Logo
Cryptofalka
Kezdőknek
Árfolyamok
Tagságok
Tőzsdék
Shop

A weboldalunk sütiket használ 🍪

Az Ön adatainak védelme fontos a számunkra! Tájékoztatjuk, hogy honlapunk a felhasználói élmény fokozása, a webhelyhasználat megértése és marketing tevékenységeink támogatása érdekében sütiket alkalmazhat. További információ erről az Adatvédelmi Tájékoztatóban.
Csupán a Bitcoin készlet 36%-a van elérhető forgalomban

Csupán a Bitcoin készlet 36%-a van elérhető forgalomban

Annak ellenére, hogy a Bitcoin piaca közelít az 1000 milliárd dollárhoz, a befektetők jó része az elmúlt 6 hónapban nem mozgatták coinjaikat.

 

Csökken az elérhető Bitcoin készlet

A Bitcoin likviditása továbbra is alacsony. Az adatok azt mutatják, hogy a legnépszerűbb kriptovaluta főleg értékörzőként szolgál, a nagybefektetők nem mozgatják vissza a piacra azt. Az on-chain elemző cég, a Glassnode, március 21-én megosztott adataiból kiolvasható, hogy 2017-es bikapiac csúcspontján a BTC 50%-a keringett aktívan a Bitcoin blokkláncán.

https://twitter.com/glassnode/status/1373732298630303745

Az adatok azt mutatják, hogy kevés olyan hosszútávú befektető van, aki kísértést érez arra, hogy eladja a BTC-t. A bálnák magasabb árak mellett is tartják az eszközt, ez pedig arra utalhat, hogy a jelenlegi bikapiac még eltarthat egy darabig. 

A kereskedés természetes jellemzője, hogy az olcsóbb árfolyamon beszerzett kriptovalutát magas áron eladják a befektetők és némi profitot realizáljanak. Azonban mostanság ez megváltozni látszik, a tendencia csökken, a befektetők inkább tartják még a Bitcoinjaikat.

 

Bitcoin és kriptovaluta konzultáció szalag I Cryptofalka

A BTC jelenlegi kínálata 18,66 millió coin a 21 millióból. A kripto-elemző cég arról is beszámolt, hogy az összes forgalomban lévő BTC körülbelül ötöde elveszett vagy ellopták. Ez arra utal, hogy a Bitcoin tényleges keringő kínálata lényegesen alacsonyabb lehet, megerősítve az eszköz szűkösségét. 

Willy Woo népszerű kriptográf-elemző szerint, amikor a BTC piaci kapitalizációja meghaladta az 1000 milliárd dollárt, a népszerű kriptovalutának 7,3%-a cserélt gazdát. Azt is megjegyezte, hogy ez egy óvatos becslés, hiszen sokszor a tőzsdék rendszeresen belsőleg mozgatják digitális eszközeiket. 

 

Bitcoin mint értékörző

A nemzeti valutákkal vagy más értékes eszközzel szemben a Bitcoin véges, 21 millió darabbal rendelkezik. Jelen állás szerint nagyjából 18,8 millió Bitcoin van forgalomban. A bányászat révén napról napra több BTC-szabadulhat fel, de ez a maximális készletre nincs hatással. Eközben a BTC előállítására fordított munka és egyéb költségráfordítások jelentenek valamelyest egy kézzel fogható pontot a Bitcoin értékében.

A Bitcoin segítségével a tulajdonosok nagy összegeket tárolhatnak vagy utalhatnak át, nem úgy mint az arany vagy az ingatlan esetében. A BTC-t az évek során az aranyhoz kezdték hasonlítani. Időnként még digitális aranynak is nevezve a kriptovalutát. ➡️ Idővel a Bitcoin az aranynál is jobb értékörzővé válhat.

 

Összegzés

A Bitcoin egy nehezen megfogható befektetési eszköz, mely nem kötődik egyetlen ország adósságához vagy harcához sem. Az emberek irányítják, határok nélküli, és lehetővé teszik a felhasználók számára, hogy saját tőkéjüket tartsák és ellenőrizhessék, valamint globálisan gyorsan tudnak tranzakciókat végezni. Az eszköz a megalakulása óta elviselte viszontagságokat, kritikákat, de minden ciklusban növekszik az elfogadottsága. Azzal, hogy az ökoszisztémában megjelentek a nagy vállakozások, egyre biztosabb az, hogy végérvényesen elfogadásra kerülhet. A számokból pedig az látszik, hogy egyre több ember szeretne hosszabb távra birtokolni a Bitcoin készletéből egy kicsit.

 

További ajánlott cikkeink:

  1. Bitcoin és kriptovaluta konzultáció. Elakadtál? Kérdésed van? Segítünk!
  2. Bitcoin és blokklánc, egy új világ kezdete; Ebook
  3. Bitcoin és kriptovaluta adózás ultimate kisokos 2021
  4. Kriptovaluta és altcoin bemutatók, projekt ismertetők
  5. Bitcoin és kriptovaluta bányászat beállítások, útmutatók
  6. Kriptovaluta tőzsde ismertetők, Bitcoin vásárlás
Mi az a Bitcoin felezés (halving)? Bitcoin

A Bitcoin felezés 4 évente történik, ekkor a bányászoknak járó Bitcoin jutalmak mennyisége megfeleződik, mely több szempontból is fontos esemény.

Hogy mi is az a Cryptofalka Kereskedő Közösség?

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól 2018-óta!

Válassz tagságaink közül

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

Bitcoin BTC -3.84% $61,096.4
Ethereum ETH -3.46% $2,974.93
BNB BNB 0.26% $544.35
Solana SOL -7.04% $129.99
XRP XRP -2.34% $0.4901
Dogecoin DOGE -7.39% $0.1435
Cardano ADA -3.52% $0.4408
Litecoin LTC 0.63% $79.35
További árfolyamok
A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!