Logo
Cryptofalka
Kezdőknek
Árfolyamok
Tagságok
Tőzsdék
Shop

A weboldalunk sütiket használ 🍪

Az Ön adatainak védelme fontos a számunkra! Tájékoztatjuk, hogy honlapunk a felhasználói élmény fokozása, a webhelyhasználat megértése és marketing tevékenységeink támogatása érdekében sütiket alkalmazhat. További információ erről az Adatvédelmi Tájékoztatóban.
A növekvő pénzmennyiség csak segíti a Bitcoin felemelkedését

A növekvő pénzmennyiség csak segíti a Bitcoin felemelkedését

Raoul Pal, a Real Vision pénzügyi médiaplatform társalapítója és vezérigazgatója szerint a növekvő teljes pénzmennyiség (M2) újabb bikarallyra sarkallhatja a kriptót, és segíthet abban, hogy felülmúlja a hagyományos piacokat. 

Felülkerekedhet a Bitcoin a hagyományos piacokon?

Raoul Pal egy X bejegyzésben osztotta meg véleményét és egy grafikont, amely összehasonlítja a Bitcoin éves teljesítményét a globális M2 pénzkínálattal. A történelmi adatok szerinte arra utalhatnak, hogy a Bitcoin és a kriptopénzek piacai kezdik felülmúlni a hagyományos pénzügyi piacokat.

A fenti grafikon azt mutatja, hogy a Bitcoin árfolyama a hagyományos piacról való leválás határán van az M2 kínálat növekedésével, ami korábban is így volt, amint azt a BTC 2021-es, 2017-es és 2014-es kiugró teljesítménye is mutatja.

A teljes pénzmennyiség (M2) az Egyesült Államok Szövetségi Tartalékbankjának becslése szerint forgalomban lévő összeg; magában foglalja az emberek által birtokolt összes készpénzt, valamint a megtakarítási számlákon, folyószámlákon és más rövid távú megtakarítási eszközökön elhelyezett pénzt.

Közeledik a Bitcoin blokkfelezése is

A Bitcoin bikafutása gyakran kapcsolódik ahhoz, hogy a blokkjutalom négyévente a felére csökken, a következő 2024 áprilisában lesz, mivel ez csökkenti a BTC piaci kínálatát a növekvő kereslettel szemben.

A feleződés azonban nem az egyetlen tényező az árfolyam hullámzása mögött, mivel több makrogazdasági tényező is kulcsszerepet játszik.

A Bitcoin és a fiatkészletek összefüggései

Az elmúlt évtizedben a Bitcoin árfolyama a fiatkészlet gyors növekedése során jelentős nyereséget ért el, köszönhetően a kamatlábak csökkentésének és a fiskális ösztönzőknek. Ezzel szemben a központi bankok monetáris szigorításának idején a kriptopénzek piaca nehezen tudott bikás lendületet venni.

A 2021-es bikapiac egybeesett a Fed, az Európai Központi Bank, a Bank of Japan és a Kínai Népbank 6%-os vagy annál magasabb összesített fiatkészlet növekedésével.

Hogy mi is az a Cryptofalka Kereskedő Közösség?

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól 2018-óta!

Válassz tagságaink közül

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

Bitcoin BTC -1.13% $69,825.1
Ethereum ETH -2.36% $3,722.17
BNB BNB -0.28% $616.48
Solana SOL 1.08% $180.68
XRP XRP -3.11% $0.5313
Dogecoin DOGE -4.08% $0.165
Cardano ADA -5.12% $0.4802
Litecoin LTC -2.08% $86.4
További árfolyamok
A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!