Logo
Cryptofalka
Kezdőknek
Árfolyamok
Tagságok
Tőzsdék
Shop

A weboldalunk sütiket használ 🍪

Az Ön adatainak védelme fontos a számunkra! Tájékoztatjuk, hogy honlapunk a felhasználói élmény fokozása, a webhelyhasználat megértése és marketing tevékenységeink támogatása érdekében sütiket alkalmazhat. További információ erről az Adatvédelmi Tájékoztatóban.
Ex-Goldman Sachs elemző: A bitcoin még mindig alulértékelt

Ex-Goldman Sachs elemző: A bitcoin még mindig alulértékelt

Korábbi, magas pozíciókat betöltő Goldman Sachs elemzők után bemutatunk egy újabb vezető elemzőt, aki a bitcoin mellett tette le a voksát. A bitcoin jelenleg is minden kétséget kizáróan a valaha volt legjobban teljesítő vagyoneszköz. Hajlamosak vagyunk néha eljátszani a „mi lett volna, ha” kérdéssel, ezt olykor neves elemzők is megteszik, mint pl. a márciusban a MarketWatch.

 

A cikk szerzője és tulajdonosa a partneroldalunk a Coincolors.co, az eredeti cikket a következő linken éritek el: Link

 

Mi lett volna, ha…?

Ha egy bátor befektető 100 dollárt fektetett 2010. július 16-án (innentől van „árfolyama” a BTC-nek) az akkor 0,05 dolláros bitcoinba, 2019. július 16-ára (10.000 dolláros árfolyammal számolva) már 20 millió dolláros vagyonnal rendelkezik. Ez 200.000-szeres, vagyis 20 millió százalékos nyereséget jelent. A mindenkori, 2017 év végi rekordárfolyammal számítva 40 millió százalékot ért volna el képzeletbeli hősünk. Ezt a fajta árnövekedést még csak felfogni is képtelenség.

Sokan azon morfondíroznak, vajon a kriptopénzek piaca már elérte-e eddigi maximumát – vagyis azt a pontot, amelyet soha többé nem fog megdönteni. Van egy jó hírünk: egy vezető elemző szerint a rali még csak most kezdődik. Talán őrültségnek hangzik, mégis szépen alátámasztott indokok szólnak emellett – fogalmaz a NewsBTC.

 

A bitcoin továbbra is alulértékelt

Raoul Pal, a Goldman Sachs európai fedezeti alapjainak értékesítéséért felelős volt vezetője úgy véli, a bitcoin továbbra is „nagyon olcsó”. Lényegre törő Twitter-bejegyzésben Pal – aki már legalább öt éve nagy támogatója a bitcoinnak – egy „hosszabb távú időhorizont” perspektívájából érvelt.

Pal véleményével nem mindenki ért egyet. Több kritikus szerint ugyanis a bitcoin méltányosan van értékelve. Lawrence Summers, a Világbank vezető közgazdásza például azt mondta, hogy az arany, 7 billió dolláros értékével a világ vagyonának nagyjából 1%-át képezi. A kriptopénzek pedig – tette hozzá – ennek a számnak az 5%-át teszik ki. Ezek az arányok szerinte „nagyjából rendben vannak”.

De akkor mégis miért olyan bullish Raul Pal befektető/makroelemző véleménye a bitcoinnal kapcsolatban?

Először is, úgy véli, hogy a bitcoin egyfajta fedezetként szolgálhat majd egy pénzügyi válság esetén. Miután feltűnt neki, hogy számtalan eszköz árgrafikonja milyen borzalmasan néz ki, azt mondta követőinek, okos dolognak tartja most kötvények, dollár, gyémánt és persze bitcoin vásárlását. A mögöttes elképzelés az, hogy a fent említett eszközök hosszú távon, még recessziós időszakok alatt is megőrzik értéküket.

Aztán a világ vezető Bitcoin-podcastjében Stephan Liverának elmondta, hogy a BTC-t tartja az egyetlen értelmes eszköznek az ezredforduló környékén születettek számára. Ezzel a véleményével sincs egyedül – tucatnyi kutatás és felmérés igazolta már ezt, melyek közül többről oldalunkon is beszámoltunk.

Végül pedig azt is kijelentette, hogy a kriptopénzközpontú gazdaság csak áldás lesz a bitcoin számára. Ugyan nem hisz abban, hogy a Libra lehet az a kriptopénz, amely a világ következő tartalékvalutájává válhat, mégis valami hasonlónak kell majd rövidesen ebbe a szerepkörbe kerülnie. Egy ilyen rendszer megvalósítása – állítása szerint – jó lesz majd mind a bitcoin, mind pedig az arany számára. Egy későbbi Twitter-bejegyzésben pedig megerősítette: abban hisz, hogy egy fiat alapú digitális eszköz lökést adhat majd a kriptopénzpiacnak is.

 

A Goldman Sachs-osok és a bitcoin

Van egy diszkrét bája annak, hogy lassan a Goldman Sachs legfelsőbb szintű vezetőiből lesznek a legnagyobb bitcoin- és kriptopénzrajongók. Csak oldalunkon több olyan esetről számoltunk be, amikor vezető beosztásban dolgozó elemzők, közgazdászok, igazgatók kezdtek foglalkozni a bitcoinnal, vagy éppen ültek át kriptocégek élére.

  • Lloyd Blankfein, a Goldman Sachs vezérigazgatója először szkeptikusan, majd egyre nyitottabban közelített a kriptopénzekhez. Később már a Twitteren méltatta a BTC-t, végül az aranylázhoz hasonlította.
  • Anyja pénzét is Bitcoinba fektetné a volt bankár – címmel számoltunk be Christopher Matta, a Goldman Sachs befektetéskezelő osztálya volt alelnökének őszinte nyilatkozatáról. Matta Crescent Crypto Asset Management néven kripto-eszközkezelőt alapított.
  • Benedicte Nolens, a Goldman Sachs korábbi ügyvezető igazgatója szép karriert futott be: a Credit Suisse-nél is dolgozott vezető tisztségviselőként, majd a Hongkongi Értékpapír- és Határidős Bizottságból érkezett meg a Poloniex tőzsdét is tulajdonló Circle kriptovállalat élére.
  • Bitcoinkereskedésbe kezd a Goldman Sachs – írtuk meg tavaly májusban. Rana Yared, a Goldman Sachs vezetője akkor elmondta, egyetért azokkal az ügyfelekkel, akik komolyan érdeklődnek a bitcoin és az azon alapuló alternatív eszközök iránt.

 

A cikk szerzője és tulajdonosa a partneroldalunk a Coincolors.co, az eredeti cikket a következő linken éritek el: Link

Hogy mi is az a Cryptofalka Kereskedő Közösség?

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól 2018-óta!

Válassz tagságaink közül

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

Bitcoin BTC -1.32% $50,789.77
Ethereum ETH -2.25% $2,922.7
BNB BNB -2.75% $373.74
Solana SOL -3.09% $99.99
XRP XRP -1.61% $0.5344
Cardano ADA -1.21% $0.5847
Dogecoin DOGE -0.24% $0.08452
Litecoin LTC -0.51% $68.79
További árfolyamok
A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!