Logo
Cryptofalka
Kezdőknek
Árfolyamok
Tagságok
Tőzsdék
Shop

A weboldalunk sütiket használ 🍪

Az Ön adatainak védelme fontos a számunkra! Tájékoztatjuk, hogy honlapunk a felhasználói élmény fokozása, a webhelyhasználat megértése és marketing tevékenységeink támogatása érdekében sütiket alkalmazhat. További információ erről az Adatvédelmi Tájékoztatóban.
Ez történt a héten: Polkadot és Kusama hírek összefoglaló

Ez történt a héten: Polkadot és Kusama hírek összefoglaló

Legfrissebb hírek és fejlemények összefoglalója a Polkadot ökoszisztémából, hogy a könnyedén naprakész maradj a legújabb trendekkel kapcsolatban.

1. Conor Daly a legjobb 10 között végzett és elnyerte a "Biggest Mover" díjat

Conor Daly figyelemre méltó teljesítményt nyújtva a kvalifikáció 29. helyéről a 10. helyre jött fel az Indy 500-on. Daly kiemelkedő vezetése miatt elnyerte a rangos "Biggest Mover" díjat, miután a verseny során lenyűgöző 19 helyet lépett előre.

A megtisztelő elismerést tetézte, hogy Daly a 200 körös versenyen 19 körön át vezetett, figyelemre méltó ügyességről és elszántságról téve tanúbizonyságot.

Egy sikeres OpenGov referendumot követően Conor Daly szponzorációban részesült és a Polkadot színeiben versenyzett. Nem ez volt az első blokklánc-alapú kezdeményezés, és ebből is látszik, hogy egyre több sportszervezet nyitott az együttműködésre.

 2. Spot Ethereum ETF-et hagyott jóvá a SEC

Az Egyesült Államokban a kripto rajongók hosszas várakozás után az első ETF-et ünneplik. A SEC végül 8 ETF kérelmet hagyott jóvá az alábbi cégektől: BlackRock, Fidelity, Grayscale, BitwiseARK Invest, VanEckInvesco Galaxy és Franklin Templeton.

A spot Ethereum ETF megnyitja az utat a könnyebb intézményi befektetések előtt. Ez a mérföldkőnek számító döntés az Ethereum elfogadottságának és mainstream elismertségének ugrásszerű növekedését hozhatja magával.

A spot Bitcoin és Ethereum ETF-ek után az olyan decentralizált projektek, mint például a Polkadot következhetnek a sorban. Ez ugyan egyelőre csak spekuláció.

3. A Polkadot a negyedik születésnapját ünnepli

Négy évvel ezelőtt május 26-án készült el a Polkadot első, genesis blokkja.

Ez idő alatt a hálózat jelentős mérföldköveket ért el:

 • 820 millió stake-elt DOT 

 • A treasury/kincstár 25 millió DOT-ot biztosított támogatásként

 • 790 ezer XCM üzenet került kézbesítésre

 • 904 OpenGov javaslat készült

 • 50 Polkadot-parachain született

4. A Moonbeam új korszakot indít

A Moonbeam Moonrise néven jelentős frissítésekkel és új márkanévvel jelentkezik. A legfontosabb újdonságok:

 • Az alap protokoll fejlesztése: Gyorsabb tranzakciók, 8x nagyobb átviteli sebesség és kompatibilitás az Ethereum Dencun frissítésével.

 • Új ökoszisztéma integrációk: Több interoperabilitás a Glacis és Tanssi láncokkal, valamint a Moonriver újjáélesztése az Axelar Amplifier programmal.

 • Legújabb fejlesztői eszközök: Továbbfejlesztett folyamatkezelés, Account Abstraction támogatás és kibővített eszközrendszer az egyszerűbb fejlesztéshez.

 • Kellemesebb felhasználói élmények: Olyan kezdeményezések, mint a zkAuth a Web2 hitelesítés modernizálásához és a frissített token ökonómia.

 • Rebranding: A Moonbeam az elképzelések szerint a fejlesztők és a Web3 rajongók központjává válik.

5. Egy hónapon belül elérhető lesz az NCTR, az Apillon saját valutája

Az Apillon hamarosan induló NCTR tokenje, a Polimec platformon zajló crowdsale után 1 hónapon belül lesz elérhető. Az esemény során 2 millió NCTR áll rendelkezésre a crowdsale résztvevői számára.

