Altcoin Market Cap vs Ethereum heti ábra elemzés

Szerző: | okt 19, 2019 | Árfolyam elemzés

Jó ideje csökkenő trenden az altcoin piac. Ez meglátszik a market kapitalizációjuk grafikonján is. A következőkben próbát teszünk következtetéseket levonni az altcoin market cap grafikonjának formálódásából. Elemzésemben a market cap alakulását az ETH/BTC 1w grafikonnal hasonlítom össze, hogy tisztább képet kapjunk arról, milyen hatással van a piaci kapitalizáció alakulása, jelen esetben a legismertebb altcoinra.

 

Altcoin támasz a horizonton

Egész távolról kezdjük a grafikon elemzését. A múltbéli formálódás meghatározó árszintjeinek ismét fontos szerep juthat. 2019 március végén egy dupla aljas kitöréssel sikerült trendet fordítania az altcoin market capnek. A zölddel jelölt zóna jelentett akkor ellenállást, egyben trendfordító nyakvonalat is. (Nyakvonalnak hívják TA során a trendfordítókat.) Most ismét ennek ennek a szintnek juthat fontos szerep, azonban a jelen ármozgását tekintve már nem ellenállásként, hanem támaszként.

Egy nagy piros gyertyával már teszteltük pár héttel ezelőtt a behúzott támaszt. Ezt jelöltem fekete és piros nyilakkal. Nem gondolom, hogy egyszeri tesztelése elég lenne a támasznak ilyen hosszú down trend alatt. Így természetesen a zöld zóna további tesztelésére számítok. Jelentősnek tartom a következő heti alakulásokat. A március végi, április eleji korábbi trendfordító alól jövő kitörés óta, most fordul elő először, hogy támaszként teszteljük vissza a korábbi ellenállást. Ha sikerül innen felfelé pattanni, az hitelesíti a jelölt zóna, így a korábbi trendfordító érvényét. Ez tehát a pozitív változat. Ellenkező esetben, az ármozgás jelentősebb mértékű pattanás nélkül, lényegében habozás nélkül le is törheti a támaszunkat, ami inaktiválná a korábbi trendfordítónkat, ami medve jel lenne.
Ahogy az ábrán láthatjátok, számítok némi pattanásra a szóban forgó támaszról. Dupla aljas formálódásra spekulálok, nyilakkal jelezve a második alj pont helyét. A nyakvonal helyettesítőjeként a 10 EMA-t (exponenciális mozgóátlag) használom.

 

Következtetések

Összehasonlítva az altok piaci kapitalizációjának alakulását az ETH/BTC heti grafikonjával, kevés olyan pontot találunk, amikor számottevően tudott párhuzamosan növekedni a két grafikon. Ezt jelöltem sárga zónával a bika zászló helyén. Ha növekedésnek indul az altcoin piac, akkor az egyes versenyzők emelkedése követi egymást. Megindulnak a kisebb capes altok, majd követik őket a régebbi motoros társaik, vagy éppen fordítva.

A lényeg, hogy egy fecske nem csinál nyarat, egymást másolják a növekedések, a kijátszódó alakzatok, ami lassacskán növeli a market kapitalizációt. A jelzett sárga időszakban, az ETH-n kívül, a legtöbb név szép emelkedéseket tudott produkálni a piacon. Elég bika párosítás a dupla alj és a bika zászló a 2019. májusi időszakban. Szép emelkedést is eredményezett az alt piacon. Hasonlóan pozitív körülményeket az altcoin piacon jelen formálódást vizsgálva, a piros nyíllal jelzett gyertya nyitó ára fölött képzelek el. 

 

Ábrák jelölései:

cryptofalka bitcoin elemzés

TÁMOGASD A CRYPTOFALKA MŰKÖDÉSÉT 

Ha tetszik, amit csinálunk és szeretnéd biztosítani, hogy a Cryptofalka továbbra is a megszokott minőségi tartalmakat tudja nyújtani az olvasók számára, a következő linken tudod támogatni a munkánkat. Köszönjük! 👋

Donation: ➡️ LINK ⬅️

Oldalunk ellenőrzött Brave alkotó, így ha Brave böngészőt használsz BAT segítségével is tudod támogatni a munkánkat.

—————————————————————————————————————————————————–

A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval! 

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

# NamePrice

Hogy mi is a CryptoFalka Platform? 

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! 

Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól! 

Discord I Cryptofalka

Mi a Binance Earn és hogyan farmolhatsz kamatokat vele?

Kriptovalutát szerezni nem csak vásárlással, bányászással, vagy kereskedéssel lehet. A Binance tőzsde Binance Earn platformja számos blokklánc alapú saját pénzügyi termék tőkealapjához biztosít fedezetet és/vagy likviditást. Aki a tőzsde hitelezési, stakelési és DeFi tevékenységeihez hozzáteszi a lekötött tőkéjét, részesül a nyereségből passzív bevétel formájában.

Elakadtál? Kérdésed van? Konzultálj a Cryptofalka szakembereivel! 

Bitcoin és kriptovaluta konzultáció I Cryptofalka

Hallgasd a Bitcoin kisokos podcast műsorát!

Bitcoin kisokos podcast cryptofalka

CryptoFalka heti hírlevél!

Szeretnél ingyenes altkoin elemzéseket kapni? Érdekel mi történt a Bitcoinnal és a Criptopiaccal a héten? Iratkozz fel heti hírlevelünkre!

Köszönjük! Sikeresen feliratkoztál hírlevelünkre.