A Bitcoin tranzakciós díja 1 dollár körül mozog

Szerző: | ápr 19, 2022 | Kriptovaluta

A Bitcoin tranzakciós díja folyamatosan csökken 2021 áprilisa óta. Átlagosan 1 dollárt kell fizetni tetszőleges mennyiségű BTC átutalásáért.

 

Mélyponton a Bitcoin tranzakciós díja

A Bitcoin tranzakciós díja közel két év alatt hatalmas fordulatot vett,  jelenleg 1 dollár körül mozog. Utoljára 2020 júniusában kellett ennyit fizetni egy tranzakcióért. A BTC tranzakciós díj tetszőleges mennyiségű BTC átutalásának költsége, amely egyenesen arányos a tranzakció érvényesítéséhez és befejezéséhez szükséges idővel. A Blockchain.com által szolgáltatott adatok szerint az átlagos BTC tranzakciós díj folyamatosan csökkent a 2021 áprilisában elért 62,788 dolláros történelmi csúcsról, majd 2021 júliusában 2 dolláros nyolchavi átlagra esett vissza.

Bitcoin tranzakciós díj | Cryptofalka

Forrás: blockchain.com

 
2021 áprilisa előtt a Bitcoin átlagos tranzakciós díjai 2017 decemberében érte el a csúcsot, 54,638 dolláron. A tranzakciós díjak hirtelen megugrása abban az időben a Bitcoin hálózat hashrate-ének jelentős csökkenését tükrözte. Azonban jelenleg a Bitcoin hashrate tartja az újonnan elért történelmi csúcsát, 248,11 EH/s-ot.
 

Bitcoin tranzakciós díj ATH | Cryptofalka

Forrás: blockchain.com

 
A fenti kombináció eredményeként a Bitcoin rendkívül rugalmas hálózata alacsonyabb költségek mellett tudja feldolgozni a biztonságos BTC tranzakciókat. A BTC áringadozása is nagyobb stabilitást mutat, ugyanis egész évben 35 000 és 45 000 dollár között ingadozik, amint az alábbi grafikonon látható.
 
Bitcoin árfolyam 2022 | Cryptofalka

Forrás: Tradingview

 

A jövőben csak erősödik a Bitcoin hálózata

Mivel több joghatóság is készen áll a Bitcoin ökoszisztémájának szabályozására, a banki és tőzsdei piacok integrálására, erősödni fog a legnépszerűbb digitális valuta elfogadása. Az egyre erősödő hálózat és ökoszisztéma elfogadását az időszerű hálózatfrissítések is tovább fogják erősíteni, miközben deflációs szerepet játszanak a Bitcoin árfolyamában.
 
Nexo kriptovaluta váltó
 
A Multiverse Computing kvantumszámítástechnikai cég szimulációkat futtatott a BTC és az Ether (ETH) kanadai piacokon való elterjedéséről, hogy tanulmányozza ezek életképességét mint általános fizetési módot.

A cég technológiai igazgatója, Sam Mugel azt nyilaktozta, hogy a nem pénzügyi intézmények „rövid távon nagymértékben elterjedhetnek”, ugyanis az emberek a digitális eszközöket fontolgatják fizetési célokra.

 

 

További ajánlott cikkeink:

  1. Bitcoin és kriptovaluta konzultáció. Elakadtál? Kérdésed van? Segítünk!
  2. Bitcoin és blokklánc, egy új világ kezdete; Ebook
  3. Bitcoin és kriptovaluta adózás ultimate kisokos 2021
  4. Kriptovaluta és altcoin bemutatók, projekt ismertetők
  5. Bitcoin és kriptovaluta bányászat beállítások, útmutatók
  6. Kriptovaluta tőzsde ismertetők, Bitcoin vásárlás

Nexo kriptovaluta valto 100 dollár

TÁMOGASD A CRYPTOFALKA MŰKÖDÉSÉT 

Ha tetszik, amit csinálunk és szeretnéd biztosítani, hogy a Cryptofalka továbbra is a megszokott minőségi tartalmakat tudja nyújtani az olvasók számára, a következő linken tudod támogatni a munkánkat. Köszönjük! 👋

Donation: ➡️ LINK ⬅️

Oldalunk ellenőrzött Brave alkotó, így ha Brave böngészőt használsz BAT segítségével is tudod támogatni a munkánkat.

—————————————————————————————————————————————————–

A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval! 

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

# NamePrice

Hogy mi is a CryptoFalka Platform? 

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! 

Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól! 

Discord I Cryptofalka

Elakadtál? Kérdésed van? Konzultálj a Cryptofalka szakembereivel! 

Bitcoin és kriptovaluta konzultáció I Cryptofalka

[web_stories_embed url="https://cryptofalka.hu/web-stories/mi-a-bitcoin%3f-kriptovaluta-kezdoknek-i-cryptofalka/" title="Mi a Bitcoin? Kriptovaluta kezdőknek I Cryptofalka" poster="" width="360" height="600" align="none"]

Hallgasd a Bitcoin kisokos podcast műsorát!

Bitcoin kisokos podcast cryptofalka