Logo
Cryptofalka
Kezdőknek
Árfolyamok
Tagságok
Tőzsdék
Shop

A weboldalunk sütiket használ 🍪

Az Ön adatainak védelme fontos a számunkra! Tájékoztatjuk, hogy honlapunk a felhasználói élmény fokozása, a webhelyhasználat megértése és marketing tevékenységeink támogatása érdekében sütiket alkalmazhat. További információ erről az Adatvédelmi Tájékoztatóban.
Vérzik az altcoin piac - nézzük mi van a háttérben!

Vérzik az altcoin piac - nézzük mi van a háttérben!

Az altpiac a hét elején borús képet mutatott: egyes altcoinok több mint 10%-ot veszítettek értékükből, a kriptopiac teljes piaci értéke 2,46 milliárd dollárra csökkent.

A legnagyobb altcoin projektek is lejtmenetben vannak

A Shiba Inu (SHIB) és az Avalanche (AVAX) voltak az elmúlt napok legnagyobb vesztesei a top20-as altcoin listán: június 17-én, napi 12,7% és 10,6%-os eséssel.

Az Uniswap (UNI) és a Dogecoin (DOGE) is két számjegyű visszaesést szenvedett el, míg a Solana (SOL) 9,4%-ot zuhant. Ha eltekintünk a stabilcoinoktól, a Ripple (XRP) volt az egyetlen coin, amely nem pirosban zárt, bár csak 0,1%-os növekedést mutatott.

verzik I cryptofalka .webp

A BTC és az ETH háza táján sem rózsás a helyzet

A Bitcoin (BTC) és az Ether (ETH) 1,3% és 4,4%-ot estek az elmúlt 24 órában. Henrik Andersson, az Apollo Crypto eszközkezelő befektetési igazgatója elmondta, hogy nem tudja pontosan meghatározni a piac esésének fő okát, de úgy véli, hogy a közelmúltbeli érdeklődés csökkenése a spot Bitcoin ETF-ek iránt hozzájárulhatott ehhez az átmenetileg bizonytalan helyzethez.

„Nincs egyértelmű katalizátor, amit látnék, de úgy tűnik, hogy a negatív BTC ETF áramlások gyengítették az altokat, ami a tőkeáttételes long kereskedők likvidálását eredményezte a BTC és az ETH piacán” - nyilatkozta Andersson 

Visszaesés az ETF-ek piacán 

A spot Bitcoin ETF-ek az elmúlt hat kereskedési napból öt alkalommal kiáramlást mutattak. A 10xResearch digitális eszközökkel foglalkozó cég szintén a spot Bitcoin ETF-ek csökkenő volumenére vezeti vissza az altcoinok közelmúltbeli zuhanását.

„Meglepő, hogy a Bitcoin nem tud emelkedni a gyenge inflációs adatok ellenére, de az Ethereum és az altcoinok zuhanása előre látható volt” - tette hozzá a 10xResearch

A Bitcoin bányászok növekedést mutatnak a BTC árfolyamzuhanása ellenére 

Mindeközben a Bitcoin bányászati részvények erősen teljesítettek az elmúlt hetekben, és most végre vissza tudnak szerezni némi elvesztett tőkét az áprilisi felezés óta.

„A bányászjutalmak felezése előtti időszakban a bányászati részvények alulteljesítettek a felezés utáni profitabilitástól való félelmek miatt” - mondta Mitchell Askew, a Blockware Solutions vezető elemzője

Ez a félelem mostanra enyhült, és a bányászati részvények visszatértek az egyensúlyi állapothoz:  a Valkyrie Bitcoin Miners ETF, a WGMI, körülbelül 54%-kal emelkedett a felezési esemény óta, ami azt jelzi, hogy a bányászati szektorba vetett bizalom  visszatérőben van.

Hogy mi is az a Cryptofalka Kereskedő Közösség?

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól 2018-óta!

Válassz tagságaink közül

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

Bitcoin BTC 2.24% $58,445.18
Ethereum ETH 2.91% $3,155.4
BNB BNB 3.05% $536.72
Solana SOL 3.07% $139.53
XRP XRP 9.18% $0.5135
Dogecoin DOGE 3.30% $0.1093
Cardano ADA 4.91% $0.4207
Litecoin LTC 1.94% $70.13
További árfolyamok
A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!