A Terra ideiglenesen leállította a blokkláncot

Szerző: | máj 13, 2022 | Kriptovaluta

A Terra LUNA 1 centes kereskedése miatt az érvényesítők szélsőséges intézkedéseket tettek a hálózat védelme érdekében.

 

A fejlesztők módosítottak a Terra LUNA blokkláncán

Miután a Terra UST stabilcoin a hét elején elvesztette az amerikai dollár kötöttségét, a cég LUNA kriptovalutája szabadesésbe kezdett. Miután a hét során értékének közel 100%-át elvesztette, a Terra validátorai bejelentették, hogy leállítják a blokkláncot.

Terra Luna I Cryptofalka

Forrás: globalhappenings.com

 
A Terra hivatalosan twitteren jelentette be, hogy a validátorok „úgy döntöttek, hogy leállítják a Terra blokkláncot, ezzel megakadályozva a kormányzási támadásokat a LUNA támadási költségek jelentősen csökkentése miatt”. Más szóval, tekintettel arra, hogy a LUNA irányítási token ára milyen drámai mértékben esett, a blokklánc hálózat gyorsan és sokkal fogékonyabbá vált a támadók számára.
 
Egy későbbi tweetben a Terra azt írta, hogy ez átmeneti kiesés lesz: “Az érvényesítők egy javítást alkalmaznak a további delegációk letiltására, és néhány percen belül egyeztetik a hálózat újraindítását.” A Terra fejlesztői nagyjából másfél órával később bejelentették, hogy a blokklánc újraindította a blokkgyártást, azonban a hálózaton való részvétel le van tiltva.
A delegációk le vannak tiltva most, hogy a lánc él az új kódegyesítéssel” – írták a twitteren.
Kriptomat Bitcoin és kriptovaluta váltó

 

A LUNA szinte értéke 100%-át elvesztette

A LUNA érménkénti ára jelenleg valamivel több, mint 0,00003 dollár a CoinMarketCap adatai szerint, ami meredek zuhanást jelent az egy héttel ezelőtti 81 dollár feletti árhoz képest. Ez közel 100%-os csökkenést jelent az elmúlt héthez képest, bár a csökkenés nagy része csak az elmúlt három napban következett be. A mai napon a Terraform Labs – a LUNA és az UST megalkotói – egy sor lépést mutatott be, amelyek célja a Terra ökoszisztéma megmentése mindkét érme összeomlása után.
 
market crash I Cryptofalka

Forrás: economictimes.indiatimes.com

 
A Terraform Labs azt mondta, hogy elégetné (vagy hatékonyan megsemmisítené) a közösségi készletben lévő összes megmaradt UST-t, valamint minden Ethereumon futó UST-t, és 240 millió dollár értékű LUNA-t tenne fel, hogy elkerülje az esetleges kormányzási támadásokat. A blokklánc leállítására irányuló lépést hasonlóképpen az ilyen támadások elkerülésére tervezték.
 
A kripto ágazat széles körben negatívan fogadta a bejelentést. A kripto egyik központi figurája Cobie, aki az UpOnly podcast házigazdája, egy twitter posztban „egy kicsit szarnak” nevezte a lépést.
„Az a tervük, hogy a Luna hiperinflációja feloldja a rossz UST adósságot, de a Luna láncbiztonsága csökken, ahogy a hiperinfláció csökkenti az árát. Tehát a lánc még csak nem is elég biztonságos ahhoz, hogy folytassák a helyreállítási tervüket?” – folytatta Cobie. 
A What Bitcoin Did podcast műsorvezetője, Peter McCormack a futball nyelven fogalmazta meg a gondolatait:
„A 89. perc, 432-0-ra veszítenek, és elszaladtak a labdával.”

 

 

További ajánlott cikkeink:

  1. Bitcoin és kriptovaluta konzultáció. Elakadtál? Kérdésed van? Segítünk!
  2. Bitcoin és blokklánc, egy új világ kezdete; Ebook
  3. Bitcoin és kriptovaluta adózás ultimate kisokos 2021
  4. Kriptovaluta és altcoin bemutatók, projekt ismertetők
  5. Bitcoin és kriptovaluta bányászat beállítások, útmutatók
  6. Kriptovaluta tőzsde ismertetők, Bitcoin vásárlás

TÁMOGASD A CRYPTOFALKA MŰKÖDÉSÉT 

Ha tetszik, amit csinálunk és szeretnéd biztosítani, hogy a Cryptofalka továbbra is a megszokott minőségi tartalmakat tudja nyújtani az olvasók számára, a következő linken tudod támogatni a munkánkat. Köszönjük! 👋

Donation: ➡️ LINK ⬅️

Oldalunk ellenőrzött Brave alkotó, így ha Brave böngészőt használsz BAT segítségével is tudod támogatni a munkánkat.

—————————————————————————————————————————————————–

A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval! 

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

# NamePrice

Hogy mi is a CryptoFalka Platform? 

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! 

Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól! 

Discord I Cryptofalka

Elakadtál? Kérdésed van? Konzultálj a Cryptofalka szakembereivel! 

Bitcoin és kriptovaluta konzultáció I Cryptofalka

Hallgasd a Bitcoin kisokos podcast műsorát!

Bitcoin kisokos podcast cryptofalka

CryptoFalka heti hírlevél!

Szeretnél ingyenes altkoin elemzéseket kapni? Érdekel mi történt a Bitcoinnal és a Criptopiaccal a héten? Iratkozz fel heti hírlevelünkre!

Köszönjük! Sikeresen feliratkoztál hírlevelünkre.