Altcoin kommandó – Heti kiválasztott – IOTA/BTC napi ábra

Szerző: | okt 2, 2019 | Árfolyam elemzés

Bár összességében gyengélkedik az altcoin piac, mindig találni egy-egy nevet, mely túlszárnyalhatja versenytársait és szép emelkedést produkálhat. Tegyük hozzá, hogy a makro trend erősen lefelé ível a legtöbb alt esetében, így minden ellen irányba (long) köttetett kereskedés igen kockázatosnak számít. Magyarán, nem ajánlott a kereskedés. Heti kiszemeltünk az IOTA.

 

Bika zászló napi ábrán

BTC pár esetében fogjuk vizsgálni az ármozgást, a címben utalt napi ábra alapján. Minél nagyobb időtávon figyeljük az ármozgást, az annál hitelesebb visszajelzést ad. A napi ábra ez alapján erősebb jelzésnek számít sok másik időtávnál.

Nem sok altcoin mondhatja el magáról, amivel IOTA büszkélkedhet, lévén, hogy a napi 10 EMA (exponenciális mozgóátlag) felett jár. Ez vezetett ahhoz is, hogy kiemeljük heti altcoin pick rovatunkban. Egy dupla aljas kitörés után állt emelkedő trendre a választottunk, és azóta a 10 EMA mentén araszolgat felfelé a mozgás. 

Nem emelkedhetünk egyfolytában, minden emelkedés jellemzője, hogy pihenőt tart. Ezt jelzi az ábrán, hogy a zöld gyertyákat pirosak követik, mely piros gyertyák teret engednek némi konszolidációnak az emelkedés alatt. A konszolidációkat érdemes vizsgálnunk és játszani kereskedés során az azokból jövő kitörésekre. A konszolidáció jelen esetben bika zászlót vesz fel, melynek ellenállását kékkel láthatjátok, támaszul pedig a korábban említett 10 EMA szolgál.

Kedvező alakzat a bika zászló és a vásárlóerő rövid távú folytatásának lehetőségét veti fel. Egészen addig, míg 10-s exponenciális mozgóátlag felett tartjuk a mozgást és sikerül onnan pattanni, bízhatunk a zászlónk kijátszódásában és kereshetünk magunknak bika jelet egy esetleges beszállóra. Ezt a bika jelet kaptuk meg a tegnapi zárással. Bullish engulfing zárást sikerült produkálni a bekeretezett két napi gyertyánkkal, mely valószínűsíti a vásárlóerő folytatását, így a bika zászlóból való kitörést is. A vásárlóerő folytatását láthatjuk a mai nap is, érdekes lesz meddig jutunk…

 

Összefoglalva

Érdemes türelmesnek maradni, ha az altcoin piacra tekintünk. Ahogy az elején mondtam, nem tart ott a hangulat, hogy egymás után lőjenek ki az altok addigi állapotukból, így a kereskedés is nagyobb rizikót vet fel. A napi volume-ok általában csökkenek, ez tetten érhető sajnos IOTA esetében, így könnyebben fáradhat el egy-egy emelkedés. 

Több ismeretlen fogalom felmerülhetett a cikk során. Ha szívesen utánajárnátok mi az az exponenciális mozgóátlag, esetleg a bullish engulfing, az oldalunkon található ingyenes útmutatók közt tájékozódhattok ezekről a fogalmakról.

 

Ábrák jelölései:

cryptofalka bitcoin elemzés

TÁMOGASD A CRYPTOFALKA MŰKÖDÉSÉT 

Ha tetszik, amit csinálunk és szeretnéd biztosítani, hogy a Cryptofalka továbbra is a megszokott minőségi tartalmakat tudja nyújtani az olvasók számára, a következő linken tudod támogatni a munkánkat. Köszönjük! 👋

Donation: ➡️ LINK ⬅️

Oldalunk ellenőrzött Brave alkotó, így ha Brave böngészőt használsz BAT segítségével is tudod támogatni a munkánkat.

—————————————————————————————————————————————————–

A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval! 

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

# NamePrice

Hogy mi is a CryptoFalka Platform? 

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! 

Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól! 

Discord I Cryptofalka

Elakadtál? Kérdésed van? Konzultálj a Cryptofalka szakembereivel! 

Bitcoin és kriptovaluta konzultáció I Cryptofalka

[web_stories_embed url="https://cryptofalka.hu/web-stories/mi-a-bitcoin%3f-kriptovaluta-kezdoknek-i-cryptofalka/" title="Mi a Bitcoin? Kriptovaluta kezdőknek I Cryptofalka" poster="" width="360" height="600" align="none"]

Hallgasd a Bitcoin kisokos podcast műsorát!

Bitcoin kisokos podcast cryptofalka