A Bitcoin bányászok napi 8 000 BTC-t értékesítenek

Szerző: | szept 30, 2022 | Kriptovaluta

A bitcoin bányászok nagyjából 8000 BTC-t adnak el havonta, míg a hosszú távú birtokosok veszteséggel adják el érméiket.

 

Pirosban vannak a bitcoin bányászok

A Glassnode on-chain adatelemző szerint a bitcoin bányászok továbbra is veszteségesen működnek, és a hosszú távú tulajdonosok is nagymértékű veszteséget könyvelnek el. A cég becslései szerint az iparági szereplők még mindig nagyjából 8000 BTC-t adnak el havonta USD-ben denominált üzleti költségeik fedezésére. Amint azt a Glassnode szerdán közzétette, a bányászegyenlegek nagymértékű kiáramlását tapasztalták a bitcoin augusztusi, 24 500 dolláros sikertelen újratesztje óta.
 
BTC bányászat on chain | Cryptofalka

Forrás: Glassnode

 
„Ez azt sugallja, hogy a bitcoin bányászat összesített jövedelmezősége még mindig bizonyos fokú stressz alatt áll, havonta ~8 ezer BTC-t váltanak USD-re, hogy fedezzék a költségeiket.” – jelentette ki a Glassnode.
A cég által szolgáltatott diagram azt mutatja, hogy a kiáramlás nagyobb volt szeptember 22-én, mint az elmúlt 2 évben bármikor. A következő legnagyobb kiáramlás 2021 elején volt, szintén a bitcoin árfolyamának visszaesését követően. A bitcoin bányászok fix számú BTC-t (6,25) keresnek minden alkalommal, amikor blokkot bányásznak a hálózat számára. Egy blokk sikeres bányászása energiafogyasztást igényel, és speciális ASIC-nek nevezett gépeket kell használnia a munka nyereséges elvégzéséhez.
 
A gép- és energiaköltségek az egyes érmék bányászatának implicit költségét jelentik. Mint ilyen, a nyereségesség megőrzéséhez mindkét erőforráshoz olcsó hozzáférésre van szükség – a jól teljesítő bitcoin piac mellett. Ennek megfelelően a bitcoin bányászok gyorsan kénytelenek voltak eladni érméiket, mivel dollárban kifejezett nyereségük jelentősen csökkent.
 
Júniusban a Core Scientific bányászcég több mint 7000 BTC-t adott el, így akkori mérlegében kevesebb mint 2000 maradt. A múlt héten a North Compute bitcoin bányászati ​​cég pedig csődöt jelentett.
 
Nexo kriptovaluta váltó
 

 

A gyenge kezű hosszú távú birtokosok kapitulálnak

Eközben úgy tűnik, hogy a hosszú távú bitcoin tulajdonosok is veszteséggel adják el érméiket. A Glassnode adatai szerint jövedelmezősége a 2018-as medvepiacnál látott szintre esett vissza.
“A hosszú távú birtokosok átlagosan 42%-os veszteséggel adják el a BTC-t.” – nyilatkozta a cég.
Sok nagy horderejű kriptobefektető, köztük Raoul Pal és Mike Novogratz is úgy gondolja, hogy a bitcoin újabb bikapiacát nagyrészt a makrogazdasági politika fogja elindítani. Sokan azonban, köztük az FTX vezérigazgatója, Sam Bankman Fried, azt jósolták, hogy a kripto medvepiac legrosszabb eseményei valószínűleg már elmúltak.
 
Azt érdemes hozzátenni, hogy a bitcoin eddig az amerikai dolláron kívül a legtöbb egyéb pénzügyi eszközt felülmúlta a harmadik negyedévben.

 

Csatlakozz te is a publikus kriptovaluta kereskedő discord csatornánkhoz!

Cryptofalka Discord csatlakozás

 

 

További ajánlott cikkeink:

  1. Aktuális Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok, coin elemzések
  2. Bitcoin és kriptovaluta konzultáció. Elakadtál? Kérdésed van? Segítünk!
  3. Bitcoin és blokklánc, egy új világ kezdete; Ebook
  4. Bitcoin és kriptovaluta adózás ultimate kisokos 2022
  5. Kriptovaluta és altcoin bemutatók, projekt ismertetők
  6. Bitcoin és kriptovaluta bányászat beállítások, útmutatók
  7. Kriptovaluta tőzsde ismertetők, Bitcoin vásárlás

TÁMOGASD A CRYPTOFALKA MŰKÖDÉSÉT 

Ha tetszik, amit csinálunk és szeretnéd biztosítani, hogy a Cryptofalka továbbra is a megszokott minőségi tartalmakat tudja nyújtani az olvasók számára, a következő linken tudod támogatni a munkánkat. Köszönjük! 👋

Donation: ➡️ LINK ⬅️

Oldalunk ellenőrzött Brave alkotó, így ha Brave böngészőt használsz BAT segítségével is tudod támogatni a munkánkat.

—————————————————————————————————————————————————–

A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval! 

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

#NamePrice

Hogy mi is a CryptoFalka Platform? 

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! 

Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól! 

cryptofalka kriptovaluta csoport discord

Elakadtál? Kérdésed van? Konzultálj a Cryptofalka szakembereivel! 

Bitcoin és kriptovaluta konzultáció I Cryptofalka

Hallgasd a Bitcoin kisokos podcast műsorát!

Bitcoin kisokos podcast cryptofalka

CryptoFalka heti hírlevél!

Szeretnél ingyenes altkoin elemzéseket kapni? Érdekel mi történt a Bitcoinnal és a Criptopiaccal a héten? Iratkozz fel heti hírlevelünkre!

Köszönjük! Sikeresen feliratkoztál hírlevelünkre.