Logo
Cryptofalka
Kezdőknek
Árfolyamok
Tagságok
Tőzsdék
Shop

A weboldalunk sütiket használ 🍪

Az Ön adatainak védelme fontos a számunkra! Tájékoztatjuk, hogy honlapunk a felhasználói élmény fokozása, a webhelyhasználat megértése és marketing tevékenységeink támogatása érdekében sütiket alkalmazhat. További információ erről az Adatvédelmi Tájékoztatóban.
Mi az a ChatGPT és AI használati tippek kezdőknek

Mi az a ChatGPT és AI használati tippek kezdőknek

Tudd meg, hogyan teheti könnyebbé a ChatGPT a mindennapjaidat. Ismerj meg AI használati tippeket, amik időt és energiát spórolnak neked.

Mi az a ChatGPT? – Alapok és más AI rendszerek

A ChatGPT egy mesterséges intelligenciát használó szöveggeneráló rendszer, amit az OpenAI cég fejlesztett ki. Jelenleg a GPT 4-es verziója tekinthető az egyik legfejlettebb és legközkedveltebb AI softwarenek.

A ChatGPT és a legtöbb AI rendszer alapvetően úgy működik, hogy előre betanított adatokon keresztül megtanulja a nyelvi mintákat és struktúrákat. Ez lehetővé teszi számára, hogy válaszoljon a felhasználók akár bonyolult és egyedi kérdéseire, képeket elemezzen vagy akár emailt és programkódot írjon.

Az OpenAI sikere után számtalan cég kezdett bele saját AI fejlesztésébe, így már most jó néhány kihívója van a ChatGPT-nek. A napokban például a Google jelentette be saját "GPT-4 gyilkos" termékét, a Geimini-t.

Google bejelentette saját AI rendszerét, a Gemini-t.jpg

Legegyszerűbben fogalmazva úgy kell elképzelni a ChatGPT-t, mint egy felturbózott Google keresőt. Amihez akkor fordulunk ha éppen információra, vagy egy kis segítségre van szükségünk.

A mesterséges intelligenciának hála pedig jóval pontosabb és gyorsabb eredményre jutunk, mintha csupán egy szimpla keresőmotort használnánk ehhez.

Hogyan könnyítheti meg a ChatGPT a mindennapi életed?

Ha még sosem használtad a ChatGPT-t, kezdheted azzal, hogy felteszel neki egy-két egyszerű kérdést, vagy kérdezel tőle valami olyasmit, amire éppen kíváncsi vagy.

Mekkora nyomatékkal kell meghúzni az xy márkájú és évjáratú autómon a kerékcsavarokat? Milyen gomb kombinációval tudom a Macbookomat alvó állapotba tenni? Milyen növényeket ültethetek az erkélyemen, ha kevés a napfény?

A ChatGPT nem helyettesíti a szakértői tanácsokat, tehát nem szabad minden szavát készpénznek venni, de remek segítség lehet, ha gyorsan akarunk valamit megtudni. Ötleteket gyűjteni vagy akár ha olyan skillekre van szükségünk, amihez mi amúgy nem értünk. (programozás, marketing, orvosi tanácsok stb.)

Vagyis tényleg úgy kell használni, mint egy felturbózott googlet. Kérdéseket teszünk fel, információt gyűjtünk, majd saját magunk levonjuk ezek alapján a következtetéseket.

Ahogy pedig egyre többet használod, úgy fogsz rájönni, hogy mennyi mindenben segíthet neked a mindennapokban és, hogy hogyan hozhatod ki belőle a maximumot.

ChatGPT, mint személyi aszisztens

Persze nem csak kérdéseket tehetünk fel egy mesterséges intelligenciának, hanem utasításokat is adhatunk neki.

Viselkedj úgy, mint egy orvos és válaszolj a következő kérdéseimre... Olvasd el ezt az emailt és írj rá egy választ, amiben visszautasítod az ajánlatot. Készíts nekem a Tradingview tőzsdei softwarehez pine editorral egy kódot, ami az Ichimoku indikátort ábrázolja.