A Polimec új szabványt állít fel a Web3 adománygyűjtésben, szabályozási megfelelőséget és onchain hitelesítő adatokat kínálva. Az együttműködés kiemeli az Apillon innovációját és a Polimec növekvő bizalomépítő képességét. Az Apillon ezt kiegészítve pedig egységes platformot kínál a kapcsolódó Polkadot parachain-ek számára Web3-as szolgáltatások egyszerűbb kezelésére.

6. A DED memecoin már szerepel a CoinGecko listáján.

A DED memecoin mostantól szerepel a CoinGecko oldalon. A DED teljes értéke jelelnleg meghaladja a 571 millió dollárt és az airdrop során összesen 1,3 millió DOT tulajdonos kapott tokeneket.

A DED nagy ambíciókkal indult, különösen a 2024 első negyedévét uraló memecoin hullámot követve. A DED már elérhető a MEXC tőzsdén és több DEX-en, például a StellaSwap-on és a HydraDX-en.

 

7. Karura token Playdrop érkezik a Playnation-re

A Playnation nemrég jelentette be a Karura-val való együttműködést a hamarosan induló Playdrop kampányban. A résztvevőknek lehetőségük lesz csatlakozni a Playnation x Karura airdrophoz, amiben KAR tokeneket szerezhetnek.

8. Robert Habermeier bemutatja a NOMT-t

Robert Habermeier, a Polkadot egyik alapítótagja nemrég bemutatta a NOMT-t, a Nearly Optimal Merkle Trie Database-t, amelynek célja a blokklánc technológia általános skálázhatóságának optimalizálása.

A NOMT a modern SSD-ket használja ki, hogy a nagymértékű skálázódásra képes blokklánc node-ok normál hardveren is fussanak. Ez az innováció a blokklánc-technológia jövőjének létfontosságú eszköze lehet. A fejlesztést Preston Evans, a Sovereign Labs munkatársa ihlette és a Sovereign finanszírozásában készült. A blokkláncok teljesítményének növelését ígéri, ha szélesebb felhasználói kör tud node-okat futtatni.

További részletek Rob blogjában olvashatók.

9. A Staex integrálja a peaq ID-kat és a szerepalapú hozzáférés szabályozást

A Staex fokozta az IoT-eszközök biztonságát a peaq ID-k és a szerepkör alapú hozzáférés szabályozó integrálásával. Ez lehetővé teszi a fejlesztők számára, hogy a peaq-hez való csatlakozás során biztonságos rétegként használják a Staex-et. A platformon könnyebbé válik a megbízható és biztonságos DePIN-ek (decentralizált fizikai infrastruktúra hálózatok) kiépítése.

Ezekkel a fejlesztésekkel a közösség egy automatizált, biztonságosabb és hatékonyabb jövőre számíthat.

10. A Charge csatlakozik a Peaq-hez

A Charge.xyz, ami egy elektromos járműtöltő DePIN alkalmazás, csatlakozik a peaq ökoszisztémához azzal a küldetéssel, hogy demokratizálja az EV (electric vehicle) töltést. Ez a platform lehetővé teszi, hogy bármelyik autó bármelyik állomáson tölthessen, és peer-to-peer tranzakciókat tesz lehetővé, amivel a felhasználók a töltőik megosztásával bevételekhez juthatnak.

Tapasztalatok szerint a töltőpontok széttagoltsága akadályozza az EV-k elterjedését. A Charge.xyz a Web3 technológiát kihasználva, a magántöltők millióit teszi nyilvánossá. A peaq azonosítókkal felszerelt Charge.xyz egyszerűsíti a járművek töltését. A peaq hálózata pedig biztosítja a fizetéseket és az adattárolást. 

A Charge.xyz mobilalkalmazás lehetővé teszi a felhasználók számára a töltőállomások elhelyezését és kezelését, beleértve a rendelkezésre állás és az árképzés beállítását. A nyilvános töltők később kerülnek integrálásra, a teljes bevezetés idén várható.

11. A Tanssi és a DOTA együttműködik a skálázható digitális eszközkezelés érdekében

A Tanssi appchain protokoll együttműködik a DOTA-val, a blokklánc inscription-ök hálózatával, hogy elindítsák a DOTA-t a Tanssi Dancebox Testnet-en. Az együttműködés során a Tanssi fejlett eszközeinek használatával  a DOTA skálázhatósági és interoperabilitási fejlesztése a cél.

Az igazságos kezdeti indulásról ismert DOTA a Tanssi infrastruktúráját fogja használni a digitális eszközök biztonságos és hatékony kezelésére.

