Blockchain technológia fog segíteni a Coca Colának a logisztikai láncában

Szerző: | nov 5, 2019 | Kriptovaluta, Kriptovaluta hasznos

A blockchain technológiát fogja használni a Coca Cola a logisztikai láncában a palackok hatékony nyomon követése érdekében.

 

Blockchain technológia segít a Coca Colának napi 160 000 rendelés feldolgozásában

Egy Business Insideres cikk szerint a Coke One North America (CONA),  egy a német software gyártó, az SAP által fejlesztett blockchain technológiát használ. A CONA a Coca Cola IT témákkal foglalkozó tech cége, amely az üdítő óriás palackozásának informatikai hátterét biztosítja.

A jelentés szerint a CONA egy olyan blockchain technológia platformot irányít, amely több franchise felügyeletét is elvégzi, ezzel napi 160 000 megrendelést feldolgozva. Ez magában foglalja a termékek gyártásával, palackozásával és szállítmányozásával kapcsolatos tevékenységeket a Coca-Cola termékeiből. Andrei Semenov, a CONA vezérigazgatója így nyilatkozott a Business Insider-nek:

Sok olyan tranzakciót bonyolítunk le, amelyek számos vállalaton vagy akár közvetítőkön is keresztül mennek. Ezek kimondottan lassúak, drágák és egyáltalán nem hatékonyak. Úgy éreztük, hogy javíthatunk ezen, és a blockchain technológia segítségével csökkenthetünk a költségeken is.

 

A Blockchain technológia segítségével nem csak a költségeken, de a szállítási időn is tud faragni a Coca Cola

A CONA szakértői szerint a rendelések feldolgozásának idejét jelentősen le fogják tudni faragni az új blockchain technológia segítségével, akár 50 napról néhány napra. Egy szervezetek közötti, átlátható, elosztott főkönyv (blockchain) valós idejű betekintést nyújt a hálózat összes palackozójának tranzakcióiba. Ezzel évente akár több mint 21 milliárd dollár bevételt generálva.

blokklánc

Semenov ismertette, hogy miként született meg a döntés a franchise-on belül:

Hosszas tárgyalás utána végül konszenzusra jutottunk, arról hogy mely adatokat szeretnénk megosztani a blockchain technológia segítségével. Először az adatjellemzők hatalmas listájával kezdtük,  majd szűkítettük végül egy olyan listára, amelyben már mindenki egyetértett.

 

A Walmart nyomdokaiba léphet a Coca Cola is a blockchain technológia használatában?

Korábbi beszámolók alapján, a Walmart kiskereskedelmi óriás már régóta az IBM blockchain technológiáját alkalmazza az ellátási láncában. Nemrégiben például az Indiából érkező tengeri termékek szállítmányozásához használták a blockchain technológiát.

2016-ban kezdte meg a Walmart az IBM-mel folytatott együttműködését blockchain technológia alapú rendszereken. Azóta már használtak például olyan intelligens rendszert, mely képes volt azonosítani és megjelölni a visszahívott élelmiszereket.

A Walmart azóta számos blockchain-el kapcsolatos szabadalmat beadott már. Például a hús termékek nyomon követését Kínában, a szállítmányozó drónokat vagy az intelligens szállítási rendszerének szabadalmaztatását az Egyesült Államokban.

Idén szeptemberben több nemzetközi kávégyártó társaság is partneri viszonyban került a Farmer Connect-el az IBM Food Trust platform jának a használatához. Közösen fejlesztik ki az alkalmazást, mely a fogyasztók számára árazási és származási adatokat szolgáltat a kávétermékekről.

Az eredeti cikk szerzője és a háttérkép tulajdonosa a cointelegraph.com oldal.

TÁMOGASD A CRYPTOFALKA MŰKÖDÉSÉT 

Ha tetszik, amit csinálunk és szeretnéd biztosítani, hogy a Cryptofalka továbbra is a megszokott minőségi tartalmakat tudja nyújtani az olvasók számára, a következő linken tudod támogatni a munkánkat. Köszönjük! 👋

Donation: ➡️ LINK ⬅️

Oldalunk ellenőrzött Brave alkotó, így ha Brave böngészőt használsz BAT segítségével is tudod támogatni a munkánkat.

—————————————————————————————————————————————————–

A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval! 

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

# NamePrice

Hogy mi is a CryptoFalka Platform? 

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! 

Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól! 

Discord I Cryptofalka

Elakadtál? Kérdésed van? Konzultálj a Cryptofalka szakembereivel! 

Bitcoin és kriptovaluta konzultáció I Cryptofalka

Hallgasd a Bitcoin kisokos podcast műsorát!

Bitcoin kisokos podcast cryptofalka

CryptoFalka heti hírlevél!

Szeretnél ingyenes altkoin elemzéseket kapni? Érdekel mi történt a Bitcoinnal és a Criptopiaccal a héten? Iratkozz fel heti hírlevelünkre!

Köszönjük! Sikeresen feliratkoztál hírlevelünkre.