Logo
Cryptofalka
Kezdőknek
Árfolyamok
Tagságok
Tőzsdék
Shop

A weboldalunk sütiket használ 🍪

Az Ön adatainak védelme fontos a számunkra! Tájékoztatjuk, hogy honlapunk a felhasználói élmény fokozása, a webhelyhasználat megértése és marketing tevékenységeink támogatása érdekében sütiket alkalmazhat. További információ erről az Adatvédelmi Tájékoztatóban.
Már 20 millió forint felett jár egy Bitcoin ára

Már 20 millió forint felett jár egy Bitcoin ára

Egy Bitcoin ára átlépte a 20 millió forintos álomszintet, jelenleg 21,4 millió forintba kerül egyetlen BTC. Jöhet az új ATH forint ellenében?

Kilőtt a vezető kriptovaluta: Egy Bitcoin ára már 59 000 dollár felett

Az elmúlt évben gyakran hangoztattuk, hogy 2024 ígéretes lehet a Bitcoin számára, és úgy tűnik, ez a jóslat teljes mértékben beigazolódott. Az év elején még 40 000 dollár körül mozgott egy Bitcoin ára, mára azonban már a 60 000 dollár közelébe ért. Ez jelentős, közel 50%-os emelkedést jelent durván 2 hónap alatt.

Már 20 millió forint felett jár egy Bitcoin ára BTCUSD.jpg

Ennek hátterében több fontos tényező is áll, mint az ETF-ek elfogadása, a blokkjutalom feleződése, valamint az USA kamatvágásai, amelyek mind hozzájárultak a vezető kriptovaluta értékének jelentős növekedéséhez.

Nem csak dollárban, de számos országban új csúcsokat döntött a helyi valutában mért ára is, ami azt jelzi, hogy a Bitcoin globális szinten is egyre nagyobb bizalmat és érdeklődést vált ki. Ezek az események együtt hatalmas lendületet adtak a piacon, és úgy tűnik, hogy a Bitcoin tovább folytatja történetét a digitális pénzek történetében.

Megdöntheti a Bitcoin ára az eddigi forintban mért csúcsát? Közel a történelmi áttörés

A Bitcoin árfolyama már megközelíti a 2021 novemberében elért, forintban mért rekordját, amikor egy BTC-ért 21,7 millió forintot fizettek. Az elmúlt időszakban tapasztalt árfolyam-emelkedés azt sugallja, hogy a történelmi áttörés akár a következő hetekben is bekövetkezhet.

Már 20 millió forint felett jár egy Bitcoin ára BTCHUF.jpg

Az érdekesség, hogy mindez egy olyan időszakban történik, amikor a Bitcoin bika piaca még csak most kezdődhet el igazán. Ez mellett a forint gyengülése a dollárral szemben további lökést adhat a BTC-forint árfolyamnak, ami újabb mérföldköveket hozhat el a magyar kriptovaluta befektetők számára.

Ez a dinamika nemcsak a Bitcoin, hanem a szélesebb kriptopiac számára is jelentős lehet, hiszen a folyamatos emelkedés mögötti okok és a piaci hangulat egyaránt arra utalnak, hogy a nagyobb árfolyam-emelkedések még csak a következő 1-1,5 évben jöhetnek.

A buli most kezdődik? Intézményi befektetők után a FOMO hajtja tovább a Bitcoin árfolyamát?

A Bitcoin árfolyama már most is rendkívüli szinteket ért el, de a Google Trends adatai szerint az érdeklődés még mindig csak a korábbi csúcsok 20-30%-ánál tart.

Már 20 millió forint felett jár egy Bitcoin ára Google Trends.jpg

Ez azt jelenti, hogy a jelenlegi piaci lendületet elsősorban az ETF-ek elfogadása és az intézményi befektetők aktivitása hajtja. A lakossági befektetők és a FOMO – a lemaradástól való félelem – egyelőre szinte észrevehetetlen. Ez a helyzet azonban óriási potenciált rejt magában.

Ha a szélesebb nyilvánosság ismét aktívan kezd érdeklődni és befektetni a Bitcoinba, akkor a következő 1-1,5 évben még erősebb emelkedéseket láthatunk majd.

Bitcoin és kriptovaluta oktatás, webshop banner.webp

Hogy mi is az a Cryptofalka Kereskedő Közösség?

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól 2018-óta!

Válassz tagságaink közül

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

Bitcoin BTC -4.58% $64,405.5
Ethereum ETH -4.90% $3,086.89
BNB BNB -5.53% $554
Solana SOL -4.78% $139.61
XRP XRP -7.94% $0.4923
Dogecoin DOGE -7.84% $0.1537
Cardano ADA -7.29% $0.4599
Litecoin LTC -6.98% $78.58
További árfolyamok
A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!