A Bitcoin lopás nem bűncselekmény az orosz bíróság szerint

Szerző: | júl 2, 2020 | Bitcoin hír, Kriptovaluta

Elrabolták, majd 5 millió rubelt és 100 Bitcoint loptak el egy orosz állampolgártól. Mutatjuk az orosz bíróság komikus álláspontját az esetről. 🤨

 

Így megy a bitcoin lopás Oroszországban

Az orosz bíróság elutasította annak az áldozatnak a kérelmét, aki szerette volna visszakapni a még 2018-ban elrabolt 100 darab Bitcoinját. Az orosz bíróság szerint, ugyanis a digitális valuta nem tekinthető jogi szempontból értéknek, így nem élvez azonos jogokat, mint mondjuk a rubel.

Az eset egészen 2018-ig nyúlik vissza, amikor is az emberrablók elraboltak, majd 5 millió rubel, valamint 100 Bitcoin átadására kényszerítettek egy áldozatot. Akkoriban a szóban forgó 100 Bitcoin értéke nagyjából 900 000$ volt, de mai értékkel számolva is hasonló érték jön ki.

vechain hacker

Forrás: https://cointelegraph.com/news/vechain-loses-11b-vet-tokens-to-hacker-in-attack-on-buyback-wallet

A bűnözőket az emberrablás és az 5 millió rubel lopása miatt bűnösnek találták és 8-10 évig terjedő szabadságvesztést kaptak.

 

A digitális valutáknak még nincs jogi státuszuk Oroszországban

Az áldozat kérelmezte kártérítését, amit az orosz bíróság jóvá is hagyott. A bűnözőknek vissza is kellett fizetniük az elrabolt 5 milli rubelt. Azonban, amikor az ellopott Bitcoinokra került a sor akkor megakadt az ügy. Az orosz bíróság állítása szerint ugyanis tehetetlenek ebben az ügyben, mert a Bitcoin, mint digitális valuta jogi szempontból nem rendelkezik státusszal. 

Az áldozat tovább próbálkozik az ellopott 100 Bitcoinjának a visszatérítésére! A bíróság üzenete viszont komikus, miszerint a Bitcoin lopás nem bűn Oroszországban! 

Itt a Bitcoin kisokos Podcast műsorunk legújabb része! ➡️Így adózz a Bitcoin és kriptovalutáid után⬅️

[buzzsprout episode=’4352483′ player=’true’]

TÁMOGASD A CRYPTOFALKA MŰKÖDÉSÉT 

Ha tetszik, amit csinálunk és szeretnéd biztosítani, hogy a Cryptofalka továbbra is a megszokott minőségi tartalmakat tudja nyújtani az olvasók számára, a következő linken tudod támogatni a munkánkat. Köszönjük! 👋

Donation: ➡️ LINK ⬅️

Oldalunk ellenőrzött Brave alkotó, így ha Brave böngészőt használsz BAT segítségével is tudod támogatni a munkánkat.

—————————————————————————————————————————————————–

A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval! 

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

# NamePrice

Hogy mi is a CryptoFalka Platform? 

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! 

Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól! 

Discord I Cryptofalka

Elakadtál? Kérdésed van? Konzultálj a Cryptofalka szakembereivel! 

Bitcoin és kriptovaluta konzultáció I Cryptofalka

[web_stories_embed url="https://cryptofalka.hu/web-stories/mi-a-bitcoin%3f-kriptovaluta-kezdoknek-i-cryptofalka/" title="Mi a Bitcoin? Kriptovaluta kezdőknek I Cryptofalka" poster="" width="360" height="600" align="none"]

Hallgasd a Bitcoin kisokos podcast műsorát!

Bitcoin kisokos podcast cryptofalka