak legyenek. Az adatok begyűjtése után pedig lehetőségünk van csiszolni, optimalizálni a saját stratégiánkon, szokásainkon. Egy stratégia segítségével könnyebben kimaradhatunk a FOMO-s és FUD-os helyzetekből is.

 

Bevezetés

Amikor az adott kereskedő tiszta fejjel dönt, akkor elkerülheti a kereskedéseit érintő érzelmeket. Minden esetben fontos saját kutatást végezni, diverzifikálni, és érdemes használni a stop-limit megbízásokat. Itt a konkrét kereskedési terv segíthet elkerülni a FOMO-t (félelem attól, hogy lemaradunk vagy kimaradunk).

Egy adott terv elsősorban azért lehet hasznos, mert a célok így mérhetővé válnak. A későbbiekben pedig segít kizárni az érzelmeket is, ami szintén nagyon fontos, amikor kereskedésről van szó. Haladó szintnek számít a tőkeáttétes kereskedés. Itt a kereskedőnek fontos meggyőződnie arról, hogy teljes mértékben megértette az idekapcsolódó kockázatokat

7 tipp a felelősségteljes  kriptovalutakereskedéshez

 

7 tipp a felelősségteljes kereskedéshez:

1. Mielőtt kereskedni kezdenél, gondoskodj a fiókod biztonságáról!
Bármilyen felelősségteljes is a kereskedés, nem ér semmit, ha kereskedésre használt fiók veszélybe kerül. A biztonságot növeli kétfaktoros hitelesítés (2FA). Továbbá az erős jelszó létrehozása, valamint egy külön email cím létrehozása a kereskedésre.

2. Fontos, hogy legyen konkrét terved! Adja magát a kérdés, hogy mi kerül a kereskedelmi tervbe?

• Mekkora tőkeáttételt fogsz használni, ha egyáltalán szeretnél. (Ez inkább haladó szinten ajánlott.)

• Belépési és kilépési pontok

• A maximális befektetési összeg meghatározása a teljes tőke százalékában

• Diverzifikáció

• Konkrét megvásárlásra kerülő eszközök

3. Hasznos a maximális veszteség meghatározása és stop loss beállítása!
Alapvetően itt azt lehet mondani, hogy ha stratégia nem működik, akkor a veszteséget célszerű lehet minél hamarabb elvágni, mert könnyen 20-60%-os mínuszban találhatja magát a kereskedő.

Bitcoin és kriptovaluta kereskedés I Cryptofalka

4. Vásárlás előtt saját kutatás elvégzése!
A terv részét kell, hogy képezze a portfólióba helyezendő elemek ismerete.
A befektetési döntést, érdemes saját kutatással alátámasztani. Röviden szólva ajánlott kerülni, a Tik-tok és Youtube videók hatására vakon történő kriptovásárlást.

5. Az a bizonyos diverzifikáció:
Ahogy a mondás tartja: Ne tarts minden tojást egy kosárban. A kriptoportfólión belül és kívül is érdemes diverzifikálni az adott az összes pénzt.

7 tipp a felelősségteljes  kriptovalutakereskedéshez

6. Csak semmi FOMO! A kerekedés során az olcsó vásárlásokat drága eladások kell, hogy kövessék. A gyakorlatban ez sajnos gyakran fordítva történik. Tehát az illető drágát vásárol, (hiszen már sokat ment az ár, tehát arra spekulál, hogy ez tovább tart.)

Majd amikor a drágán megvett coin lefele korrigál akkor az emelkedésből való kimaradás félelmét, a bizonytalanság és az aggodalom veszi át.
Ez pedig időnként még a tapasztalt kereskedőket is veszteséges eladásra sarkallhatja.

7. A tőkeáttétel megértése nagyon hasznos. Elég jól hangzik 1 forint helyett 10 forintot keresni ugye? Ugyan ilyen jól hangzik, 1 forint helyett 10 forintot veszíteni is?A gyakorlatban ugyan is a pontatlanul megválasztott tőkeáttétel a leggyorsabb módja egy adott összeg „elégetésének”. Éppen ezért, itt sok kis összegű gyakorlásra lehet szükség.

 

Összefoglalva

Egy kezdő kereskedő jelentősen profitálhat egy megfelelő kereskedési terv elkészítéséből. Továbbá az itt felsorolt 7 tipp nagyban növelheti a kezdeti sikeres kereskedések számát. Fiókunk és vagyonunk biztonsága egyaránt nagyon fontos, a kereskedés közben.

 

További ajánlott cikkeink:

  1. Bitcoin és kriptovaluta konzultáció. Elakadtál? Kérdésed van? Segítünk!
  2. Bitcoin és blokklánc, egy új világ kezdete; Ebook
  3. Bitcoin és kriptovaluta adózás ultimate kisokos 2021
  4. Kriptovaluta és altcoin bemutatók, projekt ismertetők
  5. Bitcoin és kriptovaluta bányászat beállítások, útmutatók
  6. Kriptovaluta tőzsde ismertetők, Bitcoin vásárlás

TÁMOGASD A CRYPTOFALKA MŰKÖDÉSÉT 

Ha tetszik, amit csinálunk és szeretnéd biztosítani, hogy a Cryptofalka továbbra is a megszokott minőségi tartalmakat tudja nyújtani az olvasók számára, a következő linken tudod támogatni a munkánkat. Köszönjük! 👋

Donation: ➡️ LINK ⬅️

Oldalunk ellenőrzött Brave alkotó, így ha Brave böngészőt használsz BAT segítségével is tudod támogatni a munkánkat.

—————————————————————————————————————————————————–

A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval! 

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

#NamePrice

Hogy mi is a CryptoFalka Platform? 

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! 

Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól! 

cryptofalka kriptovaluta csoport discord

Elakadtál? Kérdésed van? Konzultálj a Cryptofalka szakembereivel! 

Bitcoin és kriptovaluta konzultáció I Cryptofalka

Hallgasd a Bitcoin kisokos podcast műsorát!

Bitcoin kisokos podcast cryptofalka

CryptoFalka heti hírlevél!

Szeretnél ingyenes altkoin elemzéseket kapni? Érdekel mi történt a Bitcoinnal és a Criptopiaccal a héten? Iratkozz fel heti hírlevelünkre!

Köszönjük! Sikeresen feliratkoztál hírlevelünkre.