A legjobb az egészben pedig az, hogy a kapott válaszokat lehetőségünk van akár a végtelenségig módosíttatni és iterálni. Ha például túl komoran készült el az email, elég csupán annyit írni neki, hogy írd át úgy, mintha egy 25 éves egyetemista lennél.

Vagy ha szeretnéd az Ichimoku indikátornál a kriptovalutákra optimalizált 20,60,120,30-as beállítást használni, elég ha megírod ezt neki és így fogja elkészíteni a kódot a Tradingview-hoz.

ChatGPT Ichimoku indikátor programkód.jpg

Vagyis tényleg nyugodtan tekinthetünk úgy a mesterséges intelligenciára, mint egy tökéletes személyi aszisztensre. Ami nem oldja meg teljesen helyettünk a feladatokat, de gyakorlatilag szinte bármilyen témában rendelkezésünkre áll és képes segíteni.

ChatGPT használati tippek és trükkök kezdőknek

Példák és konkrét kérdések: A ChatGPT akkor a leghatékonyabb, ha pontos és specifikus kérdéseket teszel fel neki. De ha mondjuk programozási feladatról van szó, nagyban tudod növelni a hatékonyságát ha megadsz neki már működő és ismert programkódot, mint példát.

Visszacsatolás használata: Ha nem vagy elégedett a kapott válasszal, nyugodtan kérj javítást vagy további információkat. A ChatGPT tanul a visszacsatolásodból és példáidból, így jobb válaszokat adhat a jövőben.

Képek, cikkek és egyéb információk mellékelése: A ChatGPT képes szöveges és képi tartalmak elemzésére, így ha szeretnél még pontosabb válaszokat kapni, hasznos lehet mellékelni képeket, cikkeket, vagy akár hosszabb dokumentumokat.

Dolgozz együtt a ChatGPT-vel, mint egy csapattárssal: Gondolj a ChatGPT-re úgy, mint egy digitális csapattársra, aki melletted áll minden projektben. Együttműködés közben a ChatGPT segíthet ötleteket generálni, vázlatokat készíteni, vagy akár részletes terveket kidolgozni.

Első Lépések: Így kezdj hozzá az AI használatához

A ChatGPT-vel való ismerkedés nem igényel komplex folyamatokat, mindössze néhány egyszerű lépést kell követned.

Ingyenes Verzió: Az OpenAI ingyenes verziót is kínál a ChatGPT-ből, ami a legtöbb felhasználó számára amúgy tökéletesen megfelel. Egy sima regisztráció után már el is kezdheted használni.

openai.jpg

Fizetős Verzió: Ha ennél többre van szükséged, a fizetős verzió kínál extra szolgáltatásokat, mint például gyorsabb válaszidők és speciális funkciók. A fizetős verzió sem kerül amúgy sokba, de kiválóan alkalmas lehet például mélyebb analitikai feladatokra vagy mondjuk programozói feladatok megoldására.

A ChatGPT használatának lépései:

    • Lépj fel a ChatGPT honlapjára.
    • Regisztrálj egy új fiókot az e-mail címed megadásával.
    • Erősítsd meg az e-mail címedet, és jelentkezz be.
    • Kezdd el használni a ChatGPT-t – legyen szó egyszerű kérdésekről, ötletelésről, vagy bonyolultabb feladatok megoldásáról.

Ez még csak a kezdet! Ne maradj le a jövő technológiájáról

Az AI, mint a ChatGPT, gyorsan fejlődik, és aki használja az időt spórolhat a hétköznapi életében vagy akár előnyt szerezhet a munkájában. Az AI már nem csak elmélet, hanem a mindennapi élet és munka része is. Aki nem halad a korral, könnyen hátrányba kerülhet és lemaradhat.

Hogy mi is az a Cryptofalka Kereskedő Közösség?

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól 2018-óta!

Válassz tagságaink közül

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

Bitcoin BTC 3.05% $58,687.16
Ethereum ETH 3.51% $3,168.34
BNB BNB 3.76% $539.08
Solana SOL 4.52% $140.74
XRP XRP 11.18% $0.5141
Dogecoin DOGE 4.34% $0.11
Cardano ADA 5.70% $0.4228
Litecoin LTC 2.43% $70.52
További árfolyamok
A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!