Logo
Cryptofalka
Kezdőknek
Árfolyamok
Tagságok
Tőzsdék
Shop

A weboldalunk sütiket használ 🍪

Az Ön adatainak védelme fontos a számunkra! Tájékoztatjuk, hogy honlapunk a felhasználói élmény fokozása, a webhelyhasználat megértése és marketing tevékenységeink támogatása érdekében sütiket alkalmazhat. További információ erről az Adatvédelmi Tájékoztatóban.
TOP ETF-ek között a BlackRock és Fidelity Bitcoin alapja

TOP ETF-ek között a BlackRock és Fidelity Bitcoin alapja

A BlackRock iShares Bitcoin Trust és a Fidelity Wise Origin Bitcoin ETF januárban a nyolcadik és a tizedik helyen végzett az összes ETF között a legnagyobb forgalom alapján.

Erős a mezőny a Bitcoin ETF-ek sorában

BlackRock és Fidelity által kibocsátott spot Bitcoin tőzsdén kereskedett alapok (ETF-ek) januárban kimagasló számokat hoztak, összesen 4,8 milliárd dolláros forgalommal.

A BlackRock iShares Bitcoin Trust (IBIT) a nyolcadik helyen végzett 2,6 milliárd dollár becsült nettó áramlással, míg a Fidelity Wise Origin Bitcoin ETF (FBTC) a tizedik helyen 2,2 milliárd dollár nettó forgalommal- derült ki a Morningstar elemzője, Lan Anh Tran február 3-i jelentéséből.

Az adatok továbbá azt mutatják, hogy a Grayscale Bitcoin Trust (GBTC) a második legnagyobb kiáramlással rendelkezett az ETF-ek között januárban, becslések szerint 5,7 milliárd dollár nettó kiáramlás történt az alapból a hónap során.

"Nem gondoltam volna, hogy valaha eljön ez a nap"

- írta Nate Geraci, az ETF Store befektetési tanácsadó cég elnöke egy X cikkben, ahol megosztotta az adatokat.

Egy külön X-posztban Geraci kifejtette, hogy a BlackRock és a Fidelity alapjai "egyértelmű kétlovas versenyben" vannak a kilenc új Bitcoin-alap között. Az ARK Invest és a 21 Shares közös ETF-je, valamint a Bitwise-é - mindkettő 650 millió dollárnál kevesebb kezelt vagyonnal - "erős középosztályként" fejlődik, és elképzelhező, hogy a "nem túl távoli jövőben" elérik az 1 milliárd dolláros vagyont.

A Morningstar jelentése az amerikai spot bitcoin ETF-ek között érkezik, amelyek hat egymást követő napon keresztül nettó pozitív beáramlást könyvelhettek el, összesen közel 715 millió dollár értékben. A nagyobb részét a BlackRock és a Fidelity alapjai hordozták, február 3-án az X-hez közzétett adatok szerint - mondta el a BitMEX Research.

Nagyok közt a BTC Spot ETF

Érdemes a számokat is alaposan megvizsgálni és kontextusba helyezni. Amikor azt hinnénk, hogy a bitcoin növekedése elérte a csúcsát, a háttérszámok sokszor mégis meglepetéseket tartogathatnak. A tényleges adatok gyakran mást mutatnak, mint amit az első pillantásra gondolnánk.

A Bitcoin Spot ETF-k legnagyobb háromja piaci kapitalizációját vizsgálva megállapíthatjuk, hogy jelenleg a Grayscale dominál, mintegy 20 milliárd dollár értékű bitcoinnal. Ezzel szemben a BlackRock épphogy meghaladja a 3 milliárd dollárt, míg a Fidelity a 2 milliárd dolláros küszöböt lépte át.

Kiemelkedő fontosságú, hogy ne csak a kriptopiac látószögéből nézzük ezt, hanem más nézőpontokat is figyelembe vegyünk a teljes kép érdekében. Ha a top ETF-ek listáját vizsgáljuk, igen figyelemreméltó más számokat láthatunk. Egy másik perspektíva hozzáadása értékes lehet.

blackrock fidelity etf I CRYPTOFALKA

A három legnagyobb Bitcoin Spot ETF kibocsátója és a TOP ETF-ek piaci kapitalizációja közötti összehasonlítás.

blackrock fidelity etf I CRYPTOFALKA

Amennyiben összehasonlítjuk a Grayscale 20 milliárd dolláros Bitcoin Spot ETF piaci kapitalizációját a jelenleg legnagyobb ETF, a State Street Global Advisors SPDR által birtokolt SPY - SPDR S&P 500 ETF Trust 495 milliárd dolláros piaci kapitalizációjával, jelentős méretkülönbséget tapasztalunk.

Ez arra utalhat, hogy a Bitcoin Spot ETF-ek előtt még jelentős növekedési potenciál áll, ami természetesen hatással lehet az árfolyamra is. Fontos azonban hangsúlyozni, hogy ez nem egy elemzés vagy jóslat, inkább csak egy lehetőség, amit érdemes számok tekintetében alaposan vizsgálni és következtetéseket levonni.

Hogy mi is az a Cryptofalka Kereskedő Közösség?

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól 2018-óta!

Válassz tagságaink közül

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

Bitcoin BTC -1.06% $65,609.41
Ethereum ETH -3.79% $3,446.71
BNB BNB -1.52% $596.05
Solana SOL -7.79% $136.49
XRP XRP 0.74% $0.4929
Dogecoin DOGE -9.87% $0.1217
Cardano ADA -7.88% $0.3802
Litecoin LTC -5.95% $73.5
További árfolyamok
A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!