Egy időre elvesztette a stabilitását a Terra stabilcoin

Szerző: | máj 10, 2022 | Kriptovaluta

A Terra stabilcoin (UST), a harmadik legnagyobb stabilcoin 0,65 dollárra esett a hétfői kereskedés alatt, a CoinMarketCap adatai szerint.

 

Mélypontra esett a Terra stabilcoin értéke

A Terra stabilcoin (UST), annak ellenére esett mélypontra, hogy a Terrát támogató Luna Foundation Guard 1,5 milliárd dolláros kölcsönt nyújtott a kriptodeviza megerősítésére. A Coinbase-en a jegyzett ár 0,65 dollárra csökkent.
 
Piaci visszaesés I Cryptofalka

Forrás: blazetrends.com

 
A Terra egy blokklánc hálózat saját, dollár alapú stabilcoinnal, az UST-vel. Ellentétben az USDC-vel és a Tether-rel, amelyek mögött látszólag készpénz és banki eszközök állnak, az UST stabilcoint úgy tervezték, hogy 1:1 paritást tartson az amerikai dollárral a Terra natív eszközével, a LUNA-val való algoritmikus kapcsolata révén. A LUNA létrehozásához UST égetésre van szükség, és fordítva, hogy az arbitrázslehetőségek szerint az UST a lehető legközelebb maradjon 1 dollárhoz.
 
Tehát amikor az ár 0,99 dollárra esik, mint a hétvégén, a kereskedők lecsaphatnak, hogy kedvezményesen vásároljanak, majd 1,00 dollárért adják el, és zsebre vágják a különbözetet. A rend elméletileg helyreáll, mivel a szabad piac végez minden munkát. De a Luna Foundation Guard (LFG), amelyet a Terra társ-alkotója, Do Kwon alapított, nem volt olyan biztos abban, hogy működni fog, tekintettel a kriptopiac elmúlt öt napjában bekövetkezett nagyobb összeomlására. A kriptopiac piaci kapitalizációja 1 800 milliárd dollárról 1 400 milliárd dollárra esett vissza.
 

 

Meg kellett támasztani a stabilcoint

A hétvégén az a döntés született hogy alkalmazni kell backstop stratégiát. Május 3-ig az LFG közel 4 milliárd dollár értékű bitcoint, avalanche-ot, UST-t és LUNA-t halmozott fel tartalékai számára, amelyekkel visszafizethet, ha az algoritmus leállna. Mivel a stabil érme árfolyama 0,985 dollárra csökkent a hétvégén, megszavazták, hogy az LFG 750 millió dollárt kölcsönözzön bitcoinban és 750 millió dollárt UST-ben, hogy “proaktívan megvédjék az UST dolláros kötvény és a szélesebb körű Terra gazdaság stabilitását, különösen a volatilitás és a makrofeltételek bizonytalansága mellett.”
 
A bitcoin és más kriptovaluták tartaléknak való felhalmozása pontosan erre a pillanatra vonatkozott. De ez a megoldás egyelőre nem hozott változást. Valamivel azelőtt, hogy az UST egyetlen óra leforgása alatt 6%-ot engedett az árából, Do Kwon alapító azt írta a twitteren, hogy több tőke bevonására lesz szükség.
 
Kriptomat Bitcoin és kriptovaluta váltó

 

Dominóhatás a kriptopiacon

Mint a legtöbb piacon, most is lehetetlen meghatározni, hogy a Terra problémái milyen mértékben voltak a piaci visszaesés következményei, vagy éppen milyen mértékben segítette a Terra ezt a hanyatlást. Mivel a bitcoin árfolyama már most is megbillent a kockázati eszközök, például a részvények és a kriptopénzek ellen forduló befektetőknek köszönhetően, az LFG – a BTC egyik legnagyobb egyéni tulajdonosa – még jobban ki van szolgáltatva a nyílt piacoknak.
 
Az elmúlt 12 órában több mint 250 millió dolláros felszámoláshoz járult hozzá. Az ár túl alacsonyra esett ahhoz, hogy a tőkeáttételes kereskedők fedezni tudták volna tétjeiket. A veszély tehát nem csak a Terra hosszú távú stabilitása, hanem a kriptoökoszisztéma rövid távú stabilitása is lehet.
 

 

További ajánlott cikkeink:

  1. Bitcoin és kriptovaluta konzultáció. Elakadtál? Kérdésed van? Segítünk!
  2. Bitcoin és blokklánc, egy új világ kezdete; Ebook
  3. Bitcoin és kriptovaluta adózás ultimate kisokos 2021
  4. Kriptovaluta és altcoin bemutatók, projekt ismertetők
  5. Bitcoin és kriptovaluta bányászat beállítások, útmutatók
  6. Kriptovaluta tőzsde ismertetők, Bitcoin vásárlás

TÁMOGASD A CRYPTOFALKA MŰKÖDÉSÉT 

Ha tetszik, amit csinálunk és szeretnéd biztosítani, hogy a Cryptofalka továbbra is a megszokott minőségi tartalmakat tudja nyújtani az olvasók számára, a következő linken tudod támogatni a munkánkat. Köszönjük! 👋

Donation: ➡️ LINK ⬅️

Oldalunk ellenőrzött Brave alkotó, így ha Brave böngészőt használsz BAT segítségével is tudod támogatni a munkánkat.

—————————————————————————————————————————————————–

A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval! 

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

# NamePrice

Hogy mi is a CryptoFalka Platform? 

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! 

Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól! 

Discord I Cryptofalka

Elakadtál? Kérdésed van? Konzultálj a Cryptofalka szakembereivel! 

Bitcoin és kriptovaluta konzultáció I Cryptofalka

Hallgasd a Bitcoin kisokos podcast műsorát!

Bitcoin kisokos podcast cryptofalka

CryptoFalka heti hírlevél!

Szeretnél ingyenes altkoin elemzéseket kapni? Érdekel mi történt a Bitcoinnal és a Criptopiaccal a héten? Iratkozz fel heti hírlevelünkre!

Köszönjük! Sikeresen feliratkoztál hírlevelünkre.