12. Pixudi sebességet vált a Tanssi Appchain-nel, a gyors játékmenet érdekében

A hagyományos versenyzős társasjátékokat blokklánc technológiával ötvöző csapat, a Pixudi és a Tanssi appchain infrastruktúrája a jövőben együttműködik. A Pixudi Arcade a csúcsminőségű felhasználói élmény fenntartásáért, a skálázhatóságért és egy élénk közösség kialakulásáért appchain-t indít a Tanssi teszthálózatán. A felhasználók számára változatos és magával ragadó játékok lesznek így elérhetőek a Tanssi ökoszisztémán belül. 

13. A Solana IBC átutalások a Picasso Network-nek köszönhetően

A Picasso Network-nek köszönhetően a Solana IBC kapcsolata mostanra elkészült, ami az első bizalom mentes útvonalat jelenti a Solana, a Cosmos, az Ethereum és a Polkadot között. Emellett a PICA token mostantól natívan elérhető az Orca-án keresztül, ami egy Solana-n működő DEX. Ez a kapcsolat bővíti az ökoszisztémák közötti integrációs lehetőségeket, újszerű együttműködéseknek megnyitva a terepet.

A PICA/SOL pool az Orca-án kezdeti likviditással elindult, és a következő hetekben még további bővítés várható.

14. A Velocity Labs megkapta a Web3 Foundation támogatását 

A Velocity Labs elnyerte a Web3 Foundation Decentralized Futures Programjának legújabb támogatását, ami ugrásszerű előrelépést jelent a Polkadot-on belüli DeFi újradefiniálásában. A stúdió célja, hogy a Polkadot DeFi tájképének használhatóságát és hozzáférhetőségét megkönnyítse, négy kulcsfontosságú kezdeményezésre összpontosítva:

 • DeFi Infra & Tooling Bounty Program: Az ökoszisztéma nehézkes pontjainak kezelése és a vállalkozó kedvű fejlesztők ösztönzésével.

 • Token Transfer SDK: A Polkadoton belüli zökkenőmentes tokenátvitel megkönnyítése.

 • DeFi Builders Program: A DeFi projektek támogatása a kezdetektől a piaci sikerig.

 • Infrastruktúra-fejlesztés: On-ramping és letétkezelési megoldások létrehozása a parachain-ek számára.

15. A SORA v3 elindítja a deflációs gazdaságot

A fenntartható növekedésre összpontosító forradalmi frissítést tett közzé a SORA. Ez az új v3-as modell egy új módszert használva a XOR token inflációja nélkül képes pénzügyi fedezetet biztosítani.

Az 1. forduló hamarosan elindul, és a TBCD kibocsátás megszűnése miatt deflációs folyamatok indulnak el a XOR token kínálatában. A jelenlegi résztvevők a XOR-t utánzó konvertálható tokeneken keresztül kapnak majd finanszírozási lehetőségeket bizonyos Polkaswap pool-okban. Ez a stratégiai finanszírozási opció jelentős előnyöket kínál a projekteknek, miközben elősegíti a SORA fenntartható gazdasági jövőjét.

16. A SORA elindítja a Kensetsu-t

Készülj fel a Kensetsu indulására, ami MakerDAO-hoz hasonlóan, egy túlbiztosított hitelfelvételi platform. A Kensetsu a Polkadot SDK-ra épül és natív, valamint külső eszközöket használ majd fedezetként a stabil valuták érték megtartására, például KUSD (dollár) vagy KAU (arany) tokenek fedezeteként.

A cikk a Polkadot Hungary által íródott a Polkadotters munkája alapján.

Részt veszünk a Polkadot Network formálásában és folyamatosan tanítjuk közösségünket a Polkadot rendszereinek használatára.

 • Szeretnél DOT-ot stakelni, de nem tudod, hogyan kell? Csatlakozz a Polkadot Hungary Pool-hoz: Pool ID: 219

 • Delegáld szavazati erődet a Nova Wallet segítségével a Polkadot Hungary Community-hez. 

 • Kérdezz a magyar csapattól a Polkadot Hungary Telegram csatornáján.
Hogy mi is az a Cryptofalka Kereskedő Közösség?

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól 2018-óta!

Válassz tagságaink közül

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

Bitcoin BTC -2.02% $61,301
Ethereum ETH 0.58% $3,389.02
BNB BNB 1.04% $574.37
Solana SOL 9.36% $136.35
XRP XRP 1.52% $0.4781
Dogecoin DOGE 4.13% $0.1235
Cardano ADA 3.89% $0.3869
Litecoin LTC -0.44% $70.75
További árfolyamok
A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!