Logo
Cryptofalka
Kezdőknek
Árfolyamok
Tagságok
Tőzsdék
Shop

A weboldalunk sütiket használ 🍪

Az Ön adatainak védelme fontos a számunkra! Tájékoztatjuk, hogy honlapunk a felhasználói élmény fokozása, a webhelyhasználat megértése és marketing tevékenységeink támogatása érdekében sütiket alkalmazhat. További információ erről az Adatvédelmi Tájékoztatóban.
FED mentőcsomag: A történelem ismétli önmagát?!

FED mentőcsomag: A történelem ismétli önmagát?!

Az amerikai Fed 25 milliárd dolláros finanszírozási alapot jelentett be a bankok támogatására. Ismerősen hangzik a történet? Nem véletlen!

 

A FED 25 milliárd dolláros finanszírozást jelent be

A Federal Reserve finanszírozási programot hozott létre a bankok számára, 25 milliárd dollárt bocsátva a jogosult cégek rendelkezésére a további banki likviditási problémák elkerülése érdekében. Az alapok biztosítanák, hogy a jogosult bankok elegendő likviditással rendelkezzenek ügyfeleik szükségleteinek fedezésére zavaros időkben.

Március 12-i közleményében a Federal Reserve Board közölte, hogy 25 milliárd dollár értékű Bank Term Funding Programot (BTFP) hozott létre, amely legfeljebb egyéves futamidejű kölcsönöket kínál "bankoknak, takarékszövetkezeteknek, hitelszövetkezeteknek és más jogosult betéti intézményeknek".

FED mentőcsomag I Cryptofalka Forrás: US Today

A jogosult cégeknek amerikai kincstárjegyeket, ügynökségi adósságot és jelzálogfedezetű értékpapírokat vagy más "minősített eszközöket" kell biztosítékként elzálogosítaniuk, amelyeket "névértéken" - az eszköz kibocsátási árfolyamon - értékelnek.

A Fed hozzátette, hogy ez

"További likviditási forrást jelentene a kiváló minőségű értékpapírokkal szemben, kiküszöbölve az intézmény azon igényét, hogy stresszhelyzetben gyorsan eladja ezeket az értékpapírokat".

Bitcoin és kriptovaluta konzultáció gif I Cryptofalka

 

Recesszió: Angliában elindul a banki mentőcsomag

A Genesis Block vagy "Ősblokk" a bitcoin (BTC) első bányászott blokkja volt. Satoshi egy üzenetet írt a blokkhoz csatolt adatsorok közé. Ez az üzenet pedig a szalagcím volt a The Times című brit újság aznapi kiadásából:

A kancellár a bankok második mentőcsomagjának küszöbén (The Times 2009. jan. 03.)

2009-ben a nagy recesszió már javában tartott. Néhányan elmentek a bankjukhoz, és csak azt vették észre, hogy a pénzük eltűnt. Mások azt tapasztalták, hogy nem csak a pénzük, de a nyugdíjuk is kilátástalan.

Genesis Block I Cryptofalka

Sokak szerint nem véletlen tehát, hogy Satoshi éppen ezt a címszót választotta a Genesis Blockba. Az emberek annyira támaszkodtak a bankokra, hogy a kormánynak kellett megmentenie őket a saját hibáiktól, ráadásul az adófizetők pénzéből.

Most, a 2009-es válsághoz hasonlóan az Egyesült Államokban több bank összeomlását követően a Federal Reserve 25 milliárd dollár értékű finanszírozást jelentett be a bankok és más betéti társaságok támogatására annak érdekében, hogy megelőzzék a teljes csődöt.

 

A történtek ismét a Bitcoin létjogosultságát igazolja

A Silicon Valley Bank (SVB) március 8-án jelentette be, hogy jelentős eszköz- és részvényértékesítést hajt végre a további tőkebevonás érdekében, ami pánikot keltett a betétesek körében, és a bank elleni támadást váltott ki.

A banki roham megfertőzte a kripto-szférát is, mivel a stabilcoin kibocsátó Circle nyilvánosságra hozta, hogy 3,3 milliárd dollárral rendelkezik az SVB-ben, ami azt eredményezte, hogy a stabilcoinja, az USD Coin elvesztette az amerikai dollárhoz való kötöttségét.

A fenti problémák kiküszöbölésére irányulva a Bitcoin ötlete eredetileg “valóban egy új korszak kezdete volt a világ monetáris rendszerei számára”, mert előhozta azt a gondolatot, hogy a decentralizációnak nagyobb értéke van, mint a centralizációnak. A Bitcoin ötlete számos problémát próbált megoldani, köztük a hamisítást, a féktelen pénznyomtatás és a harmadik partnerek pl. bankok kockázatát.

 

Kriptovaluta kereskedő csoport discord I Cryptofalka

 

 

 

További ajánlott cikkeink:

  1. Aktuális Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok, coin elemzések
  2. Bitcoin és kriptovaluta konzultáció. Elakadtál? Kérdésed van? Segítünk!
  3. Bitcoin és blokklánc, egy új világ kezdete; Ebook
  4. Bitcoin és kriptovaluta adózás ultimate kisokos 2022
  5. Kriptovaluta és altcoin bemutatók, projekt ismertetők
  6. Bitcoin és kriptovaluta bányászat beállítások, útmutatók
  7. Kriptovaluta tőzsde ismertetők, Bitcoin vásárlás

Hogy mi is az a Cryptofalka Kereskedő Közösség?

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól 2018-óta!

Válassz tagságaink közül

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

Bitcoin BTC 0.28% $51,173.18
Ethereum ETH 0.96% $2,961.27
BNB BNB 1.92% $380.14
Solana SOL 2.42% $102.43
XRP XRP 2.65% $0.5447
Cardano ADA 2.23% $0.5886
Dogecoin DOGE 2.29% $0.08587
Litecoin LTC 2.69% $70.08
További árfolyamok
A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!